Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 07:39:57
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kamera na headstock  (Prečítané 15555 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #30 kedy: 08. Január , 2013, 14:16:55 »

tak na hd video teba sebelepsiu grafiku a aspon 16gb pamate, ale vsak to dnes stoji hovno

taky potrebujes ked robis pana prstenov v 3decku Žmurk
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #31 kedy: 08. Január , 2013, 14:20:36 »

to ano, zas na beznu strihacku staci komp so 4gb ram
Zaznamenané

stoka!
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #32 kedy: 08. Január , 2013, 16:00:23 »

lebo ty si to cital od zaciatku ked si zacal motat aj s prestrihavanim zaberov zpredu ze  ?§!. pretlak volna v praci?
jaky si hlupy zase raz na mna  Cmuk chlapci

1. ano, cital som od zaciatku a preto viem, ze typek ani nevie, co je kompakt, ale riesi HD kameru. zaroven tam pisal BrokenWings prvy o prestrihavani zaberov zpredu. takze mi z toho vychadza, ze poriadne si to asi necital ani ty.

2. uprimne, neviem si predstavit, naco by niekto tocil len tak v HD od hlavy zaber, aby s tym nerobil ziadny postproces. Mam za sebou dva kratke filmy a jeden kompletny prestrihany koncert a viem, ze na to obycajny comp nestaci (teda pokial nechces dojst o nervy z toho jak to seka), toboz ne nejaky smartphone ako tu dal henten smartuser.

3. v praci volno nemam, chod s tym uz dopici, mam pocit, ze za to co dostavam, robim viac nez dost, ale nemusime a nebudeme to tu riesit, deal?
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #33 kedy: 08. Január , 2013, 16:02:57 »

to ano, zas na beznu strihacku staci komp so 4gb ram
tak aby sa dalo robit jak normalny biely clovek nestaci. aspon teda nie pokial chce urobit viac ako 30 sekund a este k tomu skusat synchronizovat zvuk. i ked tazko povedat, co si kto predstavi pod pojmom 'bezna strihacka'
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #34 kedy: 09. Január , 2013, 11:06:47 »

Určite nejde hlavne o to či je alebo nie je HD, ide o svetelnosť objektívu a aby to dalo obstojné FPS. Je samozrejme pekné, že všakovaké mobily dajú full HD, ale pri horších svetelných podmienkach to bude tak či tak trhané. A samozrejme ide o veľkosť čipu.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #35 kedy: 09. Január , 2013, 20:17:24 »

toboz ne nejaky smartphone ako tu dal henten smartuser.
keby si fakt radsej poriadne cital a konecne narcisticky neobtazoval forum tymi plachtami s kopou cudzich slov, vdaka ktorym pointa tvojich prispevkov unika vacsine fora (vratane mna- to ti tu len davam ako zamienku si do mna kopnut aby si nepovedal, ze som zly  Bavím sa skvele ). ten smartuser pisal o nahravani videa smartphonom - ze to v HD zvladne takmer polovica aktualneho trhu a kazda nie lowend novinka je fakt. o spracovavani HD videa v smartphone nepadla ani zmienka  Žmurk

inac nie je to trosku aj o SW? Ked som strihal ten moj trapny vianocny cover, tak som si naivne myslel, ze tych nahadzanych cca 16 video stop v HD na jednu supu vsetky nastriham na jednu supu (kto si to video pozrel, tak asi vie ako casto sa tam striedali zabery pocas tych dva a pol minut) v Sony Vegas a potom si uz len navyberam "klobasky", ktore pouzijem vo finale. Ale ked som to dokoncil, tak som Vegas poslal do muky tak kvalitne, ze jak raz spadol, tak som ten projekt uz neotvoril a musel som to zacat odznova. komp bola mobilna i3 s intel HD grafikou nejakou, 8GB RAM, vytazeny bol tak, ze akurat narocnejsia praca trochu. nebol problem s tym, ze by HW nestihal, proste SW to nerozchodil.

