Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
14. November , 2024, 18:17:49
Strán: [1] 2 3 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mal niekto pdoobný problém?  (Prečítané 16800 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« kedy: 12. Február , 2010, 20:01:12 »

Nazdar. Pisem nastvany pretoze mi to uz riadne lezie na nervy. Čím ďalej, tym je to so mnou horšie čo sa týka hry na gitaru. Čo sa týka drvenia nejakých apergií apod. tak o tom ani nehovorím  No hanbím sa.. Ale ide o to že už nedokážem zahrať nejaký troška zložitejší riff. Dokonca mám už aj problém nahrať naše primitívne punkačoviny bez toho aby som sa nejak nesekol. Dávnejšie to také horzné nebolo. Najprv som si myslel, že problem je ten, že na gitare hrám o dosť menej ako keď som bol na strednej ,kedze odkedy som na výške som doma len cez výkendy. Ale tak počas celého skúškového nebol deň aby som sa gitary aspon nedotkol, vzal som si domov aparát tak bolo aj na čom hrať ,ale čím ďalej ,tým je to horšie. Posledné 3 dni makám a makám aj keď konceky prstov lavacky ma uz kvalitne bolia. Ale stale sa mi zdá že sa to iba zhoršuje. Sem tam sa stane že je deň kedy mi to ide a trochu sa upokojím, ale deň na to skúšam zahrať to isté a už to znie hrozne. Myslíte že mi pomôže hrať viac a viac ? Lebo fakt už neviem čo mám robiť. Zvažujem aj to že predám všetko gitarové (okrem gitary) a kúpim si nejaké male kombo nadoma ,alebo nieco len pre seba ,lebo sa hambim za to že mám docela slušný aparát, no ten moje schopnosti ďaleko presahuje a aj na jednoduchých songoch sa kurvím jedna radosť. Na gitare hrám už dosť dlho a ked si pozriem niektoré videa týpkov na youtube čo hraju 2-3 roky tak si uvedomujem ,že im nesiaham ani po päty. Mali ste niekto podobný problém ? Myslíte ,že stačí viac hrať ? Neviete niekto o nejakom učiteľovi v Košiciach- možno by mi vedel nejak poradiť? Doma totiž neviem o žiadnom gitaristovi ,ktorý by mi s tým helpol...Takisto ak máte niekto dobré typy na nejaké riffy ,ktoré by ma mohli posunúť vopred a niesu extrémne zložité tak sem s tým.
Prosím vyjadrovať sa k téme , nie vytrhávať vety z kontextu a prekrucat ich a ujebavať sa z toho. Som srandista ,ale na tomto mi fakt veľmi záleží, kedže všetok svoj doterajsi čas a takisto vsetky peniaze ktoré sa mi podarilo našetriť/zarobiť na brigádach šli do gitarových veci. Na zdravie!
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 20:01:36 od buro » Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1 kedy: 12. Február , 2010, 20:06:02 »

dakujem burovi ze zverejnil tento clanok, ktory som pisal  Bavím sa skvele cize asi tak.. jak keby som o sebe cital.. teraz nebudem prehanat ale gitaru som nedrzal 4 tyzdne (2 tyzdne neni doma a predtym 2 tyzdne som na nu ani nekukol)... uz sa tesim ako mi pride domov, oprem ju do kuta, chytim, zahram si nejaky riff, poviem si ze dpc neni dobre nejak mi to nejde a dam ju zas na stojan  Bavím sa skvele
Zaznamenané

buro
stály hosť

« Odpoveď #2 kedy: 12. Február , 2010, 20:07:39 »

dakujem burovi ze zverejnil tento clanok, ktory som pisal  Bavím sa skvele cize asi tak.. jak keby som o sebe cital.. teraz nebudem prehanat ale gitaru som nedrzal 4 tyzdne (2 tyzdne neni doma a predtym 2 tyzdne som na nu ani nekukol)... uz sa tesim ako mi pride domov, oprem ju do kuta, chytim, zahram si nejaky riff, poviem si ze dpc neni dobre nejak mi to nejde a dam ju zas na stojan  Bavím sa skvele
Máš nejaké nahrávky ? Resp apson nejake videjká na youtube alebo fackbuuku ?
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 12. Február , 2010, 20:08:56 »

jasne :D:D: jeden polokrivy cover na a potom strednekrive ukazky na bandzone.cz/kroll  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #4 kedy: 12. Február , 2010, 20:11:15 »

hej, ty si ja? Bavím sa skvele prisam bohu, nech mi xena odtne hlavu ked šalim
Ono je to dosť nahovno, brnkam si na gitare, kuknem si jutjub dakeho šikmookeho, a odkladam gitaru... Len zas to netreba prežívať, hudobný nástroj má slúžiť tebe, nie ty jemu... Preto treba hrať s radosťou, a ak radosť nieje tak si dať pauzu, a ak ani to nepomôže tak si nájsť iný koníček  :)
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 20:12:48 od pelko » Zaznamenané
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #5 kedy: 12. Február , 2010, 20:11:21 »

aaa ..klasicke symptomy ..klasicky priebeh :) myslim, ze touto chorobou si vsetci presli.. je to ako novorodenecka zltacka :) Ties som najpred nakupil aparat ..riesil 3 roky kade tade co je najlepsie atd ..zhanal peniaze ..a potom ked to bolo doma som si sadol a zistil ze " DPC sak ty nevies vobec hrat kua" :)
myslim ze to zazila vacsina ludi.
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
buro
stály hosť

« Odpoveď #6 kedy: 12. Február , 2010, 20:12:26 »

No tak Karol ,urcite na tom niesme rovnako  Žmurk Som za tebou dost pozadu
EDIT : ked som dosledoval to video dokonca tak mi skazil naladu ešte viac :)
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 20:15:45 od buro » Zaznamenané

buro
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 12. Február , 2010, 20:14:13 »

