Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 13:40:24
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aparáty made in SK / CZ  (Prečítané 169100 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #60 kedy: 28. Október , 2010, 13:30:47 »

ja by som aj bol mozno ochotny spravit nejaky experiment ze kebyze dojde jozko ze chce spravit kopiu nejakeho ampu ze by som poskytol moj a ze ci to bude hrat rovnako ked sa to okopci.. vysledok by ma zaujimal.. fakt.. moc.. ale bojim sa ze by mi to uz nehralo nikdy po rozobrati a opatovnom zlozeni vytratil by sa z toho ten 'duch'  Bavím sa skvele
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #61 kedy: 28. Október , 2010, 13:31:12 »

s fakt vymakanim corporate identity + dobri marketing a spravil by sa okolo toho boutique hype

To ako hovoris? Hovor jasne a zrozumitelne, aby Ti aj sicka z Oravy rozumela. Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #62 kedy: 28. Október , 2010, 13:38:52 »

To ako hovoris? Hovor jasne a zrozumitelne, aby Ti aj sicka z Oravy rozumela. Popiskujem si

I bandurky aby to vidzelo ospaarac, I malo barzo velki uspiech u nasich mladzich zien pracovsivych
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #63 kedy: 28. Október , 2010, 13:47:39 »

Polsko - polsko je pod palcom ameriky, z europskych krajin tam je najsilnejsi vplyv, nehovoriac o tom ze poliaci podobne jak cina dokazalavzdy spravit vsetko 'najlacnejsie' , o kvalite a customer supporte samozrejme hovorit nemozme, ale ich zidovsko-podnikatelsky gonofond je natolko silny ze dokazal splodit znacky ako mayones a laboga

Ked nad tym uvazujem, ze v com moze byt este taky podstatny rozdiel medzi Polskom a Slovenskom okrem X krat vacsieho trhu a dalsich faktorov.. V Polsku je X fakt ze svetoznamich kapiel, ked si tam predstavim maleho vyrobcu, co do toho da trosku viac, poletuje fakt ze dobre hrajuci amp, da ho do peknej krabice a presvedci aspon jednu-dve z tych svetoznamich polskych kapiel, co je v nich aspon kus patriotizmu - ze tu mas aparat, paci sa ti? mas ho zadarmo, hraj na nom - je to reklama na nezaplatenie.. potom fanuskovia-hudobnici sa budu bit na smrt o to, ze tento boutique aparat je najlepsi na svete a nic nehra tak ako on, lebo na nom hra XY...
Tu spravis aparat a das ho akurat tak gitaristovy z Univerza, nech ti ho pretlaci..
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #64 kedy: 28. Október , 2010, 13:48:53 »

Ved prave, ak by sa zbavili nalepky homemade a zakazkovych hobby vyrobcov, ale by sa spravilo zo 2 - 3 serie zosilovacov s fakt vymakanim dizajnom (nemyslim ze ohhh, nevyzera to ako gerhat, ale fakt ze polozis vedla vht a nebudes sa za to hanbit), ktori by korespondoval s fakt vymakanim corporate identity + dobri marketing a spravil by sa okolo toho boutique hype, nepotlacilo by sa to minimalne do madarska a ceska? Proste taka slovenska laboga? Fakt sa to neda?

tu je skor problem ze toto si mysli kazdy ze sa to da dosiahnut nejakym marketingom a urobenim velkeho boomu ... hlavne na slovensku chce kazdy vsetko hned .... skor ide o to robit si svoje robit to pocitvo a hlavne dlho a potom ked to zacnes trochu tlacit tak mas podla mna sancu a nie ze letujem svoj 10ty zosilovac a uz len potrebujem poriadny marketing

Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #65 kedy: 28. Október , 2010, 13:50:46 »

Ked nad tym uvazujem, ze v com moze byt este taky podstatny rozdiel medzi Polskom a Slovenskom okrem X krat vacsieho trhu a dalsich faktorov.. V Polsku je X fakt ze svetoznamich kapiel, ked si tam predstavim maleho vyrobcu, co do toho da trosku viac, poletuje fakt ze dobre hrajuci amp, da ho do peknej krabice a presvedci aspon jednu-dve z tych svetoznamich polskych kapiel, co je v nich aspon kus patriotizmu - ze tu mas aparat, paci sa ti? mas ho zadarmo, hraj na nom - je to reklama na nezaplatenie.. potom fanuskovia-hudobnici sa budu bit na smrt o to, ze tento boutique aparat je najlepsi na svete a nic nehra tak ako on, lebo na nom hra XY...
Tu spravis aparat a das ho akurat tak gitaristovy z Univerza, nech ti ho pretlaci..

