Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 00:40:22
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: o tonovych clonach trochu  (Prečítané 3059 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« kedy: 10. Máj , 2010, 19:31:07 »

ale vazne, naco je tone potak? to pocas hry tim niekto pohne z nejakeho zmysluplnejsieho dovodu ako len preto ze to tam na tej gitare je?
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 10. Máj , 2010, 19:55:51 »

ale vazne, naco je tone potak? to pocas hry tim niekto pohne z nejakeho zmysluplnejsieho dovodu ako len preto ze to tam na tej gitare je?

jazzmani to pouzivaju dost na stianutie, pozri si steva morsa ako to pouziva ten sa stym celkom vie vyhrat. ale v metale sa to takmer nepouziva
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 10. Máj , 2010, 20:26:28 »

konkretne na strakacovskych gitarach to robi zaujimavy solovy zvuk v medzipolohe na skresleni, ked sa to stiahne. obcas to nejakym solovacom aj pocut, ze to pouzivaju...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 10. Máj , 2010, 20:28:49 »

ale to asi len ti co soluju sami ked kapela nehra nie? lebo aspon co ja mam pocit tak v hudbe kde su tak dve gitary basa a bicie tak akonahle clovek stiahne tone dole tak strati vsetok presence a moze ist domu
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #4 kedy: 10. Máj , 2010, 20:29:58 »

Huh! a co jeff Beck na to?
Ja osobne pouzivam tone dost casto na strat/tele/les paul a 335, hlavne s germ. fuzzom.
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #5 kedy: 10. Máj , 2010, 20:33:03 »

aj som si myslel ze najskor na solovu hru a podobne srandy, na nejaky metlacky superstrat s dvoma HB uplna zbytocnost podla mna..

Huh! a co jeff Beck na to?

a to je kto?
« Posledná zmena: 10. Máj , 2010, 20:33:59 od Krtko » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 11. Máj , 2010, 10:35:59 »

ale to asi len ti co soluju sami ked kapela nehra nie? lebo aspon co ja mam pocit tak v hudbe kde su tak dve gitary basa a bicie tak akonahle clovek stiahne tone dole tak strati vsetok presence a moze ist domu

ani nie. Jeff Beck je dobry priklad, samozrejme nie len on. ked je dobre trafena ta clona co sa tyka hodnot kondiku a potaku, tak v tych medzilolohach, co je paralelne zapojenie cievok, cize dokopy mensia celkova impedancia to robi zaujimave veci, urcite nemusis ist domov pre stratu - coho to ? presence ci co si to spominal... velmi zaujimave veci aj na beglajtove zvuky to robi, ak mas napriklad zapojene snimace v protifaze, vtedy to vykastruvava zo zvuku uplne ine frekvencie, jak komplet vrchne pasmo...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 11. Máj , 2010, 10:37:22 »

...na nejaky metlacky superstrat s dvoma HB uplna zbytocnost podla mna..

...

to hej...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 11. Máj , 2010, 10:38:07 »

ked je dobre trafena ta clona co sa tyka hodnot kondiku a potaku

Fakt inak, velmi zalezi na elektronike.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 11. Máj , 2010, 10:40:27 »

Fakt inak, velmi zalezi na elektronike.

niektore tonove clony maju priebeh pomaly ako kvakadlo a niektore len kdesi v drahe potaku urezu vsetko a hotovo :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #10 kedy: 11. Máj , 2010, 10:43:52 »

Hej, presne. Najma ma serie, ked na tychto srandickach setria este aj v Custom Shopoch, pricom sa jedna o par desiatok dolarov dokopy. Trochu offtopic, ale Gibsony od roku 72 a Fendre uz od konca 60tych rokov nedavaju do gitar poriadnu elektroniku bohuzial (nelinearny priebeh potakov, menej kvalitne kondiky, z 500k potakov na 300 a pripadne este menej atd.). Svine kapitalisticke. Bleee
« Posledná zmena: 11. Máj , 2010, 10:44:12 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 11. Máj , 2010, 10:49:59 »

Hej, presne. Najma ma serie, ked na tychto srandickach setria este aj v Custom Shopoch, pricom sa jedna o par desiatok dolarov dokopy. ...

to neni par desiatok dolarov dokopy, ale par desiatok centov :)
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #12 kedy: 11. Máj , 2010, 12:16:32 »

Ja tonovu clonu pouzivam v pripade, ked sa mi zda, ze je chcipla gitara, tak je to takmer vzdy, ze omylom som zavadil o ten cudlik a stiahol ju.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #13 kedy: 11. Máj , 2010, 12:43:13 »

neviem na co je, nepouzival som to, na gitaru som to radsej ani nechcel..
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #14 kedy: 11. Máj , 2010, 13:00:50 »

ja som to z jednej gitary dal prec po vzore mnohych gitaristov a nakoniec som mal pocit, ze dostavam cistejsi a prieraznejsi zvuk. Mozno to bol subjektivny pocit, ale myslim, ze som sa nemylil...
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.068 sekund, 22 otázok.