Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 16:45:32
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problem s latenciou MaUDIO  (Prečítané 12684 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #15 kedy: 08. December , 2011, 14:28:20 »

ked dam direct monitoring pocujem hru realne ale zaznam je uz posunuty
ja uz mam podozrenie zlej karty
Tak ale to nemá s latenciou nič spoločné.To potom akože ukladá stopy posunuto?Jednu od druhej?
Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #16 kedy: 08. December , 2011, 14:35:26 »

Tak ale to nemá s latenciou nič spoločné.To potom akože ukladá stopy posunuto?Jednu od druhej?
nie ze jednu od druhej ale vsetko co nahravam je proste oneskorene,ja hram do kliku ale zaznam uz nie je v kliku je tam to poj.... oneskorenie
 s cim myslis ze by to mohlo suvisiet
« Posledná zmena: 08. December , 2011, 14:38:54 od vojco » Zaznamenané

Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #17 kedy: 08. December , 2011, 14:37:45 »

a s cim myslis Huh!?
Neviem,takto na diaľku sa to nerieši dobre. Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #18 kedy: 08. December , 2011, 15:02:49 »

toto si pri cubase vsimol aj jjaannkkoo, mozno je to nejaka featura :) viem, ze to riesil a aj sa snazil zistit, ze cim to je, ale uz nepamatam k comu dosiel.. cize imho mozes vylucit driver a kartu. skor by som sa sustredil na googlenie podobneho problemu v cubase, pripadne ked sa tie to nechce riesit, tak skus iny DAW
« Posledná zmena: 08. December , 2011, 15:03:47 od styrioci » Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #19 kedy: 08. December , 2011, 15:04:27 »

sak googlim ale na foore  Popiskujem si
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 08. December , 2011, 23:07:50 »

toto si pri cubase vsimol aj jjaannkkoo, mozno je to nejaka featura :) ...

nahral som do Cubase dlhe hodiny zaznamu, aj plnu prdel stop sucasne zaroven a nikdy nic take nerobila ani SX3, ani 5... bezohladu na nastavene latencie. cele zemegula nahrava do Cubase, neexistuje ze sa audio opozduje voci midi, ani na M-Audio zvukovkach.

ako bolo spominane, 5ms sa neda citit.

a ako som uz pisal do PM - zamyslel by som sa, naco mi je 64bit system, ked mam len 4GB Ram. Cubase je tiez 64bit ? co za pluginy sa pouziva ? pouziva sa ASIO driver zvukovky ? alebo ta ASIO emulacia ci co to je co je defaultne v Cubase ?

co USB ? ide korektne ? nyvytazuje prisli CPU ked po nom idu data ? sprava sa to tak vo vsetkych USB dierach v pocitaci ?
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #21 kedy: 09. December , 2011, 12:22:46 »

no, takze je to ten problem, ktory som popisoval. S velkou urcitoustou chyba nie je vo zvukovke, potvrdzuje to aj ta nizka latencia, ktoru ti zobrazuje, a aj to, ze pri nahravani nepocujes ziadne oneskorenie, ani sekanice (si myslim). To znamena, ze problem ma Cubase.

Pre Rastisa: neznamena este, ze ak Cubase slape 99% ludom, ze takyto problem nemoze nastat.

Podla mna riesenie bude niekde v nastaveni Cubase, pretoze info (alebo skutocnost), ze karta ma latenciu 4ms este nepostacuje na odhalenie problemu...Treba pozriet nastavenie v Cubase (Cubase nemam, takze neviem poradit, presne kde), ale obvykle to byva Options alebo Settings. Tam treba najst zalozku, ktora riesi audio I/O. Obvykle sa tam este detailne nastavuju parametre bufferov a podobne veci. Byva to dost alchymia, pretoze tych nastavitelnych parametrov tam byva viac. A treba poskusat, nic ine ti neostava.
Ako som hovoril, ten isty problem som mal s Cool Edit.
Aby som to este trocha ilustroval, naposledy som nainstaloval Cool Edit 2.1...predtym mi Cool Edit 2.0 slapal bez nejakych sekanic. Ale tento, ak som tam mal navesane v stopach nejake reverby, aj ked cez zbernicu, nie insert, tak to sekalo jak hovado. Stracilo sa pohrat s nastavenim bufferov priamo v programe (ale neslo hned na prvy raz) - proste mam tam take nastavenie, ktore je dost nestandartne a ani vo sne by ma nenapadlo. Takze treba skusat....
Este jedna vec: ja mam zvukovku EMU 4040 a tam sa da nastavit latencia bud globalne pre vsetky aplikacie rovnako, alebo urobit rozdielne nastavenia pre rozne programy. Myslim, ze toto vsetko treba brat do uvahy, pretoze cely PC audio system nie je len zvukovka, ale aj ostatne komponenty...
Zaznamenané
stevok
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 123