Ono ja som, zmiereny s tym ze zo mna Satriany ani Vai nebude ,ale tak štve ma,že  nezahrám čisto nič čo by mal zvláduť troška pokročilý začiatočník
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 20:14:34 od buro » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 12. Február , 2010, 20:14:53 »

No tak Karol ,urcite na tom niesme rovnako  Žmurk Som za tebou dost pozadu

to vies povedat len na zaklade videa co bolo ze jedno z 10 co sa dalo pocuvat a nejakych ukazok pod dlzku jednej minuty? sme na tom rovnako minimalne co sa pocitu zo sameho seba tyka a z asi momentalneho pristupu k hraniu :D vies co je najhorsie? ze teraz je zima ale coskoro bude teplo a cloveka to bude tahat von a potom si povie ze dpc mam chut hrat ale preco som nehral v zime viac ked som mohol D::D:D:D
Zaznamenané

buro
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 12. Február , 2010, 20:17:26 »

to vies povedat len na zaklade videa co bolo ze jedno z 10 co sa dalo pocuvat a nejakych ukazok pod dlzku jednej minuty? sme na tom rovnako minimalne co sa pocitu zo sameho seba tyka a z asi momentalneho pristupu k hraniu :D vies co je najhorsie? ze teraz je zima ale coskoro bude teplo a cloveka to bude tahat von a potom si povie ze dpc mam chut hrat ale preco som nehral v zime viac ked som mohol D::D:D:D
Viem pretože viacero vecí z toho videa by som nebol schopný vôbec zahrať resp by to vôbec neznelo ako to čo by to malo byť
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #10 kedy: 12. Február , 2010, 20:17:40 »

Ono ja som, zmiereny s tym ze zo mna Satriany ani Vai nebude ,ale tak štve ma,že  nezahrám čisto nič čo by mal zvláduť troška pokročilý začiatočník

pocuvaj.. minule som si prehraval nejake veci co som dlho nehral.. normalne som si sadol ze nejaku tu metallicu, kamelot najtwishe.. kkcinky.. 90% veci som mal problem zahrat s tabom :D:D:D .. co ked som mal 17 rokov som smydlil jedna radost.. najvacsi problem mi robi ale vies co? :D:DD::D  a ide ma z toho jebnut

e--------12-15------12-15-----12-15-------12-15
h-- 14b --------14b-------14b----------14b----------

Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #11 kedy: 12. Február , 2010, 20:21:08 »

jo a aby som nezabudol podstatna otazka - ako dlho sa venujes gitare a ako intenzivne?

lebo vsetci gitaristi ku ktorym vzhliadame vacsinou maju odohrane tak 20 a viac rokov (okrem lacrosse-a)..  za 20 rokov aj ked zahras 4 akordy tak ich zahras tak ppci ze sa ludia zoseru..
Zaznamenané

buro
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 12. Február , 2010, 20:23:55 »

Tak ja som sa pokušal učiť sóla a jediné čo sa podarilo je nothing else mathers, a mozno ako tak enter sandman a aj to nie čisto... Ide mi hlavne o riffovanie. Cel som sa naučiť napr Sikth -Bland Streett Bloom a tu som skoncil hned pri úvode. Pak som sa učil Black Dahlia - what a horible night... tak soms a s tym jebal dosť dlho a zatial viem ako tak základný refrén. Pokúšal som sa aj nejaké veci od nevermore,ale bolo to strašne nečisté a nepresné...
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 12. Február , 2010, 20:25:47 »

Tak ja som sa pokušal učiť sóla a jediné čo sa podarilo je nothing else mathers, a mozno ako tak enter sandman a aj to nie čisto... Ide mi hlavne o riffovanie. Cel som sa naučiť napr Sikth -Bland Streett Bloom a tu som skoncil hned pri úvode. Pak som sa učil Black Dahlia - what a horible night... tak soms a s tym jebal dosť dlho a zatial viem ako tak základný refrén. Pokúšal som sa aj nejaké veci od nevermore,ale bolo to strašne nečisté a nepresné...

ti ebe bland street je tazky song a hlavne aj take ladenie, ze ked v nom nie si zvyknuty hrat tak si uz len z toho v puci ze ti zrazu inak zneju polohy na gitare..  dahlia tiez nema jednoduche veci co poznam od nich tak na vacsinu veci by som si netrufol tam su tazke tie riffy.. nothing else sa vyser :D to nikoho nezaujima :D:D:D::D
Zaznamenané

buro
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 12. Február , 2010, 20:29:39 »

jo a aby som nezabudol podstatna otazka - ako dlho sa venujes gitare a ako intenzivne?

lebo vsetci gitaristi ku ktorym vzhliadame vacsinou maju odohrane tak 20 a viac rokov (okrem lacrosse-a)..  za 20 rokov aj ked zahras 4 akordy tak ich zahras tak ppci ze sa ludia zoseru..
Tak dokopy to je cca 8rokov ,ale tak prve 2-3 som sa ucil hrat podla ucha nejake vybrnkavacky od nirvany, pak som chodil ku kamosovi ktory ma ucil NIrvany, a sem tam nejaké riffy od metallici a tu som povazoval za to najzlozitejsie kedze v mojom okolí sa nevyskytoval ziaden známy ktorý počúval niečo technickejsie a kedze nebol vtedy ani net tak. A asi posledných 2 a pol roka sa tomu venujem trocha viac . Ono možno by to bolo inak , kebyze som mal nejaku konkurenciu, v podstate dlho gto bolo tak ze som na spanielke zahral zaciatok z master of puppets a kazdy vyvaloval oci...
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.132 sekund, 23 otázok.