Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 11:34:57
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Bzučia mi struny!  (Prečítané 6854 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 07. Marec , 2011, 14:16:01 »

...takto s napnutymi strunami by som mohol cakat pol dna ci sa tam vobec nieco zmenilo nie? :) aspon mne to pride tak, ze ked chcem aby sa ta zmena nastavenia prejavila rychlejsie, tak tie struny povolim, dotiahnem/povolim truss rod a potom ich znova napnem a sledujem co to spravilo...

to hovoris z praxe, ci tak sa Ti to len vidi logicke ? lebo ja mam taku skusenost, ze spravim pol otacky na sponovaku jednym alebo druhym smerom a okamzite je jasne, co za rozdiel nastal. plne vazne. ono ten javor alebo uz co to je za drevo ma sam o sebe dost vysoku pevnost. cize idea, ze bez strun sa zmena prehnutia prejavi hned a so strunami by to malo trvat je trochu scestna. prave naopak - povolit sruny, datiahnut sponovak, napnut struny a zistit, ze neni ono a takto to opakovat je podstatne zdlhavejsia (a podla mna nezmyselnejsia), ako rovno chytit gitaru a nastelovat krk... mozno mam na to skresleny pohlad, ale takto to fakt vidim...

...
.. tak isto, vymena strun po jednej je prakticka vec aspon pre tych co maju gitary s floydmi, pre nich je to pravidlo pomerne prakticke kedze im to cele nepadne vzdy uplne dole a nemusia riesit to preco maju na dvoch hrubych strunach iny tah ako na zvysnych 4 kedze ten padnuty floyd musis nejak zas dostat nahor..

ano - to ze floyd padne dozadu a na niektorych gitarach (vlastne na asi vsetkych, co maju floyd zapusteny v tele) sa tam potom nedostanes s tym imbusom - to je pravda. ale aj tak mi pride sviznejsie robit to akoby "na pase" - povolit vsetky struny, sundat vsetky struny, nasadit vsetky struny, aj za cenu, ze musim ten floyd najako klajlavo drzat nezapadnuty vzadu. lebo jebkat sa s tym po jednej strune mi pride take... zase zdlhavejsie...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #16 kedy: 07. Marec , 2011, 14:18:53 »

co je zdlhavejsie? mat padnuty floyd a natahovat nejak 'subezne' vsetky struny a modlit sa ze pane boze len nech nemam rozhasenu geometriu az to bude 'naladene' alebo vymenit to tak ze dam jednu dole, jednu nahodim, naladim cca priblizne tu strunu.. dalsiu dole, dalsiu nahodim (lebo ved.. davam dole a nahadzujem aj v prvom pripade) a na konci to len cele doladim ako treba?  :) ziadne tremolo nemusim drzat aspon, nic mi nikde nezapadne protitahom.. pohodka..
« Posledná zmena: 07. Marec , 2011, 14:19:45 od kaolko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 07. Marec , 2011, 14:19:13 »

k tomu bzucaniu v hornej a dolnej casti gitary, mne zas niekto z r2d hovoril ze ked to bzuci v hornych polohach riesi sa to prehnutim krku a ked v dolnych polohach tak ze to sa robi vyskou kobyly/floydu potom  Popiskujem si

si to predstav, ked mas krk v luku alebo opacnom prehnuti a nad nim je rovna struna, ze ked ju pritlacas k tomu jednemu alebo druhemu typu prehnutia, ze v ktorom pripade - v ktorej polke toho kopcu / jamy bude mat tendenciu bzucat. jasne ze cele stelovanie krku sa robi ruka v ruke s vyskou kobyly, do je bez debaty...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 07. Marec , 2011, 14:20:16 »

co je zdlhavejsie? mat padnuty floyd a natahovat nejak 'subezne' vsetky struny a modlit sa ze pane boze len nech nemam rozhasenu geometriu az to bude 'naladene' alebo vymenit to tak ze dam jednu dole, jednu nahodim, naladim cca priblizne tu strunu.. dalsiu dole, dalsiu nahodim (lebo ved.. davam dole a nahadzujem aj v prvom pripade) a na konci to len cele doladim ako treba?  :)

to je mozno o tom ze teoria vs. prax / sikovnost / grif - zbytocne sa o tom sporit...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 07. Marec , 2011, 14:23:11 »

k tomuto len tolko ze praktickejsie je to s tym uchopenim na prvom a poslednom prazci a riesenim nad 12tym prazcom lebo 'v polke hmatnika' to nemas ako vidiet kedze nemas kde pritlacit tu strunu uz moc tesne pred kobylou... tam prd uvidis.. je to vcelku standradne zauzivane pravidlo a uz vidim chalana co ledva vie aku ma gitaru jak si rata kde ma polku menzury  Bavím sa skvele zatial tie pravidla pouzivala polka sveta tak na nich asi nieco aj bude heh

pockaj, teraz nerozumiem. vyztuz mas iba v krku, ze ? takze ked chces pozret prehnutie krku, tak chytis strunu na prvom a poslednom prazci a pozres si to v polke toho krku, ze jak je prehnuty, nie ? preco by si to mal pozerat na 12prazci - vsak tam to prehnutie nie je najvacsie. nikto nikomu nekaze ratat polku menzury - to som len Tebe napisal, ze v polke menzury (cize na 12prazci) je to blbost pozerat, ze to treba pozerat v najvacsom prehnuti, cize v polke krku (hmatniku)...
« Posledná zmena: 07. Marec , 2011, 14:23:36 od rastis » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #20 kedy: 07. Marec , 2011, 14:29:47 »

to je mozno o tom ze teoria vs. prax / sikovnost / grif - zbytocne sa o tom sporit...