« Odpoveď #22 kedy: 09. December , 2011, 13:14:07 »

ja som mal taky problem a pokial som nevymenil maticnu dosku tak mi to robilo teraz chvalabohu maka vsetko ok... a to robim na cubase asi 15rokov. presli mi dost zvukoviek. momentalne motu ultralite MK3. vela stastia...
Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #23 kedy: 09. December , 2011, 13:50:05 »

ja som mal taky problem a pokial som nevymenil maticnu dosku tak mi to robilo teraz chvalabohu maka vsetko ok... a to robim na cubase asi 15rokov. presli mi dost zvukoviek. momentalne motu ultralite MK3. vela stastia...
si ma potesil  ?§!.
rozhodol som sa idem preinstalovat system ked nie tak skusim 32bit. verziu
« Posledná zmena: 09. December , 2011, 13:51:10 od vojco » Zaznamenané

stevok
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 123

« Odpoveď #24 kedy: 09. December , 2011, 14:03:01 »

mne nepomohlo preinstalovanie systemu...paradox bol ten ze pred tym som mal focusrite saffire a islo to v pohode a ked som dal motu tak bol ten problem...
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #25 kedy: 09. December , 2011, 14:41:41 »

je blbost ze je jedno co mas zavesene na stope.. niektore pluginy maju riadne oneskorenie... hlavne ak ich tam nakydas za sebou....

problem je podla mna v inom.... vola sa to delay compensation.. nevem ale ci je to ale v cubase..lebo naposledy som robil v sx3.. a od tedy nie....

ide o to...ze je potrebne zosynchoronizovat vsetku stopy aby sa prehravali sucasne a ten posun ktory vznika automaticky system posunie...

4 ms su super latencia..tam problem nebude...
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #26 kedy: 09. December , 2011, 14:58:40 »

Zdar ja mám 64bit Cubase 5 aj 64bit systém a papá to 64 aj 32 bit pluginy a nemám žiadnu počuteľnú latenciu na žiadnej zvukovke, čiže tým to nebude  Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #27 kedy: 09. December , 2011, 15:28:59 »

on ma problem s rozdielnou latenciou na stopach, tam mu zrejme niektore pluginy robia sarapatu a to si musi odladit. myslim, ze ani downgrade na 32bit system nepomoze, jjaannkkoo mal rovnaky problem na 32bit systeme, takze sa moze vylucit dalsia vec
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #28 kedy: 09. December , 2011, 16:03:48 »

No neviem, je to zvláštne. Ja som sa s tým ešte nestretol.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #29 kedy: 10. December , 2011, 16:22:16 »

je blbost ze je jedno co mas zavesene na stope.. niektore pluginy maju riadne oneskorenie... hlavne ak ich tam nakydas za sebou....

problem je podla mna v inom.... vola sa to delay compensation.. nevem ale ci je to ale v cubase..lebo naposledy som robil v sx3.. a od tedy nie....

ide o to...ze je potrebne zosynchoronizovat vsetku stopy aby sa prehravali sucasne a ten posun ktory vznika automaticky system posunie...

4 ms su super latencia..tam problem nebude...

delay compensation sa pouziva, ked ide z SW von do HW a vracia to naspat do SW - vtedy sa nastavuje posunutie vsetkych internych stop tak, aby sedeli s tym co sa vracia z vonkajsieho HW. nastavuje sa to tam separatne. defaultne tam nic take nastavovane nie je a roznastavovat nahodne chce kus umenia, kedze to nastavovanie nie je moc na ociach. cize nepride mi pravdepodobne, aby islo v tomto pripade o tento problem.

fakt by som sa zamyslel, ze preco 64bit. sam s tym nemam skusenost, ale co obcas citam fora, tak ak niekto pise o problemoch, tak mam pocit, ze castejsie pri 64bitovych systemoch.

cele mi to pride ako neznalost Cubase. mozno je problem vo verzii - je to origos ?

mozno je to o zvukovke co bezi externe po USB.

a mozno je to fakt zahada, pri ktorej pomoze len vymenit dosku.

a mozno je to nejaky nepodareny plugin, co rozosiera system - kadejake free kokotiny alebo aj nepodarene cracky serioznych veci vedia robit tiez rozne zahady...
« Posledná zmena: 10. December , 2011, 16:23:38 od rastis » Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.