Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 13:43:48
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Snímače na elektrickú gitaru Cort X-11  (Prečítané 16452 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 03. August , 2012, 15:01:15 »

Nad nimi ani nemusis uvazovat  :). BKP su sice velmi dobre snimace, ale pre teba je zbytocne vrazat 250E do setu, ked nemas este poriadny amp.
Kup si fakt len kobylkovy Invader a zvysok vraz do aparatu. 

tiez si osobne myslim ze je lepsie si na nich este pockat  :) casom chcem rozhodne vyskusat i DiMarzio, prestriedat rozne znacky aby som sa priblizoval blizsie k soundu, ktory si predstavujem
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #76 kedy: 03. August , 2012, 15:37:10 »

Nad nimi ani nemusis uvazovat  :). BKP su sice velmi dobre snimace, ale pre teba je zbytocne vrazat 250E do setu, ked nemas este poriadny amp.
Kup si fakt len kobylkovy Invader a zvysok vraz do aparatu. 

s tymto suhlas... mne sa inac tie stock migtymite pacia, s dobrym aparatom to musi hrat dobre  Na zdravie!
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #77 kedy: 03. August , 2012, 16:04:18 »

stale rozmyslam ze namiesto Invader by som sa skor priklonil ku Seymour Duncan TB15 Alternative 8 Black, ktory je len o stovku drahsi... akurat tam oproti Invader modelu sa moze vidiet ako jedina nevyhoda privysoke vysky..
Zaznamenané
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #78 kedy: 03. August , 2012, 16:22:12 »

stale rozmyslam ze namiesto Invader by som sa skor priklonil ku Seymour Duncan TB15 Alternative 8 Black, ktory je len o stovku drahsi... akurat tam oproti Invader modelu sa moze vidiet ako jedina nevyhoda privysoke vysky..
Predtym nez som dal do svojej Cortky Invader, som mal SH-6 Distortion. Strasna pilka.
V pripade lipy by som ku kobylke nedaval snimac s vela vyskami.
Zaznamenané

MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #79 kedy: 03. August , 2012, 16:28:35 »

no ved to.. ked tak citam dookola tie popisy k tym dvom snimacom tak asi bude fakt vyhodnejsie skusit ten Invader... a k tomu si asi hned dokupim Invader ku krku + aparat hned nato... casom poskusam i DiMarzio a BKP
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #80 kedy: 03. August , 2012, 16:33:38 »

To vyzera tak, ako by to ti dvaja elektrikari u ktorych bola gitara nezvladli nedajboze odflakli. Vravis, ze gita ma 2xHB a 1xSC a s 5 polohovym snimacom z toho zapojenia, ked to vidis 1.krat, moze pri slabsich povahach aj hlava rozboliet :). Verim tomu, ze tym snimacom nic nieje a keby si ich premeral zistis ze su ok. Vravis, ze cvicis na sucho co odhali aj najmensie chybicky, nesuhlasim. Ked si gitaru pichnes do lampy zostanes nemilo prekvapeny zo svojej techniky. Vravis, ze mas predstavu o svojom zvuku, zrejme z nahravok skupin, ktore pocuvas, ale aparat pod rukami znie uplne inak a druhe prekvapenie pride ked gitaru pichnes do ampu a bude zniet uplne inak ako si cakal. Zvuk elektrickej gitary nie je iba o nastroji ale aj o aparate, to je proste jeden celok, ktory si pod slovom elektricka gitara musis predstavovat. Teraz neurazam, ale pretoze nemas skusenost s riadnym gitarovym aparatom, verim tomu, ze by si na pregejnenom ampe nezistil rozdiel medzi cortackymi a ostatnymi snimacmi a vobec nevedel ocenit kvalitny gitarovy zvuk. Tiez mi nieje jasne ked pises, ze s gitarou si bol spokojny,ale vadili Ti snimace a hral si s tym do nejakej line6 samohrajhky, ako si dokazal identifokovat, ze to coTi vadi je snimacmi a nie napr drevom alebo potakom,ci kondikom atd...to ze gitara hrala na sucho ok nemusi znamenat nic lebo je to elektricka gitara.Rastisove prispevky vyzneju podjebavacsky, ale je v nich podstata,za tie prachy poriesit najprv riadny aparat atd...Tvoj smer nema zmysel
Zaznamenané

MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #81 kedy: 04. August , 2012, 14:01:27 »

Vravis, ze cvicis na sucho co odhali aj najmensie chybicky, nesuhlasim. Ked si gitaru pichnes do lampy zostanes nemilo prekvapeny zo svojej techniky.
ono si ma zle pochopil... pozri vies ako sa hovori... najlepsie sa zacat ucit na akustike  :) a ono to nieje blbost... predsa len ak clovek hraje na akustike staci ze slabsie pritlaci strunu a uz nerezonuje ako ma + sirsi hmatnik atd....  a pritom to co pocuje je cisty zvuk bez roznych skresleni efektov, snimacov, ampov atd... whatever to teraz ale nieje vobec podstatne ani predmetom tejto temy takze nato zabudnime  Bavím sa skvele

Vravis, ze mas predstavu o svojom zvuku, zrejme z nahravok skupin, ktore pocuvas, ale aparat pod rukami znie uplne inak a druhe prekvapenie pride ked gitaru pichnes do ampu a bude zniet uplne inak ako si cakal. Zvuk elektrickej gitary nie je iba o nastroji ale aj o aparate, to je proste jeden celok, ktory si pod slovom elektricka gitara musis predstavovat.

