pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 07. August , 2012, 13:12:14 » |
|
fuha, riadna motanica. pekna praca
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 07. August , 2012, 13:15:10 » |
|
dikes - dlho mi to trvalo lebo som na svojom prototype dlho odstranoval chybycky
Som rad ze aj tu na Slovensku mame hardcore custom audio inzinierov
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 07. August , 2012, 14:25:11 » |
|
tie tlacitka na tom pedalboarde ak su to tie co poznam odidu rychlo, lebo sa zaseru od topanok a podobnych zalezitosti. Ale inac to vyzera super profesionalne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 07. August , 2012, 15:50:23 » |
|
parada
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
juliana1111
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 03. September , 2012, 14:39:21 » |
|
Ahojte. Ako sa tu vo väčšine píše, mám v pláne si urobiť home made pedalboard. Nemám síce krabičiek až tak veľa (4krabky + footswitch), ale je to praktickejšie. Čítala som už veľa "návodov", pozerala videá, čítala fóra, ale stále mi to nebolo veľmi nápomocné. Mohol by mi niekto pomôcť, s čím začať, na čo si dávať pozor, ako postupovať, a podobne? Hlavne by som chcela vyriešiť napájanie, kedže stále kupovať baterky je dosť o držku. Ďakujem za ochotu. Môj prvý príspevok na tomto fóre, tak pls keep calm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 03. September , 2012, 14:48:45 » |
|
No ludia .... ked ze som si zakupil mesu mark V, uz nadobro som sa rozlucil s GT10 (sluzila dlho a skvelo) a presiel som na analog a krabicky. Vznikli 3 problemy: 1. ako prepinak naraz viac krabiciek 2. niektore krabicky nie su true bypas 3. ako zapinat a vypinat compressor alebo nakopavadlo pod solo
...
Inak teraz mi napadlo, ze si si mal kupit Octaswitch a neriesil by si tolke problemy. ...citam tvoju temu uz viac krat a stale nerozumiem, co ten tvoj stroj robi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 03. September , 2012, 15:04:40 » |
|
Ahojte. Ako sa tu vo väčšine píše, mám v pláne si urobiť home made pedalboard. Nemám síce krabičiek až tak veľa (4krabky + footswitch), ale je to praktickejšie. Čítala som už veľa "návodov", pozerala videá, čítala fóra, ale stále mi to nebolo veľmi nápomocné. Mohol by mi niekto pomôcť, s čím začať, na čo si dávať pozor, ako postupovať, a podobne? Hlavne by som chcela vyriešiť napájanie, kedže stále kupovať baterky je dosť o držku. Ďakujem za ochotu. Môj prvý príspevok na tomto fóre, tak pls keep calm Rozpis sa, co mas za krabicky, aparat, atd... Pouzivas slucku v aparate ? Velmi sikovne, cenovo vyhodne a prakticke su pedalboardy GATOR, popozeraj napr. na Thomann.de o nich. Da sa kupit rovno aj s napajanim, takze vsetko si krasne napojis cez jeden zdroj. Nakupis kabliky, nakablujes si a vybavene. Co sa tyka poradia efektov, tak malo by to byt cca take: Drive (Tubescreamer, atd...), modulacne efekty (chorus, tremolo atd...), casove efekty (delay, reverb, ...). Ale nie je to pravidlo samozrejme. Treba skusat, prehadzovat a ako sa ti bude pacit, tak takto si to zapoj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 03. September , 2012, 15:04:58 » |
|
Ahojte. Ako sa tu vo väčšine píše, mám v pláne si urobiť home made pedalboard. Nemám síce krabičiek až tak veľa (4krabky + footswitch), ale je to praktickejšie. Čítala som už veľa "návodov", pozerala videá, čítala fóra, ale stále mi to nebolo veľmi nápomocné. Mohol by mi niekto pomôcť, s čím začať, na čo si dávať pozor, ako postupovať, a podobne? Hlavne by som chcela vyriešiť napájanie, kedže stále kupovať baterky je dosť o držku. Ďakujem za ochotu. Môj prvý príspevok na tomto fóre, tak pls keep calm na napajanie mozes pouzit jeden silny, stabilizovany adapter + daisy chains kable. je to sice anjjednoduchsie riesenie, ale moze sposobovat zemne slucky co sa prejavi ako brum v signale. da sa to lahko fixnut odpojenim minusoveho kabla z konektora (minus je spojene so zemou a tak bude minus prepojeny cez signalove kable). pripadne si mozes kupit nejaky zdroj s izolovanymi vystupmi a tak predides vzniku zemnych sluciek. toto je drahsie riesenie. vsetko zalezi od toho co a ako potrebujes zapojit. ak potrebujes len jednoducho zapojit efekty za sebou tak tam nemas co riesit, horsie to bude ak chces naraz zapnut iba niektore efekty a pod. skus napisat co presne mas a ako to chces pouzivat a bude sa radit lahsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
juliana1111
nováčik
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 03. September , 2012, 17:35:27 » |
|
Takže mám kombo Laney VC30, krabičky: boss sd1, boss ds1, ehx nano clone, cry baby a ešte footswitch na prepínanie kanálov komba. Tak tú slučku by som používala asi len na ten chorus a časom si chcem dokupit aj delay. Pri radách treba dbať na to, že mi ide hlavne o lacné riešenie, preto nechcem kupovať hotový PB, chcem mať aj dobrý pocit, že som niečo urobila sama S tým napájaním: čítala som, že je tam problém s tym brumom a že sa to rieši takymto sposobom, ale vlastne všetko má napájanie 9v, čiže vidím to na nejaky stabilizovany adapter s takou rozštvorkou či ako to nazvať. Len by som potrebovala niečo konkrétne. A zapojenie by bolo wah-ds-sd, v slučke chorus, a footswitch zvlášť. It is ok? Vďaka za rady.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 03. September , 2012, 17:55:10 » |
|
je to v pohode. na board ti staci kus preglejky velcro (alebo nejaky koberec, na ktory chyti ta hacikova cast velcra) a ak to chces mat esteticky pekne tak hlinikove listy po obvode + gumene nozicky a mozes si spravit jednoduchy board napr (robil to uzivatel z fora - jjaannkkoo)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
juliana1111
nováčik
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 04. September , 2012, 09:33:34 » |
|
Krasne to je, myslím esteticky spravené. Presne take niečo chcem, ale chcela som to dať ešte do kufríka koli manipulacii a prevozu. Len ešte stále treba riešit to napájanie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 04. September , 2012, 09:47:57 » |
|
Krasne to je, myslím esteticky spravené. Presne take niečo chcem, ale chcela som to dať ešte do kufríka koli manipulacii a prevozu. Len ešte stále treba riešit to napájanie.
hento je tiez spravene do hlinikoveho kufrika z horbachu/baumaxu za nejakych 12-15Eur
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
juliana1111
nováčik
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 04. September , 2012, 10:07:09 » |
|
Tak toto určite možno až niekedy do buducnosti. Teraz hladam dočasne najlacnejšie riešenie napájania.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 04. September , 2012, 10:09:46 » |
|
Tak toto určite možno až niekedy do buducnosti. Teraz hladam dočasne najlacnejšie riešenie napájania.
Na takychto veciach nesetri. Kupis si zbytocne lacnu somarinu, ktorej sa nikdy nezbavis. Radsej dospor a kup poriadne napajanie, ktore bude robit VZDY dobru sluzbu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|