cico1976
náhodný pocestný
Príspevkov: 70
|
|
« kedy: 24. Február , 2012, 15:49:39 » |
|
Viem že takýchto a podobných tém tu už bolo rozobraté veľa, ale aj tak zasa od znova. Chcem si postaviť nejakú malú lampovú hlavu na používanie v byte, čiže niečo tichšie, ale aby to riadne skresľovalo. Tak som sa hrabal v schémach a keďže sa v tejto problematike moc nevyznám, tak by som potreboval poradiť. Našiel som schému preampu a potreboval (ak sa to dá) by som ju spojiť s koncom, lenže na schéme koncáku je aj nejaký preamp a neviem ako ich spojiť. Tu sú tie schémy: Preamp: Amp:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 24. Február , 2012, 15:59:51 » |
|
nebude lepsie skusit postavit nieco s malou dvojitou triodou v konci akoze pushpull? bude to mat este mensi vykon ako ked pouzijes velku falsku v singlended zapojeni
a este tak mozno otazka na zamyslenie - ked nevies ako to dat dokopy, tak sa ozaj chces pustat do stavby?
|
|
« Posledná zmena: 24. Február , 2012, 16:04:01 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cico1976
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 24. Február , 2012, 16:15:22 » |
|
.....ja viem, aj toto mi radil kamarát, ale chcel by som vyskúšať takúto verziu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 24. Február , 2012, 16:18:55 » |
|
vravis, ze to chces na doma, uz aj ta mala dvojita trioda je na doma silna. dalsia vec je, ze higain preamp nemusi byt uplne koser so single ended koncom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cico1976
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 24. Február , 2012, 16:22:29 » |
|
Samozrejme že to všetko môže mať svoje "muchy", ale nejdem to robiť z nutnosti, ale skôr tak na zabíjanie nudy. A budem pomaly špekulovať a keď to nebude ktohovie čo , tak to prerobím a tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 24. Február , 2012, 20:23:19 » |
|
tak naco sa pytas, ked si dostal odpoved. Tak skusaj teda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cico1976
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 24. Február , 2012, 21:06:41 » |
|
.......ale ja chcem skúšať, nie likvidovať!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 25. Február , 2012, 10:55:36 » |
|
cip -> stvormiestny kod -> nesmie zacinat trojkou... tam by som zacal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 25. Február , 2012, 11:48:54 » |
|
A hlavne by som nerobil niečo z amatérskeho rádia-podivný preamp
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 25. Február , 2012, 13:59:31 » |
|
A hlavne by som nerobil niečo z amatérskeho rádia-podivný preamp neviem či náhodou nerobil henten hi gain preamp pole .. on robil z ar na maturitnu prácu , já mám tiež postavene z ar zosik a šlapal dobre ..potom som ho samozrejme torška potunil a funguje spolahlivo už 5 rokov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 25. Február , 2012, 14:04:48 » |
|
ked chce s niecim zacat experimentovat, tak mu nebude najednoduchsie postavit nieco okolo soldano preampu? milion ludi to uspesne postavilo, tiez existuje milion modov na to..
|
|
« Posledná zmena: 25. Február , 2012, 22:05:59 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 25. Február , 2012, 21:34:15 » |
|
Viem že takýchto a podobných tém tu už bolo rozobraté veľa, ale aj tak zasa od znova. Chcem si postaviť nejakú malú lampovú hlavu na používanie v byte, čiže niečo tichšie, ale aby to riadne skresľovalo. Našiel som schému preampu a potreboval (ak sa to dá) by som ju spojiť s koncom, lenže na schéme koncáku je aj nejaký preamp a neviem ako ich spojiť.
Ten preamp je príliš zložitý, na higain ti stačia dve dvojité triódy. Použi niečo, čo poznáš a páči sa ti, napr ja som tu nakreslil preamp Engl Fireball s tým tvojím koncákom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 25. Február , 2012, 21:54:34 » |
|
Taký malý fireballik by nemusel byť zlý :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 26. Február , 2012, 15:34:20 » |
|
Taký malý fireballik by nemusel byť zlý :D
Mne by sa celkom páčilo také 5 - 10 Wattové kombo, ktoré by vyzeralo ako bežné "veľké" zosíky. Na koncerte by sa položil na naozajstnú reprobedňu kŕmenú koncákom - aj tranzistorový by vyhovel, pretože by iba lineárne zosilnil lampový zvuk toho melého komba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|