Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 21:13:32
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: aký notebook na nahrávanie?  (Prečítané 34306 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #165 kedy: 10. Február , 2011, 06:12:33 »

budem s ním cestovať, každý mesiac sa presúvať v autobusoch, vlakoch, bude v batohu s inými vecami..

Pozrel som rozmery 17" a bolo mi jasné, že je to moc veľké aj ťažké, hlavne, keď rozlíšenie nič moc.

Casto cestujem s HP8530w, je to nadupana masina, zatial ziadne problemy a znesie to aj dost necitlive zaobchadzanie :).
Mam v tom 8GB RAM, 320GB 7200 RPM disk, 512MB grafiku, s pridavnou baterkou mi to vydrzi v pohode 8 hodin.
Ma to samozrejme aj firewire, 4 USB, eSATA, HDMI ...

Z tejto rady EliteBook uz je nejaky novsi model ktory je este podstatne nadupanejsi, mozem tento notebook len odporucit.
« Posledná zmena: 10. Február , 2011, 06:13:41 od Semish » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #166 kedy: 10. Február , 2011, 08:04:30 »

pitu a co toto?
http://www.motu.com/products/motuaudio/microbook
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #167 kedy: 10. Február , 2011, 08:55:16 »

Casto cestujem s HP8530w, je to nadupana masina, zatial ziadne problemy a znesie to aj dost necitlive zaobchadzanie :).
Mam v tom 8GB RAM, 320GB 7200 RPM disk, 512MB grafiku, s pridavnou baterkou mi to vydrzi v pohode 8 hodin.
Ma to samozrejme aj firewire, 4 USB, eSATA, HDMI ...

Z tejto rady EliteBook uz je nejaky novsi model ktory je este podstatne nadupanejsi, mozem tento notebook len odporucit.

neprehrieva sa ti? lebo zatial aj brat aj frajerka co maju obaja HPcko tak po hodine a pol je horuci jak des.. ale tak oni maju ten pavilion takze aj tym to moze byt
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #168 kedy: 10. Február , 2011, 09:37:02 »

neprehrieva sa ti? lebo zatial aj brat aj frajerka co maju obaja HPcko tak po hodine a pol je horuci jak des.. ale tak oni maju ten pavilion takze aj tym to moze byt

je to tym. o toshibach sa hovori ze sa prehrievaju (a ony tie lacne satellite a satellite pro sa aj skutocne prehrievaju), no ja mam toshiba tecra co je drahsi business model, a vobec sa neprehrieva, ma kvalitnu konstrukciu a vybornu klavesnicu. este aj nabijacka je uplne chladna. to napriklad kamosovi na lacnom lenovo g555 nabijacka priam horela... :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #169 kedy: 10. Február , 2011, 10:18:37 »

ked sa prehrieva nesmie si ho pitu davat na vajcia lebo ostane neplodny
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #170 kedy: 10. Február , 2011, 11:06:18 »

Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #171 kedy: 10. Február , 2011, 11:17:13 »

ha ha ha to by mi ano vo sne nenapadlo
Zaznamenané

Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #172 kedy: 10. Február , 2011, 11:28:58 »

a aká je teda podľa teba slušná malá zvukovka k Windowsu?

Pozri sa na RME Babyface, alebo ked sa citis tak Metric Halo Mobile I/O ULN-2, ale asi lepsie by si spravil zobrat jeden mac(napr ten co bol na inzerate, cena bola fajn) a duet.  :)

http://www.dv247.com/computer-hardware/rme-babyface-silver-limited-edition--81499
http://www.dv247.com/computer-hardware/metric-halo-uln2-expanded--14717

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,84926.0.html

To ze je to 17" by som skor bral ako vyhodu a urcite to ma ExpressCard/34 slot co by bolo velmi vyhodne pre teba, cez ktory by si mohol pridat dalsie firewire. A kludne v tom mozes robit pekne projekty. Pri tych veciach co zo sebou nosis, 1 ci 2 kila naviac a par cm naviac na laptope sa strati. Mne by islo na nervy robit nejake nahravanie, edit a mix na nejakej 13", 15" by sa este dala.  :)
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #173 kedy: 10. Február , 2011, 12:02:43 »

Procesor, disk a mnoho součástek v počítači produkují teplo, které může škodit lidskému organismu. Ve studii, kterou zveřejnili vědci ze Státní newyorské univerzity, dokáže zapnutý notebook položený na klíně delší dobu zvýšit teplotu varlat až o 3 °C. To má za následek snížení počtu spermií. Pro jejich zdravý vývoj je totiž třeba teplota cca o 1–2 °C nižší, než je teplota lidského těla, tedy asi 35–36 °C.

Druhým problémem mohou být bezdrátové sítě jako wi-fi nebo Bluetooth. je mnoho studií, které spojují mikrovlnné záření s nejrůznějšími druhy nádorů.

je vazne nebezpecenstvo ze posledne tracky z cd uz moze pitu tocit ako impotent  ha ha ha
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #174 kedy: 10. Február , 2011, 13:43:45 »

Procesor, disk a mnoho součástek v počítači produkují teplo, které může škodit lidskému organismu. Ve studii, kterou zveřejnili vědci ze Státní newyorské univerzity, dokáže zapnutý notebook položený na klíně delší dobu zvýšit teplotu varlat až o 3 °C. To má za následek snížení počtu spermií. Pro jejich zdravý vývoj je totiž třeba teplota cca o 1–2 °C nižší, než je teplota lidského těla, tedy asi 35–36 °C.

