Zadovazil som si Harley Benton LP klon, starsi model L450 plus, ktory sa viac podoba na original oproti novemu modelu SC. Musim povedat, ze za tie prachy velmi solidna gitara. Pre zaciatocnika uplna parada (v porovnani s tym, co bola prva gitara 10 – 20 rokov dozadu), pre skusenejsich vhodna platforma na experimentovanie alebo ako koncertna gitara na obitie. U Thomanna isli zhruba po 159 eur.
Tato ma telo z dvoch kusov, ma skutocny javorovy top, nielen tenku dyhu, krk mahagonovy. Hmotnost pribl. 3,5 kg.
Plusy: hra to lespoloidne, nie je to huhlak. Prazce nerezu, hra sa na tom pohodlne. Snimace (vzhladom na cenu gitary) – clean a jemnejsi crunch to dava relativne pekne. Potenciometre reaguju, nepraskaju. Natiahol som struny 10-52 a krk v pohode drzi.
Minusy: Ladiace mechaniky su tuhe, nulak treba casom vymenit. Snimace nedavaju dobre higain. Zvuk mi pride kus komprimovany (mohol by byt zivsi).
Plus/minus: krk je relativne hruby 50s.
Pokojne moze sutazit v kategorii Vintage, Epiphone a pod. Myslim, ze s upgradmi necha Epiphone za sebou a este vyjde lacnejsie, hoci resale value neviem neviem
.