Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 11:42:57
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Home made Les Paul diskusia  (Prečítané 4275 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Dennis
okukávač

Príspevkov: 4

« kedy: 07. Január , 2012, 19:52:42 »

Zdravím všetkých gitaristov aj negitaristov. S kamarátom sme sa po dokončení modu Peavey Valveking (prerábka na mini stack) rozhodli, že skúsime postaviť aj vlastnú gitaru. Necheme sa púšťať do ničoho špeci, mala by to byť napodobenina Gibson LP, po ktorej tak veľmi túžim.
Najskôr sme rozmýšlali nad kúpením LP kitu napr. cez Ebay, ktorý komplet vyjde na nejakých 180 dolárov. Ale keď som tu čítal na fóre, že to často bývajú nekvalitné kusy a nepodarky, dosť ma to odradilo.
Ale takisto ma to navnadilo na druhú variantu a tou je výroba tela gitary od základu. Krk si pravdepodobne nechám vyrobiť u niekoho, kto sa tomu rozumie, pretože na to gule nemám, merať pražce na milimetre je práca pre skúseného gitarára.
A tak vás chcem poprosiť o radu, či sa to oplatí, kde sa tá zohnať drevo vhodné na výrobu, či viete o nejako výrobcovi, ktorý by bol ochotný vyrobiť iba krk, kde sa dá zohnať elektronika, poťáky a podobná bižutéria.
Za každú radu a komentár ďakujem  :)
Zaznamenané
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #1 kedy: 07. Január , 2012, 20:31:02 »

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,84868.0.html tuna mas o dreve same basne, inac vyrobcov si poobzeraj v sekcii vyrobcovia gitar, kazdy jeden tam ma vlastnu temu :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 07. Január , 2012, 20:33:43 »

Zdravím všetkých gitaristov aj negitaristov. S kamarátom sme sa po dokončení modu Peavey Valveking (prerábka na mini stack) rozhodli, že skúsime postaviť aj vlastnú gitaru. Necheme sa púšťať do ničoho špeci, mala by to byť napodobenina Gibson LP, po ktorej tak veľmi túžim.
Najskôr sme rozmýšlali nad kúpením LP kitu napr. cez Ebay, ktorý komplet vyjde na nejakých 180 dolárov. Ale keď som tu čítal na fóre, že to často bývajú nekvalitné kusy a nepodarky, dosť ma to odradilo.
Ale takisto ma to navnadilo na druhú variantu a tou je výroba tela gitary od základu. Krk si pravdepodobne nechám vyrobiť u niekoho, kto sa tomu rozumie, pretože na to gule nemám, merať pražce na milimetre je práca pre skúseného gitarára.
A tak vás chcem poprosiť o radu, či sa to oplatí, kde sa tá zohnať drevo vhodné na výrobu, či viete o nejako výrobcovi, ktorý by bol ochotný vyrobiť iba krk, kde sa dá zohnať elektronika, poťáky a podobná bižutéria.
Za každú radu a komentár ďakujem  :)

ze Les Paul ma krk do tela vlepeny a nie prisrobovany, takze len tak lahko sa neda kupit, dat si vyrobit, ci vymenit - to predpokladam vies...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 07. Január , 2012, 20:37:36 »

Radsej si kup nejakeho stareho Japonca, usetris si kopec roboty a asi aj penazi.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #4 kedy: 07. Január , 2012, 20:39:15 »

radsej sem pacni fotky toho mini stacku
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #5 kedy: 09. Január , 2012, 01:06:11 »

no šak  napiš aj kolko si ochotny do takej domorobo giatry dat !! lebo napr sivčak alebo aj Igor k. si vedi zasolit za ich prácu dost peniažkou ....

ale ej tu varianta dr.parts krky z muzikeru ..aj mám jeden na tele a hrá už 3ti rok a nemám s nim problem .....

2há varianta kupit gitary z thomanu
HARLEY BENTON gitar robia aj skladacie evci kamoš si jednu kupil , má hrube telo  celkom v pohode je tá gitara nastriekal si ju pekne , telo má aj lem ,a je to takak giatar jak epiphony special čo s atyak spracovania možno ja lepšie

a čo s atyka ež yb si si chcel fuck sprvait telo tak najjednoduchšie su telá len rovne dosky ale ked chceš robit vypukle treba šikovne ruky :D
Zaznamenané

Dennis
okukávač

« Odpoveď #6 kedy: 12. Január , 2012, 13:14:09 »

