Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 18:58:56
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Luxusna zbierka handmade gitar  (Prečítané 4355 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #15 kedy: 29. Júl , 2010, 09:16:54 »

Ja tejto miestnej klime stale nerozumiem... v zahranici su to "custom made" premium nastroje, u nas su to "robenaky". Vyzeraju predsa lepsie ako seriove nastroje, hraju lepsie ako seriove nastroje, preco by nemali aj viac stat? Navyse mas od vyrobcu dozivotnu zaruku a servis. S gibsonmi velmi skusenost nemam, ale jediny strat, ktory som nasiel, ze by sa mohol rovnat mojmu grebenderovi je Vadimov Custom Shop Masterbuilt. Mozno preto, ze aj to je vlastne "robenak". A stoji vyse 4000eur Žmurk

Dobre vyzera aj Stagg za 200 EUR... "robenaky" sa isto mozu vyrovnat aj Custom Shopom, akurat nemaju tu cenu. To je cele. Taky je zivot a kapitalizmus.

Ujo Proghoper fundovanejsie asi vysvetli, preco by dal/nedal za LesPaul z domacich luhov 3000 EUR a radsej kupil seriovy model z 12.1.1978, ktory bol finalizovany 22:45 casu v Nashville alebo 2 novsie Custom Shopy za tu cenu.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #16 kedy: 29. Júl , 2010, 09:17:57 »

Potom si ale zije vo vlastnom svete. Bavím sa skvele

sak to som im aj na rock.sk napisal :D
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #17 kedy: 29. Júl , 2010, 09:20:37 »

Ujo Proghoper fundovanejsie asi vysvetli, preco by dal/nedal za LesPaul z domacich luhov 3000 EUR a radsej kupil seriovy model z 12.1.1978, ktory bol finalizovany 22:45 casu v Nashville alebo 2 novsie Custom Shopy za tu cenu.

Si vedla.  Ja som čert..

Za 78 3000 euro nikto neda. Ja som verny Gibsonom do roku 1974, kym mali mahagonove krky. :)

Custom Shopy su vacsinou fajn.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 29. Júl , 2010, 09:51:01 »

tiez celkom nerozumiem tym posmeskom okolo toho...

- henten typek nevyzera, ze by sa ojebal; ze nakupil predrazeny handmade a teraz to nebude vedet predat a bude smutny... povedal by som, ze aj ked z toho nepreda vobec nic, tak sa mu Zem tocit neprestane... aspon na mna tak posobi...

- ak napriklad Bruno Urban dokaze predat to co vyraba za tie peniaze, co za to pyta, tak zjavne na trhu jeho produkcia ma miesto. ze kedze si to niekto kupi, tak je to s tou jeho cenou v poriadku. to ze to nakoniec u nas za tie peniaze uz dalej predat nejde este neznamena, ze je to dalej nepredatelne vo vseobecnosti a ze to na ebay nenajdes este nic nedokazuje. ebay je pre mna akurat tak indikator realnych cien beznych veci, ale uz nie predatelnosti cohokolvek

- osobne kebyze si to realne mozem dovolit, kludne by som za nejaky takyto handmade model tie peniaze dal a vobec by som neriesil, ci ta cena je podobna alebo dokonca vyssia ako Custom Shop renomovaneho vyrobcu. kedze si to osobne dovolit nemozem, tak ak by som aj isiel kupovat gitaru v podobnej cenovej, tak presne z opatrnosti by som radsej volil renomovanu znacku, za ucelom lahsieho pripadneho predaja, ale to naozaj len z financnych dovodov...
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #19 kedy: 29. Júl , 2010, 09:53:56 »

- henten typek nevyzera, ze by sa ojebal; ze nakupil predrazeny handmade a teraz to nebude vedet predat a bude smutny... povedal by som, ze aj ked z toho nepreda vobec nic, tak sa mu Zem tocit neprestane... aspon na mna tak posobi...

Tie cenu su nerealne na predaj, aj ked pri kupe to isto tolko stalo.

osobne kebyze si to realne mozem dovolit, kludne by som za nejaky takyto handmade model tie peniaze dal a vobec by som neriesil, ci ta cena je podobna alebo dokonca vyssia ako Custom Shop renomovaneho vyrobcu. kedze si to osobne dovolit nemozem, tak ak by som aj isiel kupovat gitaru v podobnej cenovej, tak presne z opatrnosti by som radsej volil renomovanu znacku, za ucelom lahsieho pripadneho predaja, ale to naozaj len z financnych dovodov...

To som uz aj ja pisal a do bodky s tym suhlasim.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #20 kedy: 29. Júl , 2010, 10:06:06 »

- ak napriklad Bruno Urban dokaze predat to co vyraba za tie peniaze, co za to pyta, tak zjavne na trhu jeho produkcia ma miesto. ze kedze si to niekto kupi, tak je to s tou jeho cenou v poriadku. to ze to nakoniec u nas za tie peniaze uz dalej predat nejde este neznamena, ze je to dalej nepredatelne vo vseobecnosti a ze to na ebay nenajdes este nic nedokazuje. ebay je pre mna akurat tak indikator realnych cien beznych veci, ale uz nie predatelnosti cohokolvek

Netvrdim, ze tie gitary su nepredajne, ale predas ich len niekomu osobne, ak ozaj dobre hraju. Nikto Ti toto cez net nekupi a komu by sa chcelo behat trebars po Nemecku a nukat vselikomu. Navyse oni maju svojich handmade vyrobcov, takze aj toto by bol asi dost problem.

