spyros
|
|
« kedy: 07. Október , 2010, 20:09:38 » |
|
Dnes rozpravka o iPhone a zlom Spyrosikovi. =========================== Tak mi dnes dosiel od usera BW za par grosov iRig pre iPhone. Je to vlastne redukcia, ktora umoznuje hrat cez software Amplitube do sluchadiel alebo reprakova alebo PA... tak popisem svoje skusenosti. iPhone, v mojom pripade 3G, je smartphone od Apple ako vsetci viete. Nevie to nic, vsetko ma blokovane horsie jak Microsoft (iTunes je peklo pre slobodneho cloveka vychovaneho v duchu zapadnej civilizacie), ale to co vie, tak to vie najlepsie zo vsetkych a hlavne zabavnou formou. Ked si k tomu prida clovek mraky aplikacii za par supiek, tak je vymalovane. Amplitube pre iPhone je v zaklade zadarmo a asi mi to aj staci. Mate tam 1 amp s bednou a mikrofonom, efekty delay, distortio a noise gate. Hral som do sluchatiek a do Tele. Kedze som cakal len najhorsie, tak som bol milo prekvapeny. Celkom pouzitelne a podla mna lepsie ako hocijake kombo na baterky. Efekty a skreslenie je na maximo cista umelina, ale s mierou sa da z toho dostat pouzitelny zvuk isto na urovni lacnych multakov v cene okolo 200 EUR. Latencia ziadna, ma to ladicku, metronom a da sa hrat do natiahnutej mp3. Paradicka na trenovanie prakticky kdekolvek. Okrem toho mam v mobile aplikacie Gibson Guitar, co je chromaticka ladicka, netreba kablik na ladenie, dalej Chordmaster a Scale Wizard. Nazvy hovoria o fcii vsetko. Aplikacie su Free. Ceny za aplikacie pre iPhone su komicke, takze si asi dokupim na dlhe zimne vecery pri sviecke na horskej chate: http://www.agilepartners.com/apps/guitartoolkit/http://www.agilepartners.com/apps/tabtoolkit/ Najvacsia nevyhoda je asi cena iPhone. Ja by som si to nekupil, ale darovanemu konovi na zub nepozeram PS: Peavey tiez vymyslelo "svoj" iRig, ale bohvie kedy to bude tu http://www.agilepartners.com/apps/ampkit/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 07. Október , 2010, 20:29:33 » |
|
Si cool.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 07. Október , 2010, 20:30:49 » |
|
daj ukazky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 07. Október , 2010, 20:49:20 » |
|
daj ukazky Pozrel som a priamo v tom softe sa to neda. Da sa hrat do pesnicky, ktoru tam natiahnes. Dalsie poznatky, zapnutie tuneru posobi ako booster. Asi tajna feature. Ten amp, co tam je v zaklade, tak to je nejaky akoze Marshall, najlepsie je ubrat gain, aby na krkovom to uz bolo vycistene a na kobylkovom snimacu to malo trochu stavy. Mna tie digitalne simulacie skreslenia nejake neberu. Potom trosku pridat delay a je to slusne. PS: Na Youtube najdes vsetko
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 07. Október , 2010, 20:52:43 » |
|
Dnes som zrovna nahraval, resp. hral sa cez tento programcek a natocili sme toto: http://soundcloud.com/raindown/debnarigGitara Dimavery, hovadina uplna, rozladena, ale tak dosiel som spontanne, ze reku "Brano, chyt gitaru a daco zabav".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 07. Október , 2010, 22:16:08 » |
|
Som rád,že sa ti to páči.
Btw. Už si vyriešil ten JailBreak? Ja som pred predajom iPhone downgrade-oval verziu firmware na 3.1.3 a telefón bol podstatne svižnejší a rýchlejší.Spravil som JailBreak a "nakupovanie" aplikácii je vyriešené.Pošlem ti návod? Gitarových vecí sa takto dá "kúpiť" strašne veľa,aj full verzia AmpliTube pre iPhone.
4.1 má pre 3G priveľké nároky,ale stále to nebola taká katastrofa ako 4.0.1.
