miso_kolo
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 26. Apríl , 2012, 20:00:23 » |
|
Kriste Pane vy ste zrúdy.
K téme: Viem, že Sivčák alebo Keller to spravia bez problémov. Rád by som si ale kúpil niečo hotové a nechal si to normálne poslať. Keby mali aspoň pickguardy na niektoré druhy Ibanez RG, tak by som si asi vybral.
Sevo, koľko ťa vyšiel?
ale vsak urcite na ebayi je nieco za par drobnych, to ta ani nebude mrziet ked to bude zle
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 26. Apríl , 2012, 20:08:48 » |
|
Dík za tipy. Ak je to fakt materiál a 15€ robota, tak ťažká pohoda. Ebay som pozeral, ale práve kvôli takej prkotine sa mi riešiť nechce
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 26. Apríl , 2012, 20:09:37 » |
|
no mam to vyssie napisane na co som zhanal, tka som myslel ze si si to precital. no kazdopadne aj ked su snimace na pickguarde zvuk sa nezmenil
sorry každopádne, materiál pickguardu musí spolupracovať s gitarou. Neviem aké materiály sa používajú (plasty), kovové sú myslím z hliníku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 26. Apríl , 2012, 21:58:05 » |
|
každopádne, materiál pickguardu musí spolupracovať s gitarou.
he? sorry, ale to uz je co za kokotinu? a co gitary bez pickguardov? tie nehraju?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 26. Apríl , 2012, 22:22:28 » |
|
aj picguard musí rezonovať, inak je to v prdeli, kamarát si na gitaru vystrúhal pickguard z nejakého mäkkého plastu a gitara, ktorá dovtedy v rámci možnotí hrala bola zrazu nepomerne tichšia... na svojej rucne struhanej gitare (same dlatko, len frezovane lozko na krk) som menil 3 dekle - 3 vrstvovy cierny HB SC SC, jednovrstvovy biely z uplne ineho materialu HB SC SC a potom zase trojvrstvovy z takeho materialu, jak ten prvy, ale SC SC SC, vypizlane rucne. mozem Ta ubezpecit, ze som rozdiel nepostrehol.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 26. Apríl , 2012, 22:26:03 » |
|
sorry každopádne, materiál pickguardu musí spolupracovať s gitarou. Neviem aké materiály sa používajú (plasty), kovové sú myslím z hliníku. fotrik mal na nejakom strakaci leskly chromovy dekel a bol z mosadze, tam kde sa vela brnka, sa to vysuchalo a bolo to vidno, aj bol dost tazky...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 03. Máj , 2012, 10:19:08 » |
|
he? sorry, ale to uz je co za kokotinu? a co gitary bez pickguardov? tie nehraju? Zvláštne prekrúcaš slová
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 03. Máj , 2012, 20:25:52 » |
|
Nehnevaj sa, ale.... Dnes bude niekto nosiť Stratocastera z 1960 na rukách a rozplývať sa, že ako hrá. Po prvé je treba si uvedomiť, že starý Leo nebol charita, ale obchodník. Všetky materiály boli VŽDY kompromisom medzi kvalitou a cenou. Ak si to nepochopil, tak si naivný a spievaj báje o tom, že poniklovaný šróbik v zadnom dekli budeš počuť, ako rušivý element, lebo pôvodne mal byť mosadzný...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 03. Máj , 2012, 21:44:38 » |
|
Za to, že tu nikto nevidel gitaru, ktorú dojebal pickguard, za to ja nemôžem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 03. Máj , 2012, 21:47:12 » |
|
Za to, že tu nikto nevidel gitaru, ktorú dojebal pickguard, za to ja nemôžem Teraz neviem ci som si nieco dal, alebo si si dal nieco ty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 03. Máj , 2012, 21:49:57 » |
|
Za to, že tu nikto nevidel gitaru, ktorú dojebal pickguard, za to ja nemôžem Daj ukazku JEDNEJ gitary, kde prv nahras gitaru s pickguardom, ktory ju dojebava a potom das taky, ktory nedojebava.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 03. Máj , 2012, 21:59:13 » |
|
Skúste si teda snímače namontovať do nejakého penového plastu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 03. Máj , 2012, 22:00:38 » |
|
A preco by to niekto robil?? Kokos, mne uz z podobnych mudrcov jebe Davaju vam nejake tabletky?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 03. Máj , 2012, 22:04:07 » |
|
A preco by to niekto robil?? Kokos, mne uz z podobnych mudrcov jebe Davaju vam nejake tabletky? Kamarát si kedysi robil pickguard z plastu, ktorý bol dostatočne veľký, ale napriek tomu že bol relatívne pevný, bol aj pórovitý, gitara zrazu hrala ticho, bola úplne hluchá...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 03. Máj , 2012, 22:08:41 » |
|
Skor podla mna ide o uchytenie snimacov. Vzdy sa tvrdilo napr. ze dogear P90 (pevne namontovane) hraju inak ako soapbar. V praxi som si osobne moc rozdielov nevsimol, kedze vzdy islo o ine gitary, ale tomuto by som este bol nachylny verit. Takisto ako s kobylkovym snimacom u Tele a jeho uchytenim. Este vacsi manici tvrdia, ze napriklad SGcka s malym pickguardom viac rezonuju ako s velkym.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|