Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 11:21:33
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Bzučia mi struny!  (Prečítané 6842 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
shoot3r
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 105

« kedy: 07. Marec , 2011, 12:08:42 »

Caute ak niekto pozná temu kde je vysvetlené čo robiť ak mi bzučia struny tak dajte sem link a ja temu vymažem.
No moj problem je taky že mi bzučí E a D a trocha aj H(B) neviete čo mám robiť?? idem si dnes kupiť nove struny... Diky za odpoved
Zaznamenané

I love Skateboarding,Guitars and my lover :)
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #1 kedy: 07. Marec , 2011, 12:09:23 »

Nastaviť krk gitary
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 07. Marec , 2011, 12:13:17 »

Nastaviť krk gitary

a zvysok tiez :)
Zaznamenané
shoot3r
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 07. Marec , 2011, 12:22:06 »

A dali by ste mi prosím nejaký návod alebo máte video?? diky moc... či to mam kobylku zvýšit?? xD fakt netušíím o.O
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #4 kedy: 07. Marec , 2011, 12:36:42 »

Najskor bude treba nastavit krk a prebrusit pražce,ale ty to asi neurobiš
Zaznamenané

shoot3r
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 07. Marec , 2011, 12:53:13 »

oplati sami to vobec robit??? lebo idem si aj tak tento tyžden kupit novu gitarku  Ja som čert..  Popiskujem si
Zaznamenané

shoot3r
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #6 kedy: 07. Marec , 2011, 12:54:47 »

ale počuvajte najlepšie je na tom to že doteraz mi tnerobilo... ako som dal nove struny tak to začalo blbnut Smútim Si píš!!!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 07. Marec , 2011, 12:55:23 »

oplati sami to vobec robit??? lebo idem si aj tak tento tyžden kupit novu gitarku  Ja som čert..  Popiskujem si

ty sa len nudis a vymyslas, co by si mohol kupit / upravit / prerobit... vsak ?  Žmurk kolko si dnes uz cvicil ?
Zaznamenané
shoot3r
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 07. Marec , 2011, 13:11:02 »

Nie príísahám že sa nenudíím :D :D iba som dal nove struny lebo už boli asi 8 mesiacov stare tak somdal nove a začalo to bzučat... len či sa to oplati robiť :D dat t nekomu vybrusit pražce
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 07. Marec , 2011, 13:29:17 »

ale ved nove struny zvyknu uplne bezne trochu cvendzat nove.. ked nahodim nove struny tak to tak den trva kym to hentak drnci a asi po 2 dnoch intenzivneho hrania su aj pocitovo aj zuvkovo 'zabehnute' .. samozrejme ze problem moze byt aj nastavenie gitary..  prve co je tak ako spominali chlapi predomnou  nastav krk.. otazka je ze - drnci to na vsetkych polohach alebo len otvorene kilo alebo len na dolnych alebo horne skor?

nastavis ten krk tak ze ked chytis hrubu strunu E na prvom a poslednom prazci (niekedy je fajn pouzit kapodaster) .. ked ich chytis na tychto dvoch polohach, tak nad 12tym prazcom by si mal mat vizualne priestor tak na hrubku jedneho hrubeho trsatka cize ani ti nesmie struna lezat na prazci a ani zas velka diera.. ked lezi, treba krk povolit, ked jevelka medzera treba jemne dotiahnut

vsetko sa robi samozrejme potom s povolenymi strunami tie dotahovacky/povolovacky.. akonahle mas prehnutie krku nastavene vies doladit este vysku kobyly ak tu moznost mas (resp floydu).. v poslednom krkoku si zvyknem aspon je este prejst ci mi ladia potom oktavy.. ak neladia, opat povolit struny a posunut trmene na kobyle/floyde ako treba (dopredu/dozadu)

podla mna ak si dal nove struny rovnakej hrubky ako tam boli predtym tak to drnci hlavne preto ze to je nove.. ak to predavas tak ser na to  :)

a hlavna otazka na ktoru som zabudol- Bzucia aj ked do nich neudries?
« Posledná zmena: 07. Marec , 2011, 13:32:02 od kaolko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 07. Marec , 2011, 13:47:07 »