Druhým problémem mohou být bezdrátové sítě jako wi-fi nebo Bluetooth. je mnoho studií, které spojují mikrovlnné záření s nejrůznějšími druhy nádorů.

je vazne nebezpecenstvo ze posledne tracky z cd uz moze pitu tocit ako impotent  ha ha ha

pozor nie impotent ale sterilny iba... vsak chuj sa ti postavi aj s prehriatymi gulasmi, iba uz aspon neurobis  ha ha ha
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #175 kedy: 10. Február , 2011, 13:56:29 »

Nie, neprehrieva sa, aj ked teda obcas dost kuri :), vetranie to ma ale dobre vyriesene.
Len raz som s nim skoro podpalil lietadlo :), nejako sa nevypol ked som ho dal aj s tou pridavnou baterkou do ruksaku, po asi styroch hodinach letu som ho vybral z ruksaku a kedze sa v tom uzavretom priestore pokusal vychladit , ventilator samozrejme stale naplno, tak bol "trosku" horuci, normalne smrdeli taviace sa plasty :).
Ale inak s nim nebol najmensi problem a aj toto prezil v pohode, aj zmokol a normalne dalej funguje.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #176 kedy: 10. Február , 2011, 15:00:23 »

Len raz som s nim skoro podpalil lietadlo :), nejako sa nevypol ked som ho dal aj s tou pridavnou baterkou do ruksaku, po asi styroch hodinach letu som ho vybral z ruksaku a kedze sa v tom uzavretom priestore pokusal vychladit , ventilator samozrejme stale naplno, tak bol "trosku" horuci, normalne smrdeli taviace sa plasty :).
Ale inak s nim nebol najmensi problem a aj toto prezil v pohode, aj zmokol a normalne dalej funguje.

toto sa aj mne stalo. rychlo som dal sleep zavrel ho pred nastupom strcil do batoziny. a potom som ho za 2 hodiny vybral uplne zeravy lebo sa nevypol kvoli niecomu a valil v kufri ha ha ha myslel som ze je roztaveny. a odvtedy ide dalsie 4 roky nic mu to neuskodilo.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #177 kedy: 10. Február , 2011, 16:04:15 »

díky, že si taký starostlivý..  Cmuk chlapci  Žmurk
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #178 kedy: 10. Február , 2011, 16:46:17 »

je to tym. o toshibach sa hovori ze sa prehrievaju (a ony tie lacne satellite a satellite pro sa aj skutocne prehrievaju)
tak my čo máme chladnejší byt to semtam oceníme ako osobný telový radiator  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
7_rockov_stare_struny
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #179 kedy: 11. Február , 2011, 00:14:53 »

Rackovú 8 vstupovú zvukovku mám doma, nemôžem ju ale ťahať so sebou.

Ak zvládne naraz 4 vstupy, poteším sa, ak len 2, uskromním sa.. :)
Hlavne, aby tie 2 boli použiteľné naraz aj ako mikrofónne, aj ako linky/nástrojové.
Samozrejme aj verzia - mikrofón, nástroj.
Mala by byť čo najmenšia a napájenie mala vyriešené aj cez USB alebo Firewire. Takže je mi jedno, aký typ pripojenia k PC bude mať. Keby som chcel niečo nahrať v exteriéri.
Ďalšia vec, čo by potešila, keby podobne ako Ultralite mohla fungovať aj samostatne bez notebooku. Nie je nutnosť..  V prípade veľkého navýšenia ceny pri veciach, ktoré nepotrebujem, ale môžu tam byť - limiter, kompresor, ich mať nemusím.
Najdôležitejšie sú 2 vstupy a kvalitné preampy, veľkosť, napájanie.

MOTU ULTRALITE MKIII vyzera byt ako dobra kombinacia vsetkeho mozneho, ale v nicom nevynika, podla mna.

ak by si chcel nieco lacnejsie a vsetrane, tak za zvazenie stoji aj FOCUSRITE SAFFIRE PRO 6, 24 alebo FOCUSRITE SAFFIRE PRO 24 DSP, ktore ma v sebe aj nejake to DSP. zalezi vsak od toho, co ho vyuzijes alebo nie.

ak by si chcel zvukovku aj so softwareom, stal by za zvazenie niektory z AVID MBOX-ov s PT9. predchadzajuce mboxy ze vraj neboli extra kvalitne, co sa tyka preamov a konvertorov, tieto nove verzie by na tom mali byt lepsie. na take cezpolne nahravanie by to malo stacit a Pro Tools 9 je predsa len svetovy standart. ak ide o dobry soft, zvazil by som toto.

mnoho funkcii, vstupov a vystupov ponuka za dobru cenu RME BABYFACE. RME je dost v pohode znacka, tuto zvukovku by som povazoval za ekvivalent apogee DUET pre windows, predpokladam, ze je kvalitna po vsetkych strankach.

takze zhrnutie,

najkvalitnejsie riesenie - mac a apogee DUET (ale iba ak by si akceptoval mac)
najlacnejsie riesenie - FOCUSRITE SAFFIRE PRO
riesenie s sw - AVID MBOX
najkvalitnejsie riesenie pre win - RME BABYFACE

spominany metric halo je samozrejme tiez dobre riesenie, ale velke, spominal si, ze velku zvukovku uz mas a potrebujes mensiu.

EDIT: samozrejme, je to len moj nazor, nemusi byt spravny a kludne som mohol nejake skvele zvukovky zabudnut :). ale takto podla mna vyzeraju moznosti a ja by som si vyberal medzi tymito.

« Posledná zmena: 11. Február , 2011, 00:16:29 od 7_rockov_stare_struny » Zaznamenané

Joe: hovno do peknej krabičky je vždy lepšie ako hovno do škaredej... Bavím sa skvele
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.