Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 23:31:38
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 20W gitarova hlava  (Prečítané 28843 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62

« Odpoveď #15 kedy: 09. Január , 2013, 23:10:05 »

ano zvolis si kanal tym kam pichnes gitaru... pripadne mozu hrat dvaja gitaristi naraz. Ten zosilnovac absolutne vobec nebruni ani nic podobne a nema tlmivku, kludne ho aj mozes brutalne vybudit a je ticho ziaden brum sycanie, nic.

Takze tu je zopar ukazok, kvalita je aka je, takze skor informativna   Neviem  Snazil som sa hrat stale to iste aby bolo lepsie poznat rozdiel vo zvuku jednotlivych nastaveni. Zvuk vo videu je trochu posahany a zdaleka nie je ako na zivo ale len pre info to snad postaci. Skusal som hlavu pustat na bednu s Celestion G12-100 a hralo to dost slabo, zvuk jemne pod dekou nieco ako G12T75, zvuk skor na rock. Na mojej bedni osadenej s Celestion Vintage30 to robi neskutocny kraval v porovnani s tym G12-100, ten vintage ma pekny jasny a zretelny ton - nehovoriac a dramatickom rozdiele v citlivosti. Skusal som do mojej reprobedne pustat zvuk z tejto hlavy a z VOX AC30 potom aj do tej druhej s G12-100 a so znamymi sme usudili ze moja gitarova hlava ma lepsi zvuk ako original VOX. Pri teste bola zapojena gitara priamo do zosilnovaca, ziadne krabicky.

Prva ukazka je kanal A = EF86, cisty zvuk

Ukazka 2 je kanal B = 6N2P, cisty zvuk

Dalej ukazka 3 je kanal A, trochu skreslenejsi zvuk

Ukazka 4 je kanal B, prepnuty na crunch = skresleny zvuk.

Dalsia 5ta ukazka, skresleny zvuk

6ta ukazka

Dalsie video kde blbli kamarati v skusobni, gitara na priamo do zosilnovaca, potom miestami aj cez nejaky multiefekt. Hrane na kvalitnejsej gitare, tiez stratocaster.

ukazka 8 - v skusobni

« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 23:16:57 od Wili » Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #16 kedy: 09. Január , 2013, 23:53:10 »

vyzera to super, ale nalad si nastroj clovece, toto je peklo  Je to frajer
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #17 kedy: 10. Január , 2013, 09:39:28 »

Dalsia 5ta ukazka, skresleny zvuk

som tam cakal a v kutiku duse sa tesil...a ono to bol stale nakopnuty clean Bavím sa skvele  ale neber to v zlom..niektore z tych zvukov sa mi celkom aj pacili  Na zdravie!
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #18 kedy: 10. Január , 2013, 11:02:01 »

Skusal som do mojej reprobedne pustat zvuk z tejto hlavy a z VOX AC30 potom aj do tej druhej s G12-100 a so znamymi sme usudili ze moja gitarova hlava ma lepsi zvuk ako original VOX.

...tak to mate ten VOX asi pokazeny  ,alebo este nieco napicu Bavím sa skvele
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #19 kedy: 10. Január , 2013, 11:06:58 »

Akú gitaru ste pouzili na tie testy ,lebo to vôbec netaha .
Ako si zapojil tie preampy ?
Mam kamosa co sa zaobera vyrobou presne hentakych krpatych aparatov a z oblubou pouziva EF86 v preampe a tie jeho zosilovace tahaju neskutocne aj na jednocievkove snimace.
Zaznamenané
Wili
nováčik
*

« Odpoveď #20 kedy: 10. Január , 2013, 11:54:38 »

ten preamp s EF86 je urobeny s nizsim gainom, takze ja som ani od toho nechcel aby to malo super skresleny tahavy ton, na to mam doma soldano. To by tam muselo byt viac zosilnovacich stupnov aby to tak silno kreslilo.

Ako som pisal vyssie, zvuk z toho fotaku je na hovno, takze tazko z toho porovnat ci je to lepsie ako hento alebo tamto, na zivo ked bol v mode crunch tak ten zosilnovac tahal lepsie ako VOX AC30.

V ukazkach 1-6 je to hrane na doma robenom stratocasteri, cinske snimace.
7-8 nejaka draha gitara, neviem znacku, malo to tvar stratocasteru, dimarzio snimace, neviem znacku ani.... to je kamaratova takze on na nej akurat hral na tych poslednych dvoch ukazkach...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #21 kedy: 10. Január , 2013, 13:15:16 »

No nic, napis, kedy si doma, pripadne dojdi do PO, skocime do skusobne to testnut na poriadny box s poriadnymi gitarami.  Na zdravie!
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #22 kedy: 10. Január , 2013, 13:20:32 »

ty kks nehra to dobre.. som si dal tie ukazky 5 a 6 ze skreslenie a ziadne to nemalo.. len take jak ked sa mi pokazi zosik ze to buci.. to ma takto fakt hrat? ale pobavila ma ta melodia v 5ke.. co to robis co to do mna pchaaaas...
« Posledná zmena: 10. Január , 2013, 13:21:05 od kaolko » Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 10. Január , 2013, 13:22:19 »

výnimočne súhlasim s Karolom tam skoro žiadne skreslenie nieje Zdravíčko
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #24 kedy: 10. Január , 2013, 14:52:46 »

imho k tomu aparátu by sa hodilo nejaké Tele s cinkavým tónom na crunch srandy :D
Zaznamenané
Wili
nováčik
*

« Odpoveď #25 kedy: 10. Január , 2013, 16:08:37 »

heh tam ked pridas presence pripadne stredy mas tolko cinkavych tonov ze ti bude nevolno :D

2Branko: kde mate tu skusobnu ? kludne pridem, donesiem, skusime...  Bacha na vec kamo! som v PO kazdy den, aspon sa pospoznavam s nejakymi hudobnikmi z okolia :D
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #26 kedy: 10. Január , 2013, 16:09:44 »

tak ich pridaj a nahraj to zas lebo fakt to znie jak pokazene kamo..
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #27 kedy: 10. Január , 2013, 17:34:24 »

hrá to jak lacný trandák do basovej bedne... verím že to je nahrávkou, vzhľad je profi
« Posledná zmena: 10. Január , 2013, 17:36:32 od pelko » Zaznamenané
Wili
nováčik
*

« Odpoveď #28 kedy: 11. Január , 2013, 21:49:26 »

Dnes som spravil celkom zaujimavy pokus, zapojil som gitaru do soldana, a z efektovej slucky(Send) som dal signal do vstupu toho maleho zosilnovaca :D takze celkovo signal prechadzal 12timi triodami kym dosiel na invertor koncoveho zosilnovaca :D malo to tolko gainu ze to uz bolo miestami nepouzitelne  ?§!.

video:

Zaznamenané
milosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #29 kedy: 15. Január , 2013, 10:10:41 »

Pekna robota, ja by som este na rohy skatule dal pekne nerezove rohovniky. Zvuk podla mna je fajn napriek nahravke. Verim, ze nazivo je iny.
Zaznamenané

najlepsie ampy su tie kde su lampy
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 22 otázok.