Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« kedy: 10. Máj , 2010, 19:31:07 » |
|
ale vazne, naco je tone potak? to pocas hry tim niekto pohne z nejakeho zmysluplnejsieho dovodu ako len preto ze to tam na tej gitare je?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 10. Máj , 2010, 19:55:51 » |
|
ale vazne, naco je tone potak? to pocas hry tim niekto pohne z nejakeho zmysluplnejsieho dovodu ako len preto ze to tam na tej gitare je?
jazzmani to pouzivaju dost na stianutie, pozri si steva morsa ako to pouziva ten sa stym celkom vie vyhrat. ale v metale sa to takmer nepouziva
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 10. Máj , 2010, 20:26:28 » |
|
konkretne na strakacovskych gitarach to robi zaujimavy solovy zvuk v medzipolohe na skresleni, ked sa to stiahne. obcas to nejakym solovacom aj pocut, ze to pouzivaju...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 10. Máj , 2010, 20:28:49 » |
|
ale to asi len ti co soluju sami ked kapela nehra nie? lebo aspon co ja mam pocit tak v hudbe kde su tak dve gitary basa a bicie tak akonahle clovek stiahne tone dole tak strati vsetok presence a moze ist domu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 10. Máj , 2010, 20:29:58 » |
|
a co jeff Beck na to? Ja osobne pouzivam tone dost casto na strat/tele/les paul a 335, hlavne s germ. fuzzom.
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 10. Máj , 2010, 20:33:03 » |
|
aj som si myslel ze najskor na solovu hru a podobne srandy, na nejaky metlacky superstrat s dvoma HB uplna zbytocnost podla mna.. a co jeff Beck na to? a to je kto?
|
|
« Posledná zmena: 10. Máj , 2010, 20:33:59 od Krtko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 11. Máj , 2010, 10:35:59 » |
|
ale to asi len ti co soluju sami ked kapela nehra nie? lebo aspon co ja mam pocit tak v hudbe kde su tak dve gitary basa a bicie tak akonahle clovek stiahne tone dole tak strati vsetok presence a moze ist domu
ani nie. Jeff Beck je dobry priklad, samozrejme nie len on. ked je dobre trafena ta clona co sa tyka hodnot kondiku a potaku, tak v tych medzilolohach, co je paralelne zapojenie cievok, cize dokopy mensia celkova impedancia to robi zaujimave veci, urcite nemusis ist domov pre stratu - coho to ? presence ci co si to spominal... velmi zaujimave veci aj na beglajtove zvuky to robi, ak mas napriklad zapojene snimace v protifaze, vtedy to vykastruvava zo zvuku uplne ine frekvencie, jak komplet vrchne pasmo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 11. Máj , 2010, 10:37:22 » |
|
...na nejaky metlacky superstrat s dvoma HB uplna zbytocnost podla mna..
...
to hej...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 11. Máj , 2010, 10:38:07 » |
|
ked je dobre trafena ta clona co sa tyka hodnot kondiku a potaku
Fakt inak, velmi zalezi na elektronike.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 11. Máj , 2010, 10:40:27 » |
|
Fakt inak, velmi zalezi na elektronike.
niektore tonove clony maju priebeh pomaly ako kvakadlo a niektore len kdesi v drahe potaku urezu vsetko a hotovo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 11. Máj , 2010, 10:43:52 » |
|
Hej, presne. Najma ma serie, ked na tychto srandickach setria este aj v Custom Shopoch, pricom sa jedna o par desiatok dolarov dokopy. Trochu offtopic, ale Gibsony od roku 72 a Fendre uz od konca 60tych rokov nedavaju do gitar poriadnu elektroniku bohuzial (nelinearny priebeh potakov, menej kvalitne kondiky, z 500k potakov na 300 a pripadne este menej atd.). Svine kapitalisticke.
|
|
« Posledná zmena: 11. Máj , 2010, 10:44:12 od proghoper »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 11. Máj , 2010, 10:49:59 » |
|
Hej, presne. Najma ma serie, ked na tychto srandickach setria este aj v Custom Shopoch, pricom sa jedna o par desiatok dolarov dokopy. ...
to neni par desiatok dolarov dokopy, ale par desiatok centov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 11. Máj , 2010, 12:16:32 » |
|
Ja tonovu clonu pouzivam v pripade, ked sa mi zda, ze je chcipla gitara, tak je to takmer vzdy, ze omylom som zavadil o ten cudlik a stiahol ju.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 11. Máj , 2010, 12:43:13 » |
|
neviem na co je, nepouzival som to, na gitaru som to radsej ani nechcel..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 11. Máj , 2010, 13:00:50 » |
|
ja som to z jednej gitary dal prec po vzore mnohych gitaristov a nakoniec som mal pocit, ze dostavam cistejsi a prieraznejsi zvuk. Mozno to bol subjektivny pocit, ale myslim, ze som sa nemylil...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|