tym nechcem ten moj vysledok porovnavat s nejakou serioznou pracou, ale ked uz je tu debata o strihani HD videa a HW narokoch, tak pridam aj ja svoje 2 euro centy
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #36 kedy: 11. Január , 2013, 10:10:49 »

keby si fakt radsej poriadne cital a konecne narcisticky neobtazoval forum tymi plachtami s kopou cudzich slov, vdaka ktorym pointa tvojich prispevkov unika vacsine fora (vratane mna- to ti tu len davam ako zamienku si do mna kopnut aby si nepovedal, ze som zly  Bavím sa skvele ).
ktoremu konkretnemu 'cudziemu slovu' mas problem porozumiet? retardovany, synchronizacia, alebo postproces?  Ja som čert..
mam aj tip, ale nebudem zly, ty narcis (mimochodom, tomuto slovu nerozumies urcite vobec, to vidim hned).
+ prva plachta v tejto teme je od teba, cize jedno z horeuvedenych cudzich slov na teba pasuje celkom urcite  Ja som čert..

inac nie je to trosku aj o SW? tym nechcem ten moj vysledok porovnavat s nejakou serioznou pracou, ale ked uz je tu debata o strihani HD videa a HW narokoch, tak pridam aj ja svoje 2 euro centy
Neviem, ja som robil s viacerymi verziami Adobe Premiere a videl som ako pracuje na HW, ktory je na to urceny (dokonca to bol notas) a potom ako pracuje na HW, ktory na to urceny nie je (t.j. nejaky genericky HP kancelarsky shit ale napriklad aj ten moj gamingovy).
Ja som sa totiz povodne kedysi domnieval, ze jebnem si tam rovno zdrojove subory a striham.
Ked som robil prve video, tak som skoncil tak, ze som to video musel robit asi po 10 sekundovych klipoch, pretoze jediny sposob, akym prehravat projekt a zaroven sa vyhnut sekaniu, bol mat to v nekomprimovanom .avi
Druhe uz si nepamatam, ale v principe to fungovalo nejak podobne. Obe videa mali cca 7 minut.
Posledne video bol ten cely koncert, t.j. praca s dvoma cca 70 minutovymi stopami, ktore som len na striedacku prestrihaval + pridaval efekt otocenia o 90 a levels + 3 zmixovane zvukove stopy. Zdroj bol v mpeg4 a ked som chcel robit s tym, znovu to sklbalo ako prasa, takze som si musel vsetky zdroje ulozit ako mpeg2 a pracovat s tym.

Pravda je, ze som to nijak specialne nestudoval, ale nechce sa mi verit, ze by Vegas alebo Premiere (co eviem aky SW by mal byt znacne lepsi) mali problem s nasimi prikladmi. Mna napadlo, ze by to mohlo byt v codecoch, pretoze tie mam od KLM a mozno na takuto pracu nie su urcene, i ked jak som tu vetu dopisal, tiez mi to pride ako blbost. Hlavne u mna sa to vzdy prejavovalo rovnako: bol som schopny projekt pustit, ale isiel plynule len par sekund a potom zacal sklbat, takze najviac pravdepodobne mi pride, ze ked sa niekto zaobera videom a chce pohodlne pracovat, potrebuje proste rychly disk (alebo mrta RAM). Idealne asi oboje.

Tak. a uz je aj odomna plachta.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #37 kedy: 11. Január , 2013, 10:14:34 »

jaj a to som zabudol napisat, ze vsetky tri tie moje videa su v 720x576, cize ani zdaleka HD.

To nas vracia k tomu, ze natacat si video z hlavy gitary vo full HD, je uplna p*čovina, pokial nemas k dispozicii aspon poloprofi pracovne prostredie, pretoze co s tym asi tak urobis, ked to natocis (a je uplne jedno, ci nakym smartphonom, alebo gopro)?
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #38 kedy: 11. Január , 2013, 10:30:13 »

definuj poloprofi
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 11. Január , 2013, 10:57:13 »

jaj a to som zabudol napisat, ze vsetky tri tie moje videa su v 720x576, cize ani zdaleka HD.