|
|
« Posledná zmena: 07. Október , 2010, 22:17:05 od BrokenWings »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 07. Október , 2010, 22:28:59 » |
|
Už si vyriešil ten JailBreak? Ja som pred predajom iPhone downgrade-oval verziu firmware na 3.1.3 a telefón bol podstatne svižnejší a rýchlejší.Spravil som JailBreak a "nakupovanie" aplikácii je vyriešené.Pošlem ti návod? Gitarových vecí sa takto dá "kúpiť" strašne veľa,aj full verzia AmpliTube pre iPhone. 4.1 má pre 3G priveľké nároky,ale stále to nebola taká katastrofa ako 4.0.1. Obcas je to pomalsie pri uvodnom nacitavani, ale da s tym zit. Akurat to nechce nacitat komiksy, co maju cez 30 MB. Co sa tyka full verzii, tak pri tych cenach app nebudem geekovat a ked budem chciet, tak si to kupim. Akurat, ze skor nejaky songbook s akordami a nie dalsie virtualne ampy mi treba. Ten co tam je, sa da pouzit a pochybuje, ze Metal amp bude panelakove metalove kombo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 07. Október , 2010, 22:38:50 » |
|
Obcas je to pomalsie pri uvodnom nacitavani, ale da s tym zit. Akurat to nechce nacitat komiksy, co maju cez 30 MB. Co sa tyka full verzii, tak pri tych cenach app nebudem geekovat a ked budem chciet, tak si to kupim. Akurat, ze skor nejaky songbook s akordami a nie dalsie virtualne ampy mi treba. Ten co tam je, sa da pouzit a pochybuje, ze Metal amp bude panelakove metalove kombo Ale mal by si to rozmanitejšie Keby si to rozmyslíš,hocikedy sa ozvi. Geekovať ako geekovať, celá zmena fw aj jailbreak sú otázkou 20 minút. Songbook pre iPhone? Skús si pozrieť toto: http://app.ultimate-guitar.com/iphone/ugt.htmPoužíval som ho a bol som spokojný.
|
|
« Posledná zmena: 07. Október , 2010, 22:41:46 od BrokenWings »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 07. Október , 2010, 22:57:58 » |
|
Džieh ma´afaka thats ajs kúl džír ma´afaka
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 07. Október , 2010, 23:26:01 » |
|
to prve je ampermeter nie ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 08. Október , 2010, 00:57:58 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 08. Október , 2010, 08:51:45 » |
|
to nemyslis vazne to ako fungovalo ? resp. aj to fungovalo ?
|
|
« Posledná zmena: 08. Október , 2010, 08:52:06 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 08. Október , 2010, 09:05:14 » |
|
to nemyslis vazne to ako fungovalo ? resp. aj to fungovalo ? Musel si par krat oklepat iphone o dynu a potom ti vypisalo ok alebo bad. Mozno je to somarina ald tak I produkty musia byt jednoznacne cool
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 08. Október , 2010, 09:12:36 » |
|
skusal si to aj na hlavu? :D:D:D ze co to vypise.. to by som ja prve hned dal kebyze to mam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 08. Október , 2010, 09:25:16 » |
|
Pre tunajsie osadenstvo doporucujem aplikaciu virtualny pohar s pivom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 08. Október , 2010, 09:52:57 » |
|
skusal si to aj na hlavu? :D:D:D ze co to vypise.. to by som ja prve hned dal kebyze to mam
Jasne ze som skusal :D a vypisalo "you can skip this" tu je aj video A pohar je fajn :D dokonca aj zapalovac.... alebo virtualny bublifuk XD
|
|
« Posledná zmena: 08. Október , 2010, 09:54:12 od Yugi00 »
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 08. Október , 2010, 12:35:19 » |
|
BW: neriesil si, ci taketo nieco nie je aj na Android? inak ja by som isiel do tej peavey skatule, na eBayi je uz dlho, ale asi prejdem na android, a tam je takato simulacia este grey area..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 08. Október , 2010, 12:47:33 » |
|
no myslim ze na android to este dlho nebude
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 08. Október , 2010, 12:53:10 » |
|
Pisem z iPhonu toto :-)
Keby som nedostal iPhone, tak mi staci obycajny telecom. Na mobility mi pride leaps PcTablet s Windoze alebo Androidom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625
muck :-*
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 09. Október , 2010, 00:08:15 » |
|
Jasne ze som skusal :D a vypisalo "you can skip this" tu je aj video A pohar je fajn :D dokonca aj zapalovac.... alebo virtualny bublifuk XD dinu so zltou duzinou som este nevidel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 09. Október , 2010, 00:20:14 » |
|
dinu so zltou duzinou som este nevidel Made in China
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 04. November , 2011, 19:36:53 » |
|
Dyk jaka fasa tema. Trebalo by zmazat.
Prave som si pohral na mojej najoblubenejsej gitarke a stale som z nej nadseny ako prvy krat. Samozrejme drevnaty telemetal do Dualu. Je to klasika najvacsia, dokonalost nekonecna, kazdopadne ma par vychytavok oproti neprekonatelnemu povodnemu jedinecnemu Broadcasteru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 04. November , 2011, 20:01:33 » |
|
co to mas za modernu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 04. November , 2011, 20:25:13 » |
|
to tam som ti daval ten bkp piledriver?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 04. November , 2011, 21:26:08 » |
|
to tam som ti daval ten bkp piledriver? jojo, piľadrajver na rubanie, twisted na brnkanie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|