ale vsak laboga je praveze bezny aparat podla mna sa ta firma ani nehra na nejaky custom shop ci sa pletiem?
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #66 kedy: 28. Október , 2010, 13:54:08 »

tu je skor problem ze toto si mysli kazdy ze sa to da dosiahnut nejakym marketingom a urobenim velkeho boomu ... hlavne na slovensku chce kazdy vsetko hned .... skor ide o to robit si svoje robit to pocitvo a hlavne dlho a potom ked to zacnes trochu tlacit tak mas podla mna sancu a nie ze letujem svoj 10ty zosilovac a uz len potrebujem poriadny marketing

samozrejme, to sa da jedine ak maju letovaci riadne skusenosti za sebou a nejaky vyvoj, ani som netvrdil, ze sa to da hned...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #67 kedy: 28. Október , 2010, 13:54:20 »

Fakt sa to neda?
das do toho kapital? vychadzajme z mojho hrubeho odhadu, ze material na popici amp na 100vku cca 1000eciek. mala seria je co? 5-10 ampov? nechcem si trufnut odhadnut naklady na marketing a nejake to pretlacenie do povedomia s tym aby sa dotycny udrzal aspon na nule a s pocitom, ze sa s tym vsetkym nesral zbytocne.  kolko by musela byt cena takehoto ampu aby si bol aspon na nule a aby sa ti aspon nejako vratil investovany cas a robota? ja zase hrubo strelim, ze pomaly dvojnasobok nakladov na material.

kupil by si si taky amp za 2000eciek lebo vsak boutique handwired premium grade tube amplifier?
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #68 kedy: 28. Október , 2010, 13:59:06 »

ale vsak ako priklad bogner ma marketing uplne napicu, predajna siet este horsia .... web ma tiez uplne napicu Bavím sa skvele ze by to bolo nahodou aj o tom ako to hra?  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #69 kedy: 28. Október , 2010, 14:00:02 »

ale vsak laboga je praveze bezny aparat podla mna sa ta firma ani nehra na nejaky custom shop ci sa pletiem?

to bol len priklad, neviem jak to je, nebudem za to davat ruku do ohna, ale tiez to muselo zacat ako zakazkova malovyroba.. a stale to vyzera skor na boutique s ich 4 seriami ampov ako bezne ampy... V kazdom pripade, chcel som tym povedat to, ze nebyt domacich kapiel, tak by sa znacky ako laboga alebo mayones s najvacsou pravdepodobnostou nedostali tam, kde su teraz
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #70 kedy: 28. Október , 2010, 14:01:33 »

co tu ale kazdy mota marketing preboha, ved ide primarne o to co je to za masinu. zas to ze da tomu niekto cool meno a pekne chassi s dobrym webom, neznamena, ze si vsetci dolamu ruky.

zoberte si napr nie moc znamu boutique firmu HOOK. Holandska firma, tusim z rotterdamu, robi sialene aparaty a nikto o nich skoro nevie zo sirsieho hudobnickeho sveta, ziadna reklama, nic a pritom aki blazni na nich hravaju. VAI mal teraz napriklad v Oktobri jeden specialny gig v holandsku s orchestrom a odohral ho prave na Hooku (co som bol sam prekvapeny)
« Posledná zmena: 28. Október , 2010, 14:04:02 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #71 kedy: 28. Október , 2010, 14:02:37 »

holandania robia super waffle
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #72 kedy: 28. Október , 2010, 14:05:40 »

zakladny poblem je ze sme zacali porovnavat domorobo veci s boutique.. to je blbost.. lebo domorobo sa moze porovnavat s akurat tak zahranicnym domorobom.. vlastne ani nie s beznymi modelmi (teda, pokial nemaju byt ich kopiami)
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 28. Október , 2010, 14:08:13 »

co tu ale kazdy mota marketing preboha, ved ide primarne o to co je to za masinu. zas to ze da tomu niekto cool meno a pekne chassi s dobrym webom, neznamena, ze si vsetci dolamu ruky.

vsak jasne, ze ide o to, co je to za stroj... ale vsak tuna chlapci rozpravali, ze valvat a jtamps uplna parada... tak potom uz len vlastne cakat, kedy si to pride kupit Vai a Satriani
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #74 kedy: 28. Október , 2010, 14:09:26 »

ale vsak ako priklad bogner ma marketing uplne napicu, predajna siet este horsia .... web ma tiez uplne napicu Bavím sa skvele ze by to bolo nahodou aj o tom ako to hra?  Bavím sa skvele

to ako to hra, neni pricina. v krajine kde s tym funguju sa najde vzdy vela ludi, co si to potencialne kupi, takze neni problem do toho venovat tolko prostriedkov, aby to hralo najlepsie na svete...

to iste jak mesa boogie. zacali na kolene so skaredymi prerobencami. a naslo sa dost ludi na to, aby sa to rozbehlo az do dnesnej podoby...

na slovensku neni dovod pustat sa do takeho projektu...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.112 sekund, 23 otázok.