Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 05:17:34
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kobylka Wraparound  (Prečítané 3624 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
maarek-182
nováčik
*
Príspevkov: 62

« kedy: 08. Júl , 2010, 10:44:43 »

Chcem sa spýtať, má tu niekdo skúsenosti, s kobylkou Wraparound (lp junior, melody maker atď...) Keď sú nepresnosťi v ladení v oktávach. Ako by sa to dalo nastaviť, keďže sa tam nedajú ladiť oktávy. Dá sa pohybovať iba so šróbmi, ktoré nastavujú dohmat. Na tej kobylke sú ešte 2 malé šróby, ktoré sa opierajú o tŕne, len neviem na čo presne slúžia.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1 kedy: 08. Júl , 2010, 10:51:35 »

Na tej kobylke sú ešte 2 malé šróby, ktoré sa opierajú o tŕne, len neviem na čo presne slúžia.

Tymi si to mozes cele trochu posuvat a kvazi nastavit intonaciu, ale nikdy som to neskusal.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #2 kedy: 08. Júl , 2010, 10:54:06 »

wilkinson, gotoh, abm, schaller, tonepros a ini robia wraparound kobylky s vyladenymi, resp nastavitelnmi kamenmi aby sa dala dobre nastavit intonacia..
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 08. Júl , 2010, 11:01:28 »

wilkinson, gotoh, abm, schaller, tonepros a ini robia wraparound kobylky s vyladenymi, resp nastavitelnmi kamenmi aby sa dala dobre nastavit intonacia..

práve nad tým rozmýšlam, že by som kúpil takú, kde sa dajú ladiť oktávy. Vedel by si mi odporučiť typ, aká by tam pasovala ?
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 08. Júl , 2010, 11:03:14 »

Tymi si to mozes cele trochu posuvat a kvazi nastavit intonaciu, ale nikdy som to neskusal.
Aj som si myslel, že to bude na to. Skúsim a uvidím. Ako neni to až taký prúser stím ladením, ale sú tam malé odchylky.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 08. Júl , 2010, 11:06:34 »

práve nad tým rozmýšlam, že by som kúpil takú, kde sa dajú ladiť oktávy. Vedel by si mi odporučiť typ, aká by tam pasovala ?
nemam sajn ake rozmery ti tam treba..pozri si stranky vyrobcov, pohladaj kotovania, rozmery, vacsinou to maju uvedene. alebo kazdy ma isto support mail, napis im, ze aku mas gitaru a ze potrebujes na nu nejaku kobylku, nech ti poradia nejaku zo sortimentu, ktora ti bude pasovat Žmurk
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 08. Júl , 2010, 11:19:05 »

nemam sajn ake rozmery ti tam treba..pozri si stranky vyrobcov, pohladaj kotovania, rozmery, vacsinou to maju uvedene. alebo kazdy ma isto support mail, napis im, ze aku mas gitaru a ze potrebujes na nu nejaku kobylku, nech ti poradia nejaku zo sortimentu, ktora ti bude pasovat Žmurk

díky moc. Na stránke soller guitar by sa dalo dačo vybrať? vzdialenosť medzi tŕňmi bude 82mm, len neviem, ktoré s kobyliek čo tam majú nepotrebujú aj strunní aj záves na struny.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 08. Júl , 2010, 11:34:25 »

...ale sú tam malé odchylky.

ake odchylky ? take co nameras ladickou alebo to realne nejde naladit ta gitara ?
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 08. Júl , 2010, 11:51:01 »

ake odchylky ? take co nameras ladickou alebo to realne nejde naladit ta gitara ?

ide naladiť. Ale keď hu naladím, tak už pri 10-12 pražci, keď chytím akord cez všetky strun, tak je počuť tie odchýlky. Aj na ladičke, keď brnknem na prázdnu strunu a v 12stom pražci. Tak je tam menšia odchylka. Asi 3 struny majú tú odchýlku.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 08. Júl , 2010, 11:55:52 »

nez to budes cele menit, tak skus este to centralne doladenie tymi srobmi zboku.
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 08. Júl , 2010, 12:43:28 »

nez to budes cele menit, tak skus este to centralne doladenie tymi srobmi zboku.
Ok vyskúšam a podám hlásenie. Zatiaľ ďakujem za spoluprácu  Na zdravie!
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 09. Júl , 2010, 12:12:47 »

Takže skúšal som to nastaviť tými šróbmi. Ten pri hrubom E ledva išiel, ale ten pri tenkom sa ani nehol. Imbusový klúč preskakoval v oboch, ale v tom spodnom je silno zatiahnuty. buď mám 1mm a ide tam 1.5mm, alebo mám 1.5mm a ide tam 2mm. Dnes pojdem kúpiť tie imbusáky a poviem čo a ako.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 09. Júl , 2010, 12:28:32 »

to mas americku gitaru ? zozen americky imbus potom a neheglaj to nasimi, co nepasuju...
Zaznamenané
maarek-182
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 09. Júl , 2010, 12:39:32 »

ano to je americký Gibson. Aky imbusák tam bude pasovať a kde by sa dal kúpiť?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 09. Júl , 2010, 12:47:21 »

oni maju ine miery. to si k tej gitare nedostal ? ci nekupoval si ju novu ? kde to kupis neviem, v nejakom specializovanejsom zeleziarstve ? cez google som nasiel napriklad toto:

http://modelhobby.sk/index.php?cPath=9481_9487

Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.