Ako tak pozerám na tie produkty dr. parts, tak vidím, že asi pôjdem do toho. Nechcem sa púšťať do žiadnej zbesilej super ultra gitary, ktorá bude mať kryštálový zvuk, skôr o to, že už po tých pár rokoch akustiky chcem skúsiť aj elektriku a nemám chuť si ju len tak kúpiť, tak som sa rozhodol si ju postaviť. Pokiaľ sa mi to podarí spraviť aspoň trochu slušne, tak do budúcna budem možno uvažovať o stavbe od nuly.
Každopádne zelený Les Paul so zlatými dielmi :)
Zaznamenané
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #7 kedy: 12. Január , 2012, 13:25:45 »

Každopádne zelený Les Paul so zlatými dielmi :)

Bleee
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 12. Január , 2012, 15:14:54 »

... Pokiaľ sa mi to podarí spraviť aspoň trochu slušne..

s Dr. Parts dielmi a bez skusenosti a bez toho, aby si vedel, aku ma vlastne naozajstny Les Paul konstrukciu sa Ti moc slusny nastroj asi postavit nepodari... ale mozno sa pletiem.
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #9 kedy: 12. Január , 2012, 15:21:34 »

dr. part krk bude v pohode ja ho mám s hand amde telom telecastra ale to je rovná dosta .. a kobylku mám taku kde sa dá presne doštelovat oktávy aj vyška strun .nie ako na LP kde sa to až tak tobre nedá

radim ti sprv si rovne telo aspon a krk si kup  LP junior alebo eničo take ....

gitara určite enbude na zahodenei ked si tam dáš gotoh mechaniky TOP hardver a snimače

neodporučam kupit alcnu gitaru s lacnym ahrdverom do 100-150€ ked o rok alebo 2 ten hardvare bude na kašu  ?§!. Ja som čert..
Zaznamenané

marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #10 kedy: 12. Január , 2012, 18:03:38 »

ten krk na prisrobovanie sa da upravit tak aby sa dal vlepit a hlavne aj preto ma zaujima ake mas vlastne vybavenie dielne. kvalitne naradie rovna sa kvalitny vyrobok. aj to ma zaujima ci to chces striekat stetcom. v kazdom pripade ti drzim palce ,lebo su mi taketo aktivity sympaticke.  Na zdravie!
Zaznamenané
Dennis
okukávač

« Odpoveď #11 kedy: 12. Január , 2012, 21:12:14 »

ten krk na prisrobovanie sa da upravit tak aby sa dal vlepit a hlavne aj preto ma zaujima ake mas vlastne vybavenie dielne. kvalitne naradie rovna sa kvalitny vyrobok. aj to ma zaujima ci to chces striekat stetcom. v kazdom pripade ti drzim palce ,lebo su mi taketo aktivity sympaticke.  Na zdravie!

Tato je stolár, pracuje s drevotrieskou, MDF (lisovaný papier) a občas aj s drevom. Vybavenie dielne = frézy, pílky (aj formátka), vrtačky, proste všetko čím sa opracuváva a spája drevo vrátane striekacieho agregátu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 12. Január , 2012, 21:31:27 »

ten krk na prisrobovanie sa da upravit tak aby sa dal vlepit ...

no to neni celkom to iste. lozko na srobovanie versus original spoj vrazeny fakt ze dost hlboko do tela, s tym ze krk pokracuje v tom tele este riadnym kusom dreva. myslim si, ze ak je nieco klasicky srobovany spoj a ty to tam miesto toho prilepis, tak vo vysledku to bude stale len to iste. nejde o srob versus lepidlo, ale o cely ten spoj... cim nechcem povedat, ze srobovany krk voci lepenemu je blbost... len ze les paul je pomerne specificky nastroj a ten sposob spoju krku s telom tam zohrava jednu z dolezitych uloh...
« Posledná zmena: 12. Január , 2012, 21:35:06 od rastis » Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #13 kedy: 12. Január , 2012, 23:37:48 »

Vyzerá to že nevieš do čoho sa púšťaš, nakoľko tvoja veta o meraní pražcov na milimetre mi nepríde ani trochu ironická či nadnesená.

A tiež stolár nerovná sa gitarár, nič proti samozrejme, ale tak to je :)
« Posledná zmena: 12. Január , 2012, 23:38:12 od Racius » Zaznamenané
Dennis
okukávač

« Odpoveď #14 kedy: 13. Január , 2012, 02:46:03 »

Vyzerá to že nevieš do čoho sa púšťaš, nakoľko tvoja veta o meraní pražcov na milimetre mi nepríde ani trochu ironická či nadnesená.

A tiež stolár nerovná sa gitarár, nič proti samozrejme, ale tak to je :)

Nikdy som nenapísal, že stolár = gitarár. Išlo len o objasnenie, že aké-také náradie na opracovanie dreva mám dostupné. A tá veta nadnesená ani nemala byť, naozaj si myslím, že meranie pražcov je práca pre človeka od fachu. Na to si netrúfam. 
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.