Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 22:54:13
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hlavu alebo Rack  (Prečítané 9825 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #15 kedy: 21. Jún , 2010, 17:25:47 »

Mam na predaj Orange 1*15 novy box a Hartke hlavu za smiesny peniaz. Napis PM !  Na zdravie!
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 21. Jún , 2010, 17:27:14 »

podla mna je lepsie mat to jednej znacky predsalen to asi v tej firme vedia vymysliet a zladit ... ale casto funguju aj kombinacie, teda aspon pri gitarovych hlavach a boxoch to tak je.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #17 kedy: 21. Jún , 2010, 17:33:06 »

Mam na predaj Orange 1*15 novy box a Hartke hlavu za smiesny peniaz. Napis PM !  Na zdravie!

aj s ciarou ponoru?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rocker222222
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #18 kedy: 21. Jún , 2010, 17:56:06 »

no to som myslel presne ako si povedal pri niektorých gitarových kombináciach to funguje ale asi račej jednu značku .... a dík nie orange nechcem :)
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #19 kedy: 21. Jún , 2010, 19:53:40 »

mam ampeg svt vr a k tomu ampeg 8x10 a konecna.
ampeg a gk su rozdielne zvuky, takze sam musis mat predstavu k comu ta to tiahne viac. nehovoriac o tom ze musis vediet ci sa chces vlacit nenormalne tazkou lampou a znasat jej vyhody/uskalia, alebo chces mat tranzistor/hybrid...
videl som vela basakov co mali zostavu jednej znacky a hralo im to napicu, aj kombinaciu ktora hrala dobre a vsetko naopak. hlavne netreba mat kombinacie ze zosik za 2 tisic eur a k tomu nejaku najlacnejsiu bednu, lebo to komplet zabijes.
Zaznamenané

o-yep sro
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #20 kedy: 21. Jún , 2010, 19:54:47 »

kludne si kup hlavu a hraj. rack bola moda v 90tych rokoch hlavne  Ja som čert..

momentalne je vacsina tranzistorov/hybridov zabudovatelna do racku, to nema nic s modou 90tkami a fialovymi preampami. proste su tak robene ze staci dokupit usi, alebo su uz napriamo robene s otvormi na namontovanie do racku.
Zaznamenané

o-yep sro
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #21 kedy: 22. Jún , 2010, 08:01:50 »

....ja by som sa s rackom tiež nedrbal, pokiaľ Ti ide o jednoduchý rockový zvuk....ale ak potrebuješ mrte efektov, lebo chceš hrať nejaký psychodelic skunk funk a neviem čo všetko ešte....musíš mať predstavu či to chceš všetko dávať do racku....myslím hlavu a efekty k nej....vtedy to má výhodu....

....alebo, efekty môžeš reišiť aj pedalboardom....alebo ak chceš klasický jednoduchý zvuk bez rôzneho kurvenia....tak hlava....

....na GK si treba dať pozor....ak to chceš kombinovať....potom Ti hrozí, že ten amp nevyužiješ, lebo je to BI-amp koncepcia na ktorú GK vyrába aj bedne a dá sa to relevantne pripojiť....len s rovnako koncipovanými aparátmi....

....potom sú jednoducho koncipované aparáty, ktoré sú riešené kvázi ako širokopásmové ak to mám rozlíšiť od BI-ampu....ja mám jednoduchú zostavu jednej značky, kábel a basu a som vysmiaty z toho zvuku čo mi lezie z ampu....s tou basou ktorú máš by som si drahší apec nekupoval....zbytočne ho zabiješ a obmedzí, vysolíš prachy a nevyužiješ....ak len nemáš v pláne kúpiť nejakú lepšiu basu....

....a či tranzistor, hybrid alebo lampáš Huh! sám musíš vedieť....lampový koncák má objemnejší zvuk ako tranzistor, to je pravda, ale ja preferujem surovejší zvuk a práve v tomto smere ma lampa nepresvedčila....lampový preamp musí byť dobre spravený aby mal požadovaný efekt....osobne mňa sa majiteľ hybridu tri krát spýtal, či môj amp celotranzistor nie mosfet nemá lampový preamp....tri krát som mu jasne odpovedal, že nie....aj tak sa mu to nezdalo a videl som na ňom, že má sto chutí zobrať šrobovák a pozrieť si črevá môjho ampu....priemerný lampový preamp je horší ako dobre koncipovaný tranzistor....lampový preamp častokrát vynikne až pri mosfetovom konci, čo je tiež tranzistor....

....asi sa mi podaril elaborát  Bavím sa skvele ale pozorne si to prečítaj  Si píš!!! .....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #22 kedy: 22. Jún , 2010, 08:41:09 »

pozor, ja mam stale dojem ze tu sa nehovori o racku v tom klasickom vnimani - preamp, koncak, efekty...ale o hlave zabudovatelnej do racku - ako je ten GK a o hlave vo vlastnej kysni - ako ten svt vr.
Zaznamenané

o-yep sro
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 22. Jún , 2010, 09:10:10 »

pozor, ja mam stale dojem ze tu sa nehovori o racku v tom klasickom vnimani - preamp, koncak, efekty...ale o hlave zabudovatelnej do racku - ako je ten GK a o hlave vo vlastnej kysni - ako ten svt vr.

....správna pripomienka....rátal som s tým a nechcelo by sa mi riešiť zvlášť hlavu vo vlastnej škatuli + efekty v ďalšej ak ich viem všetky strčiť do racku....teda ak nie sú v pedalboarde ako som spomínal  Na zdravie! ....
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #24 kedy: 22. Jún , 2010, 09:39:23 »

no obcas nemas na vyber - napriklad lampove hlavy co su na trhu su az na par vynimiek vo vlastnych skatuliach. pri trandakoch/hybridoch je to ale zase naopak, vacsina sa da primontovat do racku. ono zase ten rack nieje zla vec hoc aj 2U v ktorom bude len ta hlava, predsalen je to lepsia ochrana ako ju mat len tak.
Zaznamenané

o-yep sro
rocker222222
nováčik
*

« Odpoveď #25 kedy: 22. Jún , 2010, 12:25:49 »

no však ja som chcel ked brať aparát tak jednej značky to som sa len tak pýtal ... a hento si myslím že je tiež dobrá volba dat hlavu do racku a je to rovno ako aj obal ppči postreh :) tak asi zoberem predsta len hlavu a bedňu ako som chcel neviem čo som začal vymýšlat :D .... a jasné že by som chcel potom neskôr ku tej zostave aj lepšiu basu ale zatial basu mám v poho tak som si povedal ež prvý kúpim aparát a potom basu hm tak moja vysnívaná je MM Bongo 5 tak uvidíme no díki za radu ...a myslíte si že bude bud ten Ampeg alebo GK budú vhodnou volbou zatial ku tej yamahe rbx374 a potom ku MM bongo ?
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #26 kedy: 22. Jún , 2010, 12:29:38 »

musi sa to pozdavat v prvom rade tebe. podla mna by to malo byt ok
Zaznamenané

o-yep sro
rocker222222
nováčik
*

« Odpoveď #27 kedy: 22. Jún , 2010, 12:31:04 »

tak je dobre teda len to by trebalo otestovať že čo račej či GK alebo Ampeg
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 22. Jún , 2010, 12:38:54 »

....možno je to sprostosť, ale aktívna basa a lampový zosík  Bleee môže to pekne spolu fungovať....ale bridí sa mi to....
Zaznamenané

rocker222222
nováčik
*

« Odpoveď #29 kedy: 22. Jún , 2010, 12:57:27 »

ten zosík je tranzistor ten GK
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.