DeAeNO
nováčik

Príspevkov: 14
|
 |
« kedy: 22. Február , 2011, 21:18:40 » |
|
Cavte, mal by som jednu otazku. Mam gitaru H-S-H (humbucker su PAF Pro). Problem je ten, ze aj ked je zapojeny samotny humbucker (krkovy alebo kobylkovy), tak to dost neprijemne "huci". Hluk je zhruba rovnako silny, ako ked je zaponuty samotny singel snimac a intenzita sa meni s pohybovanim gitary. Ma niekto nejaku ideu, cim by to mohlo byt? Ina gitara s humbucker snimacmi je za rovnakych podmienok pekne potichu, takze problem bude podla vsetkeho v samotnej gitare. Dik.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
futox
pravidelný pocestný

Príspevkov: 130
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: 22. Február , 2011, 21:38:13 » |
|
Cavte, mal by som jednu otazku. Mam gitaru H-S-H (humbucker su PAF Pro). Problem je ten, ze aj ked je zapojeny samotny humbucker (krkovy alebo kobylkovy), tak to dost neprijemne "huci". Hluk je zhruba rovnako silny, ako ked je zaponuty samotny singel snimac a intenzita sa meni s pohybovanim gitary. Ma niekto nejaku ideu, cim by to mohlo byt? Ina gitara s humbucker snimacmi je za rovnakych podmienok pekne potichu, takze problem bude podla vsetkeho v samotnej gitare. Dik.
"hluk" postupne narasta? a potom ked dosiahne určitu uroven tak to huči konstantne ? moze byt ze humbucker ma silnejsi signal tak zacne vazbit..
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DeAeNO
nováčik

|
 |
« Odpoveď #2 kedy: 22. Február , 2011, 21:42:06 » |
|
PAF Pro nema az taky silny vystup, skusal som to so silnejsim snimacom (SH-6) a hluk bol vyrazne mensi. Mam skor podozrenie, ze je chyba v zpojeni a potreboval by som nejaky typ, ze pri akej chybe by sa to mohl ovyskytnut. Uzemnenie vyzera byt v poriadku.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
futox
pravidelný pocestný

|
 |
« Odpoveď #3 kedy: 22. Február , 2011, 21:46:49 » |
|
takze spatnu vazbu vylucujes ? tak potom jedine to zapojenie.. ale ak by to bola ta spatna vazba tak treba tie snimace zaliat ja mam stare burny.. tak isto pafka.. tak isto piskaju no nie je to nič tragicke clovek sa nauči aspon uberat volume alebo tlmit gitaru ked nehra 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DeAeNO
nováčik

|
 |
« Odpoveď #4 kedy: 22. Február , 2011, 21:54:19 » |
|
Keby to bola klasicka spatna vazba, tak nepisem  ...ale vravim, hluk je rovnako silny ako pri singel snimaci a to sa mi proste nezda... ...a hlavne to, ze sa ta intenzita este meni s pohybom, neviem si s tym rady
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
inventár podniku

Príspevkov: 3406
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: 22. Február , 2011, 23:00:35 » |
|
to tazko po nete. najskoreje nieco zle zapojene... odkial si ?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DeAeNO
nováčik

|
 |
« Odpoveď #6 kedy: 22. Február , 2011, 23:08:00 » |
|
z Pov. Bystrice... ...napadla ma taka vec, ze ci to nahodou nemoze byt tym, ze ked je zapnuty humbucek, tak prepinac nespoji kontakty sinimaca ktore sa pouzivaju pri rozpaajani na single (biely a cerveny vodic)... ...ale to bude asi hlupost
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
futox
pravidelný pocestný

|
 |
« Odpoveď #7 kedy: 22. Február , 2011, 23:10:31 » |
|
z Pov. Bystrice... ...napadla ma taka vec, ze ci to nahodou nemoze byt tym, ze ked je zapnuty humbucek, tak prepinac nespoji kontakty sinimaca ktore sa pouzivaju pri rozpaajani na single (biely a cerveny vodic)... ...ale to bude asi hlupost
tak ma napadlo ze ja som mal podobny problem.. a robil to pokazeny prepinač... som ho vypajkoval ocistil sprejom na vodive cesticky a uz to je OK  .
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
inventár podniku

|
 |
« Odpoveď #8 kedy: 22. Február , 2011, 23:13:19 » |
|
...ze ci to nahodou nemoze byt tym, ze ked je zapnuty humbucek, tak prepinac nespoji kontakty sinimaca ktore sa pouzivaju pri rozpaajani na single (biely a cerveny vodic)... ...ale to bude asi hlupost
to je asi blbost, to neviem ako by muselo byt na tom prepinaci zapojene, aby to robilo toto...
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
futox
pravidelný pocestný