Predstavu o zvuku mam iba skreslenu, bude trvat mozno aj desat rokov kym sa k tomu dopracujem a mozno cely zivot, ale to je na hudbe krasne... miliony moznych variacii, kto chce najde si to co hlada  :)  a pisal som i predtym ze vysledny zvuk je vysledkom vsetkeho dokonca i kablov ktore hudobnik pouziva, i toho ci ma krk lepeny alebo srubovany.. proste vsetkeho, to mi nemusite pisat taky neznalec nesom   Na zdravie!

Tiez mi nieje jasne ked pises, ze s gitarou si bol spokojny,ale vadili Ti snimace a hral si s tym do nejakej line6 samohrajhky, ako si dokazal identifokovat, ze to coTi vadi je snimacmi a nie napr drevom alebo potakom,ci kondikom atd...to ze gitara hrala na sucho ok nemusi znamenat nic lebo je to elektricka gitara.

presne tak s gitarou som bol spokojny ale jedine co mi na nej vadilo je sustain, a ten snimace dokazu vyriesit, netvrdim ze sa stane zazrak a budem moct sa hrat s tonmi ako slayer pred zaciatkom raining blood  ha ha ha ale zmena to tak ci tak k lepsiemu bude...

Teraz neurazam, ale pretoze nemas skusenost s riadnym gitarovym aparatom, verim tomu, ze by si na pregejnenom ampe nezistil rozdiel medzi cortackymi a ostatnymi snimacmi a vobec nevedel ocenit kvalitny gitarovy zvuk.

Hral som raz vo Swisse na signature modely od Vaia + aparatura, Engl lampa + repro box ... spolu to stalo stvrt miliona... zvuk ktory som pocul a moznosti, ktore sa ti otvaraju pri takej sustave ... co ti nato povedat... jednym slovom luxus  ha ha ha  netvrdim ze som nejaky extra znalec hudby, mam sa neskutocne vela co este ucit a s radostou sa do toho pustim, ale zas niesom ziadny amater, ktory nevie ocenit ani zvuk poriadnej gitary  Nezahrávaj sa  Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #82 kedy: 04. August , 2012, 14:45:46 »

presne tak s gitarou som bol spokojny ale jedine co mi na nej vadilo je sustain
vymen gitaru, snimac iba berie to, co z tej gitary lezie. ked ma raz slaby sustain, tak snimac ho nevyrobi. rovnako ani frekvencie - snimac zobere to co lezie z gitary, nieco oreze (neprida, ale uberie. napr uberie vysky, tak sa zda, ze ma viac basov ale v skutocnosti ma iba menej vysok a pod.) a to posle dalej.

vidno, ze si dalsi z radu, ktory ma na vsetko odpoved a ma jasnu predstavu, nijako nepodlozenu skusenostami. ty nechces v skutocnosti poradit, ty chces aby niekto priesiel a povedal, ze ano, kup si ten drahy snimac do lacnej gitary, k lacnemu ampu, aj ked je to v skutocnosti blbost. a nedas pokoj dovtedy pokial sa niekto taky nenajde, aj ked ti cely zvysok fora bude tvrdit opak. nie preto, ze su vsetci proti tebe, ale preto, ze to tak jednoducho je.

mal by si si najprv urobit jasno v tom, ako elektricka gitara funguje, co to znamena zdravy gitarovy zvuk a ako sa taky zvuk chova pod paprcami. a tiez by si mal posluchnut skusenejsich. ked ti 20 ludi povie, ze drahy snimac k lacnemu setupu je blbost, tak zrejme na tom nieco bude. alebo rob ako chces, ale potom nevidim zmysel zakladat diskusie na forach, ked ten co diskusiu zalozil je ako zena - chce pocut svoj nazor povedany inym hlasom
« Posledná zmena: 04. August , 2012, 14:48:19 od styrioci » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #83 kedy: 04. August , 2012, 16:27:09 »

moj nazor je ze sa neoplati investovat do snimacov pri tej gitare, pretoze z dlhodobeho hladiska ak to budes mysliet vazne a budes mat nejake naroky (co mas povedzme uz teraz), tak neostanes pri nej.. pories si nejaky fajn zosik a box a potom experimentuj.. hlavne rozmyslam ze preco ich chces menit, pokial nemas nejaky referencny zvuk na ktorom stavias. cez co vlastne teraz hras a z akeho dovodu mas pocit ze to neni uplne ono? cez simulacie a kadeake line 6 pody a podobne to hra vsetko cca rovnako.. fakt..
Zaznamenané

casey82
nováčik
*
Príspevkov: 49

« Odpoveď #84 kedy: 23. September , 2012, 13:29:43 »

Predtym nez som dal do svojej Cortky Invader, som mal SH-6 Distortion. Strasna pilka.
V pripade lipy by som ku kobylke nedaval snimac s vela vyskami.

Pokial bude podladovat co asi pri death metale bude predpokladam aspon do Drop B  ha ha ha tak bude SD SH 6 v pohode.
Ja som mal v Ibaneze Invader ale na drop B uz mala moc basov a malo vysok takze potom bol lepsi SH 6 distrortion..ale kazdemu chuti nieco ine.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #85 kedy: 23. September , 2012, 23:04:02 »

Mne sa na podladenie od SD celkom pozdava DimeBucker, mozno skor ako ta SH6ka.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.057 sekund, 22 otázok.