...
nastavis ten krk tak ze ked chytis hrubu strunu E na prvom a poslednom prazci (niekedy je fajn pouzit kapodaster) .. ked ich chytis na tychto dvoch polohach, tak nad 12tym prazcom by si mal mat vizualne priestor tak na hrubku jedneho hrubeho trsatka cize...

toto je len teoria, ktora plati mozno na nejakych lepsich gitarach s idealnymi hmatnikmi a prazcami... v praxi je to na kazdej gitare co som ich par razy nejake steloval vzdy ine... ked to bzuci hlavne v nizsich polohach cca do polky hmatniku, tak je krk skorej prehnuty. ked to bzuci hlavne v druhej polky hmatniku, je skorej povoleny...  atd...

...
vsetko sa robi samozrejme potom s povolenymi strunami tie dotahovacky/povolovacky.. ..

preco ? nikdy som pre to struny nepovolaval - je to chyba ? to mi pride z podobneho sudku, ako ze struny by sa mali vymienat na naladenej gitare po jednej...

bzucanie moze byt sposobene (a casto aj je) na lacnejsich gitarach makkymi nultymi prazcami - ze casom sa drazka v nom vydere a struna bzuci o prvy / druhy prazec...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 07. Marec , 2011, 13:49:20 »

jo - to prehnutie sa kontroluje nie v polke menzury (cize na 12 prazci), ale lepsie v polke hmatniku, lebo tam je najvacsia jama ked je krk povoleny...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 07. Marec , 2011, 13:54:52 »

no podla mna to treba logicky povolit -lebo ak chcem dotahovat truss rod s napnutymi strunami tak realne sa ta zmena prejavi skor ked tie struny trochu najprv povolim..  takto s napnutymi strunami by som mohol cakat pol dna ci sa tam vobec nieco zmenilo nie? :) aspon mne to pride tak, ze ked chcem aby sa ta zmena nastavenia prejavila rychlejsie, tak tie struny povolim, dotiahnem/povolim truss rod a potom ich znova napnem a sledujem co to spravilo

.. tak isto, vymena strun po jednej je prakticka vec aspon pre tych co maju gitary s floydmi, pre nich je to pravidlo pomerne prakticke kedze im to cele nepadne vzdy uplne dole a nemusia riesit to preco maju na dvoch hrubych strunach iny tah ako na zvysnych 4 kedze ten padnuty floyd musis nejak zas dostat nahor..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 07. Marec , 2011, 13:55:44 »

k tomu bzucaniu v hornej a dolnej casti gitary, mne zas niekto z r2d hovoril ze ked to bzuci v hornych polohach riesi sa to prehnutim krku a ked v dolnych polohach tak ze to sa robi vyskou kobyly/floydu potom  Popiskujem si
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #14 kedy: 07. Marec , 2011, 13:57:28 »

jo - to prehnutie sa kontroluje nie v polke menzury (cize na 12 prazci), ale lepsie v polke hmatniku, lebo tam je najvacsia jama ked je krk povoleny...

k tomuto len tolko ze praktickejsie je to s tym uchopenim na prvom a poslednom prazci a riesenim nad 12tym prazcom lebo 'v polke hmatnika' to nemas ako vidiet kedze nemas kde pritlacit tu strunu uz moc tesne pred kobylou... tam prd uvidis.. je to vcelku standradne zauzivane pravidlo a uz vidim chalana co ledva vie aku ma gitaru jak si rata kde ma polku menzury  Bavím sa skvele zatial tie pravidla pouzivala polka sveta tak na nich asi nieco aj bude heh
« Posledná zmena: 07. Marec , 2011, 14:00:15 od kaolko » Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.