|
 |
« Odpoveď #9 kedy: 22. Február , 2011, 23:15:08 » |
|
to je asi blbost, to neviem ako by muselo byt na tom prepinaci zapojene, aby to robilo toto...
nemusi to byt blbost hovorim mal som podobny problem.. tie pri les paulackom pripnaci tie kovoe "plešiky" dobre nerozpajal (viem ze pisem jak magyar :D ale neviem to opisat skratka..)
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
inventár podniku

|
 |
« Odpoveď #10 kedy: 22. Február , 2011, 23:21:36 » |
|
nemusi to byt blbost hovorim mal som podobny problem.. tie pri les paulackom pripnaci tie kovoe "plešiky" dobre nerozpajal (viem ze pisem jak magyar :D ale neviem to opisat skratka..)
ale na LP ti nema ten 3-way prepinac co rozpinat cievku 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DeAeNO
nováčik

|
 |
« Odpoveď #11 kedy: 22. Február , 2011, 23:46:51 » |
|
akurat som sa na to pozrel troska blizsie, skusim povedat, co som objavil :D ...zameram sa na to, ked je prepinac v uplne krajnej pozicii. Cerveny vodic z HB ide na samostatny kontakt, odpor medzi vystupom zosnimaca 0 Ohm (nie bez kontaktu ale nula  ) ...biely a cierny vodic su spojene na dalsom kontakte, odpor medzi nim a vystupom cca 4 kOhm ...odpor medzi cervenym vodicom a ciernym+bielym vodicom 4 kOhm ...skoda, ze nemam tie hodnoty vobec s cim porovnat
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Sanchez
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: 23. Február , 2011, 00:23:57 » |
|
Cievky v tých HB snímačoch sú buď zapojené paralelne, alebo do série. Vtedy to chytá brum, lebo sa nevyruší. Treba ich pozrieť a zapojiť antiparalelne. Už som mal viac takýchto prípadov. Nemyslíš?:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
www.bandzone.cz/amuletstudio : Epiphone Les Paul Custom, Bakers Les Paul, Explorer Sanchez, Superstrat Sanchez, BaCH Precision Bass, Sanchez Fretless Bass, Kombo Sanchez, Sans Amp Tri AC, JT Screamer, MXR Micro Chorus, LMB3, GEB7, Cubase 5, Soundcraft Spirit Absolute Zero, Denon PMA32...
|
|
|
rastis
adminištrant
inventár podniku

|
 |
« Odpoveď #13 kedy: 23. Február , 2011, 01:34:29 » |
|
Cievky v tých HB snímačoch sú buď zapojené paralelne, alebo do série. Vtedy to chytá brum, lebo sa nevyruší. Treba ich pozrieť a zapojiť antiparalelne. Už som mal viac takýchto prípadov. Nemyslíš?:-)
co sme tatari vsetci ?  toto pisal chalan: ...ze ci to nahodou nemoze byt tym, ze ked je zapnuty humbucek, tak prepinac nespoji kontakty sinimaca ktore sa pouzivaju pri rozpaajani na single (biely a cerveny vodic)... ...
... predpokladam, ze na H S H ma standardny 5way switch. v medzipolohach sa to zapaja tak, ze mu jedna polovicka prepinaca skratne cievku, zapaja sa to na stredny pin pripinaca zvacsa. takze v krajnej polohe nema ako byt ten HB rozopnuty - samozrejme pokial to je spravne zapojene cele. a seriovo / paralelne nema s brumom tiez nic - v oboch pripadoch to nema co brumiet, pokial to to je standardny HB s beznym magnetom. ak by to brumelo, tak by to musel mat cele v protifaze a aj ten zvuk by tak vyzeral - to si asi kazdy vsimne, keby to tak malo hrat... tazko riesit taketo veci po nete, najskorej tam bude mat asi zle pospajane kabliky z HB a hra mu tam len jedna cievka... alebo take nieco... DeAeNO - vobec tam nemeraj nic na nicom nicim. respektive ked chces velmi merat, tak zmeraj kolko maju ohmov tie HB... ked je spravne (seriovo) zapojeny, tak bude mat 8 a viac...
|
|
|
|
« Posledná zmena: 23. Február , 2011, 01:35:48 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DeAeNO
nováčik

|
 |
« Odpoveď #14 kedy: 23. Február , 2011, 19:31:20 » |
|
neviete mi poradit niekoho, kto by napr. na zaklade fotky vedel povedat, ze ci to je zpojene tak ako ma byt, alebo tam je nieco naprt?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|