|
Branko
|
 |
« kedy: 02. November , 2010, 15:39:35 » |
|
Rozmyslam, ze si dam postavit gitaru na mieru s tym, ze pokusim si zohnat drevo a suciastky... az na niektore "detaily", o ktore sa budem musiet poradit. Kedze mam stratoidnych typov gitar uz dost, rozhodol som sa o nejaku higain gitaru v co najlepsom prevedeni a kvalite, preto nebudem setrit a material budem vyberat velmi pozorne. Chcel by som od vas nejake rady a skusenosti ohladom nasich gitararov, kedze ide cisto LEN o pracu, kedze material sa pokusim doniest. Zatial, co sa tyka spracovania a dizajnu ma najviac oslovila praca p. Sivcaka. No zvukovo mam uz iny nazor (nie zly), ale povedal som si, ze ide len o pracu, takze opat napisem - material si poznaham sam. Taktiez by som bol rad, ak by ste mi vedeli poradit drevo, pripadne osvedceny HW ako mechaniky, kobylky... Zvukove poziadavky su asi take, ze gitara by mala pekne zvonit nasucho (proste nie gumovo a mrtvo), chcem, aby mala "priestor", perkusivny charakter a aby bola drava (ale to uz skor zalezi od snimacov). Netusim velmi ake drevo, ale som ochotny zajst aj do nejakych luxusnejsich exotickych driev. Nad tvarom este rozmyslam, ale urcite nejaku kopiu z toho, co tu stale meliem dookola.  Nechcem si kupit original, nechcem si kupit Blackmachine, PRS, Ibanez Jcustom,... chcem robenu gitaru na mieru zo slovenskych luuuk a haaajov.  ano, Ibanez, co mam je vyborny, ale chcem este nejaku gitaru vyslovene na higainove srandy. Vdaka za rady a verim, ze tu bude normalna diskusia ! 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Only a Music man guitar is Good Enough !
Ak chces byt stastny, nauc sa robit stastnych druhych ludi.
|
|
|
|
yngsteen
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: 02. November , 2010, 15:43:54 » |
|
V zákulisných kuloároch som zachytil info, že kaolkova gitara od Igora Kellera bol dosť vydarený počin na tvrdšiu muziku. Ale nech sa vyjadrí pán majitel, ako to vidí s odstupom času a po testovaní v reálnej prevádzke. 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Branko
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: 02. November , 2010, 15:44:55 » |
|
V zákulisných kuloároch som zachytil info, že kaolkova gitara od Igora Kellera bol dosť vydarený počin na tvrdšiu muziku. Ale nech sa vyjadrí pán majitel, ako to vidí s odstupom času a po testovaní v reálnej prevádzke.  Na Karolovej som si hral... je to ultrasuper nastroj.  Ale urcite by som chcel iny nastroj jak na vyzor, tak na spracovanie. Bodaj by aj zvuk ostal taky na tej mojej buducej, jak na Karolovej. 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
inventár podniku

Príspevkov: 3406
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: 02. November , 2010, 15:46:57 » |
|
ja som vela driev neposkusal, ale zaujala ma hruska v kombinacii s jasenom  ak by som si este niekedy riesil robenu gitaru (laka ma uplne najklasickejsi Stratocaster), tak by som opat uvazoval o nejakom tvrdom slovenskom ovocnom dreve. ale je mi jasne, ze vo svete hiendovych nastrojov, kde eben je povazovany pomaly za najobycajnejsi zaklad, je moj nazor znacne uchylny 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kaolko
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: 02. November , 2010, 15:47:16 » |
|
aj ja by som si rad zahral na tej Karolovej uz
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Branko
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: 02. November , 2010, 15:48:57 » |
|
ja som vela driev neposkusal, ale zaujala ma hruska v kombinacii s jasenom  ak by som si este niekedy riesil robenu gitaru (laka ma uplne najklasickejsi Stratocaster), tak by som opat uvazoval o nejakom tvrdom slovenskom ovocnom dreve. ale je mi jasne, ze vo svete hiendovych nastrojov, kde eben je povazovany pomaly za najobycajnejsi zaklad, je moj nazor znacne uchylny  S Kamilom Grebenom som sa rozpraval hodnu chvilu o hruske, vraj ozaj vyborne drevo na straty a tele v kombinacii s jasenom.  Ale jeden strat od neho bude zachvilu doma, takze netreba mi dalsiu gitaru tohto typu.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kaolko
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: 02. November , 2010, 15:50:37 » |
|
cize tema je teda
A) Idem si dat postavit gitaru ale vobec neviem aku, z coho, u koho, povedzte mi co si tam mam dat
alebo
B) ake mate skusenosti s lokalnymi slovenskymi vyrobcami?
nevhodne preskrtni
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Branko
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: 02. November , 2010, 15:52:35 » |
|
cize tema je teda
A) Idem si dat postavit gitaru ale vobec neviem aku, z coho, u koho, povedzte mi co si tam mam dat
alebo
B) ake mate skusenosti s lokalnymi slovenskymi vyrobcami?
nevhodne preskrtni
Tieto dve otazky na seba dost nadvazuju.  Ja viem aku gitaru chcem, teda aspon viem, ze to nebudu stratoidne zvuky.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kaolko
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: 02. November , 2010, 15:54:10 » |
|
tak potom vies ake kombinacie driev tam budu hej?
moj nazor na druhu otazku ktoru som tam dal poznas, nebudem sa rozpisovat viac.. s vyslednym produktom som bol a aj v sucasnosti som uplne spokojny.. treba mat hlavne jasnu predstavu
|
|
|
|
« Posledná zmena: 02. November , 2010, 15:55:49 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
ondreee
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: 02. November , 2010, 16:02:35 » |
|
Branko v poste ti necham moje telefonne cislo a zavolaj mi..
dovolim si povedat, ze o scene slovenskych gitararov viem velmi vela a rovnako aj o dreve a hardware.
nechcem detaily pisat takto na plochu lebo sa to nepatri..
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
RobG
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: 02. November , 2010, 16:04:57 » |
|
Mrkni si: http://www.avbasses.cz/G6PH.htmToto robili kamošovi, sám si vyberal mareriály, snímače aj železo..je veľmi spokojný.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kaolko
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: 02. November , 2010, 16:05:40 » |
|
to neni to co ma palo hrncirik teraz?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
mn
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: 02. November , 2010, 16:06:27 » |
|
brano, a stoji ti za ten risk toto cele. ako pises, chces do toho investovat, tak za predpokladam nie malu cenu uz mas aj poriadny stock nastroj - taky musicman sa da zohant za skvele peniaze a tie gitary hraju tak, ze padaju gate (okrem petrucciho, to boli tragedie co som mal cest tie tri kusy drzat v ruke)
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr Wayne Krantz & Michael Landau follower
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: 02. November , 2010, 16:06:48 » |
|
Branko v poste ti necham moje telefonne cislo a zavolaj mi..
dovolim si povedat, ze o scene slovenskych gitararov viem velmi vela a rovnako aj o dreve a hardware.
nechcem detaily pisat takto na plochu lebo sa to nepatri..
podla mna by si to mohol napisat na plochu  kludne aj negativa 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|