proton
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 05. Január , 2006, 23:23:10 » |
|
rastis: zda sa mi,ze si ostal nepochopeny..duri podla mna myslel,ze powerchord prima,kvinta, oktava zahra ukazovakom primu a malickon kvintu a oktavu naraz..,ze?B) ja to obcas tiez takto hravam..podla toho,ako sa prstom chce:lol:
|
|
|
Zaznamenané
|
the hourglass is never right side up...
|
|
|
Duri112
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 06. Január , 2006, 12:21:33 » |
|
uf...no poviem vam moju vcerajsiu skusenost...vcera som sa zacal ucit z P.Gilbertovej skoly...prva lekcia alternate picking...co je naj je, ze on hrava skoro vsetko prstami ukazovak prstennik malicek...prsty pekne kolmo na hmatnik a ide sa...prvu polhodinovu lekciu som sa ucil asi dve hodiny...prsty taaak boleli jak svina :)ale dost to pomaha...dnes pokracujeem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 06. Január , 2006, 17:18:08 » |
|
proton napísal:rastis: zda sa mi,ze si ostal nepochopeny..duri podla mna myslel,ze powerchord prima,kvinta, oktava zahra ukazovakom primu a malickon kvintu a oktavu naraz..,ze?B) ja to obcas tiez takto hravam..podla toho,ako sa prstom chce:lol: Nooo nepochopeny... . Mna skorej zarazalo, ze preco to tak divne chytat. Vsak ked hram iba dvojzvuk s kvintou, hram ho ukazovakom a prstennikom, ked chcem trojzvuk s oktavou, dam tam malicek - naco preklapat krivolako prsty, ako to nie je potrebne. Hlavne ak hram tie dvojzvuky s kvintou na hrubych strunach, nemam podla potreby problem prejst rovno do molloveho alebo duroveho barre, ak to drzim cely cas s prstennikom. Ak by som tam mal preklapat malicek, chcem vidiet to barre . Naposledy upravil rastis, : 06.01.2006 o 17:19
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proton
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 07. Január , 2006, 11:14:26 » |
|
rastis: suhlasim..podla mna pri tom ukazovaku a malicku ide aj tak len o image:lol:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duri112
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 07. Január , 2006, 11:16:54 » |
|
proton - tak to si vedla...proste sa mi to tak dobre drzi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proton
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 07. Január , 2006, 13:29:14 » |
|
ok..to je ta druha moznost...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duri112
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 07. Január , 2006, 18:57:09 » |
|
ee...skor ta prva...keby som chcel image tak to hram zhora :silly:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proton
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 07. Január , 2006, 23:44:37 » |
|
to je napad:woohoo:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duri112
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 07. Január , 2006, 23:46:27 » |
|
este si neskusal hrat napr stupnice zhora??? celkom sranda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 07. Január , 2006, 23:51:42 » |
|
Duri112 napísal:este si neskusal hrat napr stupnice zhora??? celkom sranda potvrdzujem, obcas to robim, je to zabavka..
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Duri112
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 07. Január , 2006, 23:55:53 » |
|
tak tak...je to sranda...ale take arpeggia este ee nie ako Michael Angelo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proton
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 08. Január , 2006, 12:01:04 » |
|
no musim to vyskusat.videl som to u angela,ale este som neskusal;)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
AcHeRoN
nováčik
Príspevkov: 21
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 29. Január , 2006, 18:10:23 » |
|
iMbUS napísal:jasne ze malicek je sucast. Predsa sa nebudeme hrat na pseudogitaristov ala kurt cobain, co mal malicek celu dobu zasunuty pod hmatnikom tak tak... ohladom malicka: nikdy ma ani nenapadlo ze by som ho nepouzival. pri (solovych) behoch u mna tvori 30-40% (podla tonov alebo stupnice) \"zostava\" prstov: ukazovak-prstennik-malicek. Pri dlhsom hrani to uz zacne byt bolest/unava prstov citelna, co sposobuje (pravdepodobne) to co tu uz bolo napisane, ze malicek a prstennik maju jednu slachu. ohladom power akordov: ja to vyuzivam podla toho aky zvuk potrebujem, a tomu prisposobujem aj pocet prstov ktory drzia akord. Urcite je chyba vyuzivat iba jeden sposob. Ked xem surovy presny zvuk na velkom distortion-e tak drzim power akor ukazovak-malicek. Ale inak drzanie akordov striedam podla potrebnej hutnosti zvuku, zvoleneho distortionu, druhu skladby, potrebnej makkosti zvuku v pozadi a vela vela dalsieho ... (a tomu prisposobujem aj tlmenie)
|
|
|
Zaznamenané
|
:: Techno TORTURE Disco SUFFERING
|
|
|
sakura
nováčik
Príspevkov: 42
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 03. Júl , 2006, 13:24:38 » |
|
co sa malicka tyka...................................... ked si ostrihate nechty...napr na malicku..ked akoze zmacknete strunu tak mne sa aj tak dostane pod ostrihany necht..tak ho strasne ostriham a boli to potom...asi mam labilny malicek...ale mna boli ked ho pouzivam:dry:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 03. Júl , 2006, 13:35:20 » |
|
sakura napísal:co sa malicka tyka...................................... ked si ostrihate nechty...napr na malicku..ked akoze zmacknete strunu tak mne sa aj tak dostane pod ostrihany necht..tak ho strasne ostriham a boli to potom...asi mam labilny malicek...ale mna boli ked ho pouzivam:dry: a to sa ti stava len s malickom? ta struna pod necht?
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
|