A druha vec: uz som inak na dvoch Urbanovych Les Pauloch hral a na rit som zrovna nepadol. Vyzerali fajn, ale zvuk bol ani nie ako dobry Gibson z Custom Shopu, skor to akoby aj malo snahu byt niekde inde. Ak chcem dobry Les Paul, za tieto sialene prachy kupim bud rovno original 59 reediciu, ktora vyzera rovnako paradne alebo nejaku poctivu starinu. Amen.
« Posledná zmena: 29. Júl , 2010, 10:07:03 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #21 kedy: 29. Júl , 2010, 10:13:36 »

Dobre vyzera aj Stagg za 200 EUR... "robenaky" sa isto mozu vyrovnat aj Custom Shopom, akurat nemaju tu cenu. To je cele. Taky je zivot a kapitalizmus.

Niektore maju, niektore nemaju. Najdi si na ebayi jazdene gitary Collings alebo Gene Baker a uvidis, po com sa predavaju :)
Stoja viac nez porovnatelne gibsony CS, aj ako gibsony zo 78eho. Preco asi?
A takychto vyrobcov je tam viacero. Kvalita sa podla mna presadi - taky je zivot a kapitalizmus (aspon v amerike...).
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #22 kedy: 29. Júl , 2010, 10:16:18 »

Niektore maju, niektore nemaju. Najdi si na ebayi jazdene gitary Collings alebo Gene Baker a uvidis, po com sa predavaju :)
Stoja viac nez porovnatelne gibsony CS, aj ako gibsony zo 78eho. Preco asi?
A takychto vyrobcov je tam viacero. Kvalita sa podla mna presadi - taky je zivot a kapitalizmus (aspon v amerike...).

To, ze si tam manici nahodia sialene ceny v buy it now este neznamena, ze sa aj predaju. SLedujem na Ebay obcas aj taketo gitary a vies co maju spolocne? Ze jedna a ta ista tam kvasi aj rok. A Custom Shop Gibsony aj starsie idu na dracku jeden za druhym... Preco asi? :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #23 kedy: 29. Júl , 2010, 10:19:40 »

Co zas riesite predaje ?  Bavím sa skvele Zas clovek rozmysla, kde najviac zhrabnut, bez rozmyslania na pozitok.  ?§!. Bavím sa skvele
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #24 kedy: 29. Júl , 2010, 10:20:54 »

Co zas riesite predaje ? 

Predaje sa riesia, aby sa mohlo nasledne kupovat. Kto nepredava, ten nezije. Beeee
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 29. Júl , 2010, 10:23:05 »

...

A druha vec: uz som inak na dvoch Urbanovych Les Pauloch hral a na rit som zrovna nepadol. Vyzerali fajn, ale zvuk bol ani nie ako dobry Gibson z Custom Shopu, skor to akoby aj malo snahu byt niekde inde. ...

lebo ty si konzervativec, ty mas svoj etalon a s tym porovnavas. mne je napriklad sympaticke, ze ma napr. ten Urban snahu byt niekde inde zvukovo... ja som naopak padol na rit z Kellerovho "slivkoveho" LP, co ma tunak ivanb. to sice nebola myslim kategoria 2000€ + , ale to, ze to bolo inde ako Gibson ma na tom bavilo uplne najviac :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #26 kedy: 29. Júl , 2010, 10:24:12 »

Predaje sa riesia, aby sa mohlo nasledne kupovat. Kto nepredava, ten nezije. Beeee
Typicky kseftar.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #27 kedy: 29. Júl , 2010, 10:26:01 »

lebo ty si konzervativec, ty mas svoj etalon a s tym porovnavas. mne je napriklad sympaticke, ze ma napr. ten Urban snahu byt niekde inde zvukovo... ja som naopak padol na rit z Kellerovho "slivkoveho" LP, co ma tunak ivanb. to sice nebola myslim kategoria 2000€ + , ale to, ze to bolo inde ako Gibson ma na tom bavilo uplne najviac :)

Nie som az taky konzervativec, ked mam rad Norliny. Beeee To by som nimi musel opovrhovat.

Teraz som inak hral na Les Paul Standarde od Igora Kellera s Robom v skusobni a musim ho fakt pochvalit, velmi prijemna gitara, na Standard aj velmi citatelna (Smits snimace). Mal som tam aj jednu plesnivinu a je fakt, ze tie gitary hrali uplne ale uplne inak, tazko povedat, ktora bola "lepsia".
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #28 kedy: 29. Júl , 2010, 10:28:19 »

Typicky kseftar.  Bavím sa skvele

Ja tu toho ozaj moc nenakseftim. Ja si len rad skusam gitarky, kupim jednu, potom druhu a tak. Teraz si chcem vyskusat zas jedno plesnive uchylne SGcko alebo Les Paul Deluxe, ktory som este nemal. Co je na tom zle? ?§!.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 29. Júl , 2010, 10:28:46 »

... Preco asi? :)

no lebo su de facto v tychto cenovych relaciach proti inym najvacsia masovka :)
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.