To nas vracia k tomu, ze natacat si video z hlavy gitary vo full HD, je uplna p*čovina, pokial nemas k dispozicii aspon poloprofi pracovne prostredie, pretoze co s tym asi tak urobis, ked to natocis (a je uplne jedno, ci nakym smartphonom, alebo gopro)?
tipujem, ze ked niekto chce natacat zaber z hlavy, tak chce spravit max. 5min klip. moja skusenost je taka, ze sa to vcelku v pohode da aj v HD, Full HD by tiez nemusel byt problem pri takejto kratkej minutazi. (v mojom pripade som mal 8GB RAM, 7200rpm HDD - co dnes je skor uz standard ako nejake profi vybavenie). Moj problem bol, ze som trosku mozno extremne vela, 16 video stop v HD (niektore zabery boli nahrate viackrat, boli tam aj tie zabey s blbostami a tak), strihal naraz. Ale ked som uz mal vybrate vystihnute klobasy a snazil som sa ich uz iba dosyncovat, tak som nemal ziaden problem.

co sa tyka sekania, tak zaklad je nemat nahlad v nejakom extra velkom rozliseni.

Ola Englung daval kratky tutorial ako robi svoje klipy - pouziva 4 video stopy, co myslim, ze na dnesnom beznom, standardnom kompe nemoze byt problem ci uz v HD  alebo Full HD a praca s tym musi byt uplne v pohode pri dlzke klipu do 5min. (problem moze byt mozno pri pouziti efektov, neviem s tym som nerobil)

« Posledná zmena: 11. Január , 2013, 10:59:21 od styrioci » Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 11. Január , 2013, 11:04:17 »

definuj poloprofi
Daco medzi profi a neprofi
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #41 kedy: 11. Január , 2013, 11:40:06 »

Moj problem bol, ze som trosku mozno extremne vela, 16 video stop v HD (niektore zabery boli nahrate viackrat, boli tam aj tie zabey s blbostami a tak), strihal naraz.
hej, toto je celkom jasne
Ale ked som uz mal vybrate vystihnute klobasy a snazil som sa ich uz iba dosyncovat, tak som nemal ziaden problem.
co toto znamena? Ze z tych 16 stop si si vystrihal a ulozil klipy tak, ze si nikdy nemal dva, ktore by sa prekryvali? resp. ak sa prekryvali, tak iba ciastocne a to si uz ladil v samotnom Vegase? Ja som totiz robil tak, ze som pouzival plne dve stopy s tym, ze som mal pusteny synchronizovany nahlad na obe, aby som vedel, kedy stopnut a strihat (t.j. urcit, ktoru stopu chcem prave zobrazit). Vzdy som ale strihal len v projekte, cize zdrojove subory zostavali neporusene od zaciatku po koniec, len som v projekte urcoval, ktory sa prave zobrazuje. V tvojom pripade to chapem tak, ze zdrojovy material sa skor blizil finalu, cize SW nemusel spracovavat tolko odpadu. Spravne chapem?

definuj poloprofi
no predstavujem si to, ze bud rychlejsi disk nez mam ja (SSD alebo 10k RPM), alebo mrta viac ramky (tych 16GB by som tresol len tak z brucha) alebo nejaka karta, ktora ma built-in kodeky. presne to definovat neviem, ak si chcel toto priznanie. ved preto sa tu so 4-ockom ohadzujeme svojimi amaterskymi skusenostami.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 11. Január , 2013, 12:10:17 »

co toto znamena?
presne to iste ako si popisoval aj ty, akurat, ze ja som v projekte mazal odpad, ktory sa nepouzil (tam kde z danej stopy nebol pouzity ziaden zaber, tak bolo prazdno). problem u mna nastal vtedy, ked bolo tych vela stop roztrihanych kazda jedna na x malych klobas a pre kazdu klobasu musel Vegas vypocitavat nahlady, to uz nerozdychal. cize aj ja som pracoval s povodnymi zdrojovymi subormi, akurat, ze som obmedzil pocet klobas a nahladov v projekte na nutne minimum
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #43 kedy: 11. Január , 2013, 14:18:16 »

Ale stále ide o kvalitný zdroj signálu.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #44 kedy: 11. Január , 2013, 15:42:58 »

Ale stále ide o kvalitný zdroj signálu.
podla mna nejde o nic  Ja som čert..

PS: glamrocker, az teraz som si vsimol a pochopil ako si to na minulej strane myslel, sorac  No hanbím sa.. Je to frajer
« Posledná zmena: 11. Január , 2013, 16:48:52 od Iggy » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.114 sekund, 22 otázok.