Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 21:30:46
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém pri ladení  (Prečítané 4590 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
LPGUITAR
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 83

« Odpoveď #15 kedy: 15. Február , 2011, 20:39:39 »

a ktorým smerom?? A mohla by byť varianta že z pražcov trochu zbrúsim??? Lebo ono mi to vŕzga iba na nižších strunách E H G. Hrubé sú v poho...
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 15. Február , 2011, 20:55:37 »

a ktorým smerom?? A mohla by byť varianta že z pražcov trochu zbrúsim??? Lebo ono mi to vŕzga iba na nižších strunách E H G. Hrubé sú v poho...

hej si sprav fretless a ti nebude nič "vŕzgať".. alebo to premasti :D
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #17 kedy: 15. Február , 2011, 21:08:02 »

to je taka trosku "odborna" vec - ak mas sajn, jak taky krk funguje, tak to zvladnes najako aj intuitivne. ak nemas sajn, tak to niekomu daj, urcite sa to nerobi stylom, ze "ktorym smerom mam tocit" a uz vobec nie, ci "nemam zbrusit z prazcov" ... ... ono sa to steluje vzdy vyska kobyly aj v sucinnosti s prehnutim krku a prazce sa zbrusuju az ako posledna moznost, ked ine nefunguje...
Zaznamenané
LPGUITAR
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #18 kedy: 15. Február , 2011, 21:40:19 »

dneska som steloval krk, aj kobylku som znizil aj kamienky som premiestoval. No problem bol taky ze na struny vrzgali v prazci od 1-5. Ked som trochu zvysil hrube struny EAD prestali vrzgat ale EH vrzgali dale v 2 3 4 a 6 prazci. Tak som to vratil do normálu a skúsim to potom znova...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 16. Február , 2011, 12:36:29 »

dneska som steloval krk, aj kobylku som znizil aj kamienky som premiestoval. No problem bol taky ze na struny vrzgali v prazci od 1-5. Ked som trochu zvysil hrube struny EAD prestali vrzgat ale EH vrzgali dale v 2 3 4 a 6 prazci. Tak som to vratil do normálu a skúsim to potom znova...

ak Ti struny drncia hlavne do cca 7 polohy a neskorej uz nie, tak ak mas ako-tak normalnu vysku strun, moze to indikovat, ze mas presponovany krk - skus ho mierne povolit, ze co sa zmeni...
Zaznamenané
LPGUITAR
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #20 kedy: 16. Február , 2011, 19:42:26 »

presne tak ale pocuvaj tie hrube struny DAE pri rovnakej vyske kobylky nedrncia ale pri EH drnci kedpomalicky zvyšujem kobylku to mizne ale potom je dohmat zase v pici lebo 12 je zase 2mm+ no tazko sa to nastavuje...
Zaznamenané
LPGUITAR
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #21 kedy: 16. Február , 2011, 19:44:25 »

a chcel by som dodať že ten krk by som chcel mať čo najrovnejší
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 17. Február , 2011, 12:00:52 »

a chcel by som dodať že ten krk by som chcel mať čo najrovnejší

nejde o "najrovnejsi" krk - to Ta nezaujima. zaujima Ta, aby Ti gitara viac menej vsade znela dobre pri pohodlnom dohmate... su sice akesi pravidla, ze ako ma byt prehnuty spravne nastelovany krk, ale prax je rozna niekedy...
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #23 kedy: 21. Marec , 2011, 19:44:21 »

V poslednom case sa mi zacala dost rozladovat moja gitara. Gibson SG Standard. Najma H a G si robia co chcu a treba ich ladit prakticky kazdych 5 minut, donedavna drzala velmi pekne. Nikdy som podobne veci neriesil. Mate nejake rady ako to odstranit, resp. s cim sa treba pohrat ?
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #24 kedy: 21. Marec , 2011, 19:48:27 »

skúsil si inu sadu strun? Mne sa raz podarili tak kúpiť daddaria ktore odnovoty nehrali a nedržali ladenie  Bacha na vec kamo! asi velice dlho stali v sklade
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #25 kedy: 21. Marec , 2011, 19:52:22 »

skúsil si inu sadu strun? Mne sa raz podarili tak kúpiť daddaria ktore odnovoty nehrali a nedržali ladenie  Bacha na vec kamo! asi velice dlho stali v sklade

Skusil, nepomohlo. Uz asi 2 mesiace mi to robi. Teraz som moc nehral, tak som to neriesil.  Smútim
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #26 kedy: 21. Marec , 2011, 20:20:39 »

Ladiace kluce su v akom stave ? Nulty prazec mas dobre zabruseny ? Struny navijas stale rovnako ?
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #27 kedy: 21. Marec , 2011, 20:29:38 »

Ladiace kluce su v akom stave ? Nulty prazec mas dobre zabruseny ? Struny navijas stale rovnako ?

Vidis. Ten nulak sa mi az tak nepozdava. Kluce su nove, v lepsom stave byt nemozu. Kolko v tychto casoch pytaju za zosteluvanie ? Moc nemam chut sa s tym drbat som zistil.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #28 kedy: 21. Marec , 2011, 20:34:52 »

Vidis. Ten nulak sa mi az tak nepozdava. Kluce su nove, v lepsom stave byt nemozu. Kolko v tychto casoch pytaju za zosteluvanie ? Moc nemam chut sa s tym drbat som zistil.
Netusim kolko u vas pytaju miestni majstri. Do 10-15 € to musis mat aj s novymi strunami. :)
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #29 kedy: 21. Marec , 2011, 20:43:04 »

....keď píšeš o tých kľúčoch....menil si ich Huh! ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.