Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky:

Chodia Vám upozornenia o súkromných správach z fóra?

Neodpovedajte na ne cez mail. Musíte sa prihlásiť do fóra a odpovedať na ne priamo cez súkromné správy.
23. Máj , 2012, 06:59:29
Strán: 1 ... 3 4 [5] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Single do LPcka?  (Prečítané 2570 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 614

« Odpoveď #60 kedy: 27. Júl , 2011, 08:52:36 »

Nahodil som phat cata ku krku, celkom pekny tucnucky zvuk. Len jedna otazka na znalcov - kazdy snimac osve hra dopohody, medzipoloha je vsak podstatne tichsia. Preco? Prve, co ma napada, ze je to zapojene v protifaze.
Je to podla tohto http://www.seymourduncan.com/images/products/electric/specialized/501025-100.pdf

Na stranke pisu:
Available for both neck and bridge positions in a balanced set. The neck pickup is RW/RP relative to the bridge for hum-free performance when both pickups are used together.

Ja mam na krku kobylovy phat cat a pri kobyle humbucker
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7361

« Odpoveď #61 kedy: 27. Júl , 2011, 10:15:43 »

V medzi polohe mas zapojeny cely HB a k tomu singel, alebo len jednu cievku z HB? Lebo na stratoch s HB a SC sa medzipoloha robi len s jednou cievkou z HB a neviem ci to u teba bude mozne. Ak by si mal snimace v protifaze, tak by si dosiahol bud tenky alebo "nosovy" zvuk, zalezi od toho, ako daleko su snimace (mam vsetky kombinacie na Jeff Beck Strate of Greco).
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #62 kedy: 27. Júl , 2011, 10:32:35 »

V medzi polohe mas zapojeny cely HB a k tomu singel, alebo len jednu cievku z HB? Lebo na stratoch s HB a SC sa medzipoloha robi len s jednou cievkou z HB a neviem ci to u teba bude mozne. Ak by si mal snimace v protifaze, tak by si dosiahol bud tenky alebo "nosovy" zvuk, zalezi od toho, ako daleko su snimace (mam vsetky kombinacie na Jeff Beck Strate of Greco).

V medzipolohe mam cely HB so singlom.
Zaznamenané
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 399

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #63 kedy: 27. Júl , 2011, 10:34:02 »

s najvacsou pravdepodobnostou to mas v protifaze, staci naletovat kontakty jedneho zo snimacov opacne ako su a bude to ok.
« Posledná zmena: 27. Júl , 2011, 10:35:17 od peterst » Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #64 kedy: 27. Júl , 2011, 10:48:44 »

s najvacsou pravdepodobnostou to mas v protifaze, staci naletovat kontakty jedneho zo snimacov opacne ako su a bude to ok.

Kobylovy som ponechal rovnako ako bol, standardne zapojeny humbucker. A Phat Cat ma dokonca tienenie kovovou sietkou okolo kable ako je vo vyssie postnutom pdfku. Mozem skusit otocit ten HB, uvidime, co to spravi...
« Posledná zmena: 28. Júl , 2011, 01:30:21 od myso » Zaznamenané
rastis
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 3406

« Odpoveď #65 kedy: 28. Júl , 2011, 00:49:42 »

...

Edit: Hmmm, ale keby boli naozaj v protifaze, nemal by byt zivy jedneho vodivy zo zemou druheho?

cooo ?? sa spytaj jak clovek, vsak studujes   :)

jak ostatni - ak to hra spolu tichsie, ako samostatne, mas to v protifaze, ine vysvetlenie ma nenapada. ono to ma byt trochu ostrejsie, ako samostatne snimace, kedze paralelnym zapojenim znizis impedanciu celej tej sustavy, ale tichsie to nema preco byt.
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #66 kedy: 28. Júl , 2011, 01:26:43 »

cooo ?? sa spytaj jak clovek, vsak studujes   :)

A otazka bola sformulovana zle? :) Podla mna nie, len bola od veci.
Zaznamenané
the rocker
Hosť
« Odpoveď #67 kedy: 28. Júl , 2011, 07:46:29 »

Ja mam vo svojom Epifone pri kobyle homemade P90 - nieco ako Phat Cat a pri krku homemade humbucker.
Ten single coil ma pekny tucny sound. Uz som tu niekde daval aj foto.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 23 otázok.