|
myso
|
 |
« kedy: 03. September , 2010, 21:46:12 » |
|
Chlapi, hodit single ako krkovy do LPcka je hriech?
Mate niekto skusenost s takym niecim? Slo by ho napchat pod krytku na humbucker?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kubog
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: 03. September , 2010, 22:10:12 » |
|
Neviem či to je uplne singloidne  SD Phat Cat 
|
|
|
|
« Posledná zmena: 03. September , 2010, 22:10:42 od kubog »
|
Zaznamenané
|
Pozdravujem stalkerov :-* pojebte sa 
|
|
|
|
myso
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: 03. September , 2010, 22:23:31 » |
|
Neviem či to je uplne singloidne  SD Phat Cat Dik. Docital som sa, ze je to ako P-90 bez potreby trvalo nicit telo LPcka. (P-90 sound in a humbucker size. Big, fat, and punchy) Ale, co je P-90? Nejaky klasicky singel? A este som nasiel, ze sa da LP-ckonakablovat tak, ze su humbuckre rozpinatelne. Taky zvuk je ekvivalentny singlu? Samozrejme, necakam, ze to bude zniet ako strat, len sa pytam, ci pouzit tu rozpinaciu techinku vs. cisty singel je cca ekvivalentne.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kubog
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: 03. September , 2010, 22:25:12 » |
|
P90 treba počuť neznie to ako kaslický singel. Myslím že rozopinanim dosiahneš viac singel zvuk ako s P90, ale stále to nebude ono. Záleží na tom ako náročný si.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
myso
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: 03. September , 2010, 22:40:19 » |
|
Zo singla mi ide najma o to, co ja volam, ze "kovovy zvuk". Skor sa to prejavuje v riffoch ako v solach. Humbucker je v mojej terminologii taky "šťavnatý, mäsitý" , singel "kovový, ostrý, guľatý". Neviem, ci sa vyjadrujem jasne, ale tato charakteristika plati napr. aj na 5 korunovy strat. Minule hral chalan z predkapely na mojom aparate na takom strate a zaklady tej charakteristiky tam boli. Jasne, ze je to dane aj typom gitary. Otazka vsak je - blizsie k tomuto zvuku ma ten P-90 alebo rozpinaci efekt?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
futox
pravidelný pocestný

Príspevkov: 130
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: 03. September , 2010, 22:45:12 » |
|
Ja som hral na jednej gitare co mala P90 (tiez lp no nie original) no oproti HB to bolo take dravejsie a udernejsie.. a oproti singlacom Tucnejsie treba skusit spravis si obraz  .
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
myso
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: 03. September , 2010, 22:50:58 » |
|
Ja som hral na jednej gitare co mala P90 (tiez lp no nie original) no oproti HB to bolo take dravejsie a udernejsie.. a oproti singlacom Tucnejsie treba skusit spravis si obraz  . Lenze skusis = 80 dolacov plus postovne z USA. Mate to niekto nahodene v LPcku pri krku a ste ochotni stretnut sa? 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kubog
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: 03. September , 2010, 22:51:59 » |
|
To ja nie, hladaj ludí s Gibson LP BFG, popr Les Paul Pro. Alebo jedine že niekto dodatočne dal.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
futox
pravidelný pocestný

Príspevkov: 130
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: 03. September , 2010, 22:54:28 » |
|
Lenze skusis = 80 dolacov plus postovne z USA. Mate to niekto nahodene v LPcku pri krku a ste ochotni stretnut sa?  neviem skadial si ale napr v BA v muzikery bola EPina co mala 2xp90
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
myso
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: 03. September , 2010, 23:04:51 » |
|
neviem skadial si ale napr v BA v muzikery bola EPina co mala 2xp90
Kedy asi? Vies presny typ? Tak by som mohol ceknut na nete, ci ju este maju na predajni.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
jaywalker
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: 03. September , 2010, 23:11:13 » |
|
mam plnu pea-chew P90-kach doma ak chces pozicat na test.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
|
myso
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: 04. September , 2010, 00:06:09 » |
|
mam plnu pea-chew P90-kach doma ak chces pozicat na test.
Zavolam ti a dohodneme sa?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
spyros
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: 04. September , 2010, 08:15:24 » |
|
Inak existuje nieco take, ze dva klasicke single v tvare humbuckera, cize ak ma clovek na Les Paule 2 HB, tak vymeni jeden za tie 2 S a ma na gitare HB/S/S... nemyslim rozpinaci humbucker... to ma len tak napadalo, mozno blbost.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
inventár podniku

Príspevkov: 3406
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: 04. September , 2010, 10:36:37 » |
|
kludne zacni tym, ze si das prerobit HB na rozpinaci a uvidis... ty mas to Burny s povodnymi snimacmi, ze ? to len tak asi nepojde, ale nejako prerobit by sa to nakoniec malo dat...
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
pelko
|
 |
« Odpoveď #14 kedy: 04. September , 2010, 10:36:49 » |
|
P90ky sú niekde medzi HB a SC... Ani ryba ani rak  Ak nik nevyrába klasicke single v tvare HB, možno by take vedel namotať pán šlapák... Mám celomahagon gitaru podobnej konštrukcie jak LP, a singel pri krku znie dobre, tučne... Za skúšku to možno stojí 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|