Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky:

Chodia Vám upozornenia o súkromných správach z fóra?

Neodpovedajte na ne cez mail. Musíte sa prihlásiť do fóra a odpovedať na ne priamo cez súkromné správy.
23. Máj , 2012, 17:10:37
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: je možná zmena snímaču z HB na SC??  (Prečítané 1023 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
PS1984
pravidelný pocestný
**
Príspevkov: 86

« kedy: 16. August , 2011, 17:07:39 »

Uvažoval som, že na gitare (napr. taký typický stratocaster), ktorá má iba single coil snímače môžeme zmenu na humbucker docieliť tým, že kupime HB ´´vo veľkosti´´ singla.

Dá sa ale zmeniť humbucker (napr. pri kobylke) za single na stratocaster gitare? 

Miesto by tam teoreticky mohlo byť - ak zvážime že SC je pri kobylke umiestnený šikmo mohol by pasovať do toho otvoru pre HB. Určite by bolo treba nový pickguard - ten by vyriešil uchytenie snímača?, alebo by bolo treba vyvŕtať nové diery na skrutky či ako?

Šlo by to vôbec??
Zaznamenané
stevino179
stály hosť
Príspevkov: 1329

« Odpoveď #1 kedy: 16. August , 2011, 17:45:04 »

moj otec mi celý život tĺkol do hlavy - "všetko sa da len treba chciet " ja svojmu synovi budem hovoriť "chciet nestačí"
myslím že si si odpovedal sám a je to presne tak - len odvahu a do toho , pokiaľ nemáš nejaký relic strat, najhoršia je prvá diera potom to už ide - len treba vediet prestať
Zaznamenané
PS1984
pravidelný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 16. August , 2011, 17:53:04 »

aha.. čiže by bolo treba vŕtať...
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1296

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #3 kedy: 16. August , 2011, 17:53:24 »

Malo by sa to zmestiť a uchytáva sa ten snímač na pickguard, skorej naopak by bol problém s miestom.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
PS1984
pravidelný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 16. August , 2011, 17:58:34 »

myslíš, že ešte stále by bolo málo miesta pre ten singel v tom otvore z humbuckru?
Zaznamenané
sevo
stály hosť
Príspevkov: 979

« Odpoveď #5 kedy: 16. August , 2011, 18:27:09 »

najhoršia je prvá diera potom to už ide - len treba vediet prestať

Nemyslim ze by prva diera bola najhorsia, skor je to o tom ze este nevies ako na to, ide to tazko, ale vo finale to je rovnake ako ked tych dier je uz viac. A prestat s tym netreba nikdy, cim viac dier tym lepsie.
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
Duger
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 16. August , 2011, 20:11:41 »

všetko sa da... len treba mať vypite
Zaznamenané
Vratko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 363

lebo stotišic evri

« Odpoveď #7 kedy: 16. August , 2011, 20:37:22 »

ak máš rucnu frezu nie je problem, mám s tym iba dobre  skusenosti, frezoval som aj otvor na HB
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 16. August , 2011, 20:50:00 »

alebo vycvičene termity
Zaznamenané
fataljoe
pravidelný návštevník
Príspevkov: 701

"skill comes first"

« Odpoveď #9 kedy: 16. August , 2011, 21:23:39 »

ved co vam jebe ..v strakaci a este v tych lacnych su take diery ze tam by mohlo aj 8 humbukerov byt ..kup si pickguard na singel a daj tam singel ..neni co riesit
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
rastis
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 3410

« Odpoveď #10 kedy: 16. August , 2011, 21:55:44 »

Uvažoval som, že na gitare (napr. taký typický stratocaster), ktorá má iba single coil snímače môžeme zmenu na humbucker docieliť tým, že kupime HB ´´vo veľkosti´´ singla.

Dá sa ale zmeniť humbucker (napr. pri kobylke) za single na stratocaster gitare? 

Miesto by tam teoreticky mohlo byť - ak zvážime že SC je pri kobylke umiestnený šikmo mohol by pasovať do toho otvoru pre HB. Určite by bolo treba nový pickguard - ten by vyriešil uchytenie snímača?, alebo by bolo treba vyvŕtať nové diery na skrutky či ako?

Šlo by to vôbec??

staci kupit 3x SC dekel a ide to. uplne bezne sa dnes v strakacoch robia diery tak, ze pouziva vacsina firiem vcetne Fendru (u beznych modelov) rovnake tela na HB-SC-SC, HB-SC-HB, aj SC-SC-SC
Zaznamenané

marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 355

« Odpoveď #11 kedy: 17. August , 2011, 08:18:45 »

a neda sa HB rozdelit na dva SC? to by si nemusel robit nic ,iba odpojit dva drotiky.... a po case ,ked budes zese namotany na HB tak ich spojis...
Zaznamenané

stevino179
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 17. August , 2011, 14:37:29 »

da sa rozdeliť ak Ti idu z Hb viac jak dva droty /dokonca aj tak sa to da/ ale mal by si si uvedomiť že ked rozpojíš HB na dva SC nebudeš mat singel zvuk lebo magneticke pole zostane HB
Zaznamenané
rastis
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 3410

« Odpoveď #13 kedy: 17. August , 2011, 15:03:44 »

...ale mal by si si uvedomiť že ked rozpojíš HB na dva SC nebudeš mat singel zvuk lebo magneticke pole zostane HB

s magnetickym polom to zase az tak vela nema spolocne. dokonca by som povedal, ze vobec nic. hrat ako klasicky strakacovsky singel to nebude, lebo jedna polovica z HB je sice jedna cievka, ale uplne ina, s inym tvarom, inym poctom zavitov, pravdepodobne z tensieho dratu a s inymi elektrickymi hodnotami na vystupe. navyse ak sa bavime o kobylovom umiestneni, tak este aj inac napolohovana voci strune.
Zaznamenané

stevino179
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 17. August , 2011, 16:00:04 »

Rastis zrovna s Tebou sa nechcem hadat ale to magneticke pole tam ma význam , keby si mal taku istu cievku s takým istím tvarom a počtom závitov  na Hb zapojený ako singel a porovnal to s takým istím singlom na tom istom mieste hralo by to inak ver tomu
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.13 sekund, 22 otázok.