tak, ja predpokladam ze neni sikovny no  Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #21 kedy: 07. Marec , 2011, 14:31:48 »

co je zdlhavejsie? mat padnuty floyd a natahovat nejak 'subezne' vsetky struny a modlit sa ze pane boze len nech nemam rozhasenu geometriu az to bude 'naladene' alebo vymenit to tak ze dam jednu dole, jednu nahodim, naladim cca priblizne tu strunu.. dalsiu dole, dalsiu nahodim (lebo ved.. davam dole a nahadzujem aj v prvom pripade) a na konci to len cele doladim ako treba?  :)
stavim sa o pivo, ze je to narovnako
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #22 kedy: 07. Marec , 2011, 14:37:43 »

pockaj, teraz nerozumiem. vyztuz mas iba v krku, ze ? takze ked chces pozret prehnutie krku, tak chytis strunu na prvom a poslednom prazci a pozres si to v polke toho krku, ze jak je prehnuty, nie ? preco by si to mal pozerat na 12prazci - vsak tam to prehnutie nie je najvacsie. nikto nikomu nekaze ratat polku menzury - to som len Tebe napisal, ze v polke menzury (cize na 12prazci) je to blbost pozerat, ze to treba pozerat v najvacsom prehnuti, cize v polke krku (hmatniku)...

to prehnutie je najvacsie prave nad dvanastym prazcom pretoze ta cela cast kde uz je telo gitary nema tvar luku predsa a teda jedine co tam moze zavazit je uz len vyska kobyly.. .. lukovite prehnutie ma len krk predsa preto sa to riesi asi medzi prvym a poslednym prazcom.. ja viem presne ako to myslis.. a ja to myslim takto (pardon my IT skillz) a preto si myslim ze to treba merat nad 12tym

* telokrkkkcinky.JPG (15.16 KB, 774x535 - prehliadnuté 292 krát.)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #23 kedy: 07. Marec , 2011, 14:38:42 »

stavim sa o pivo, ze je to narovnako

ked menim struny po jednej mam to za 10 minut cele hotove.. ked som daval vsetky dole a potom vsetky nazad tak aspon pol hodinu mozno aj viac som sa jebal aby bol tah rovnomerny .. nemas gitaru s floydom, pocul si ju len v ukazkach na YT tak nevies  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 07. Marec , 2011, 14:46:55 »

to prehnutie je najvacsie prave nad dvanastym prazcom pretoze ta cela cast kde uz je telo gitary nema tvar luku predsa a teda jedine co tam moze zavazit je uz len vyska kobyly.. .. lukovite prehnutie ma len krk predsa preto sa to riesi asi medzi prvym a poslednym prazcom.. ja viem presne ako to myslis.. a ja to myslim takto (pardon my IT skillz) a preto si myslim ze to treba merat nad 12tym

ale vsak to je ta blbost - prehnutie krku (navacsi kopec / najhlbsia jama) nie je pri 12tom prazci, ale v jeho polke, co je niekde okolo 8 prazcu) - vsak si to predstav / uvedom / pozri / vyskusaj :) . struna sice pokracuje dalej a polka tej struny je nad 12tym prazcom, ale tuto to nema ziaden suvis. to co sa deje mimo hmatniku Ta nezaujima - to neovplyvnis a tam Ti to ani nebzuci. bzucat Ti to moze o prazce, ovplyvnujes prehnutie krku (iba), takze ked skumas kopce alebo jamy, tak v polke hmatniku.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #25 kedy: 07. Marec , 2011, 14:47:45 »

nemas gitaru s floydom, pocul si ju len v ukazkach na YT tak nevies  Bavím sa skvele
nemam lebo som ich uz niekolko posteloval a viem, ze by sa mi s tym pravidelne na vlastnej nechelo jebat  Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #26 kedy: 07. Marec , 2011, 14:50:27 »

ale vsak to je ta blbost - prehnutie krku (navacsi kopec / najhlbsia jama) nie je pri 12tom prazci, ale v jeho polke, co je niekde okolo 8 prazcu) - vsak si to predstav / uvedom / pozri / vyskusaj :) . struna sice pokracuje dalej a polka tej struny je nad 12tym prazcom, ale tuto to nema ziaden suvis. to co sa deje mimo hmatniku Ta nezaujima - to neovplyvnis a tam Ti to ani nebzuci. bzucat Ti to moze o prazce, ovplyvnujes prehnutie krku (iba), takze ked skumas kopce alebo jamy, tak v polke hmatniku.

mama mamaaa som koko*t.. jasne..  Bavím sa skvele neviem preco som ratal ze vsetky prazce su rovnako hrube.. (u mna na 7icke asi su :D:D:D)  beriem spat a mas pravdu presne tak.. neni to presne v polke  Zdravíčko ale aspon som si mohol pocas pracovnej doby kreslit  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 07. Marec , 2011, 14:54:58 od kaolko » Zaznamenané

Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #27 kedy: 08. Marec , 2011, 11:31:18 »

ked menim struny po jednej mam to za 10 minut cele hotove.. ked som daval vsetky dole a potom vsetky nazad tak aspon pol hodinu mozno aj viac som sa jebal aby bol tah rovnomerny .. nemas gitaru s floydom, pocul si ju len v ukazkach na YT tak nevies  Bavím sa skvele
Ja davam dole vsetky struny naraz, lebo si este cistim aj hmatnik a bez strun je to ovela jednoduchsie.
Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.