Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 13:06:44
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hľadám krabičku z charakterom Plexi  (Prečítané 13076 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Krasty
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #30 kedy: 22. December , 2013, 22:07:28 »

Tady je....

« Posledná zmena: 22. December , 2013, 22:08:25 od Krasty » Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #31 kedy: 22. December , 2013, 22:13:08 »

Mám ve studiu jak Radial Plexitube, CM Plexitone (dvoukanál verze), Wampler Pinnacle Deluxe, Weehbo JCM Drive a Plexdrive. Každý z nich je skvělý, ale taky každý z nich vyniká v něčem jiném a ne každý z nich hraje s každým aparátem.
CM jsem nechal vytunit u Salvation mod - předělané tone na 3-pásmové korekce, předělání na 9V napájení a TB. Po té úpravě je daleko použitelnější.
Ale mám od května efekt Ramble FX - Marvel Drive. Podle mě nejluxusnější zvuk Plexiny ve škatuly.

http://www.ramblefx.com/#!marvel-drive/cee5
naživo to može byť OK , ale z tých ukážok to je des , prevalený nekonkrétny zvuk , prehrá mi tú nalavo a tú napravo , strednú neviem prečo , niekde tu bolo video na krabku plexi 5 W takú červenú , to hralo dobre, neviem kde to je  Som metlak
« Posledná zmena: 22. December , 2013, 22:19:01 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #32 kedy: 22. December , 2013, 22:22:39 »

Tady je....

Diky moc! :) Mne sice na Plexitone momentalne nic nevadi, mam ho brutalne rad, casto je to moja zachrana. Nech skusam cokolvek, nenasiel som lepsie "kreslitko", je to velmi konkretne a dokonca to hra na pocit a udernost fakt az velmi plexinacky. Pri udere do strun mam pocit, ze rozbijam pästou sklo.

Kolko ta vysla ta uprava? Mozno by som to skusil.
Zaznamenané

Krasty
nováčik
*

« Odpoveď #33 kedy: 22. December , 2013, 22:37:46 »

Citácia: Branko
Diky moc! :) Mne sice na Plexitone momentalne nic nevadi, mam ho brutalne rad, casto je to moja zachrana. Nech skusam cokolvek, nenasiel som lepsie "kreslitko", je to velmi konkretne a dokonca to hra na pocit a udernost fakt az velmi plexinacky. Pri udere do strun mam pocit, ze rozbijam pästou sklo.

Kolko ta vysla ta uprava? Mozno by som to skusil.

Mě na něm vadilo napájení 220V, obvzlášť kombinace špatné sítě, světel a jiných zdrojů mi občas zanášeli do signálu bordel.
Taky možnosti korekcí nebyli dobré, clean na Strata mi nefungoval s CM, když basy byli OK, výšky chtěli dotáhnout a naopak. O středech ani nemluvě. Úprava je na způsob Vertex modu, ale ten se už nedělá. Cenu úpravy si musíš zjistit u Salvation mod, já tam mám trochu "individuální" přístup  Žmurk

naživo to može byť OK , ale z tých ukážok to je des , prevalený nekonkrétny zvuk , prehrá mi tú nalavo a tú napravo , strednú neviem prečo , niekde tu bolo video na krabku plexi 5 W takú červenú , to hralo dobre, neviem kde to je  Som metlak

Dělá Ti to i na téhle ukázce? U mě hraje v pohodě.

Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #34 kedy: 22. December , 2013, 22:47:24 »

možno iba moj pocit , ale v tom skreslenom je niečo naviac , také stredové chrapčanie , ktoré by tam nemalo byť , ale možno sa mi to zdá a má to tam byť  , mám obyčko pc repráčiky  :)
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #35 kedy: 22. December , 2013, 22:57:48 »

Inak je pravda, ze Plexitone si najviac rozumie s britskymi ampami a britskym cistym soundom, cize viac marshalloidy. Do Fendru twin si to velmi neviem predstavit a vlastne... naco aj. :) Aj ked je pravda, ze do 4*10tkoveho Fendra Deluxe to hralo fakt famozne a vynimocne dobre!

Inak neviem, co vsetci spominate tie stredy na CM, ale ja ich tam mam dostatok, resp. vsetkeho dost, hlavne ten pevny spodok, co trha podlahu... to ma na tom bavi najviac + ta spominana konkretnost.
Zaznamenané

Krasty
nováčik
*

« Odpoveď #36 kedy: 22. December , 2013, 23:01:38 »

Měl už někdo možnost vyzkoušet  Hot-Rod Plexi od Tech21?

možno iba moj pocit , ale v tom skreslenom je niečo naviac , také stredové chrapčanie , ktoré by tam nemalo byť , ale možno sa mi to zdá a má to tam byť  , mám obyčko pc repráčiky  :)

Měl jsem vedle sebe Plexi ´68 a upravený LondonCity s Marvel Drive a neměl jsem pocit, že by charakter a barva zvuk byli jinde. Jemné nuance budou vždy, ale v nahrávce to nikdo nepozná.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #37 kedy: 23. December , 2013, 15:16:04 »

tu je CarlMartin Plexitone vs Vertex MOD
co Branko, ides do toho?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #38 kedy: 23. December , 2013, 19:45:49 »

tu je CarlMartin Plexitone vs Vertex MOD
co Branko, ides do toho?
nie  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Krasty
nováčik
*

« Odpoveď #39 kedy: 24. December , 2013, 22:17:48 »

Koukl jsem na to video. Taky bych začal váhat.
Jak jsem psal, tak můj mod je "na způsob Vertex modu", tedy jen zvenku. Jsou stejně přidané korekce, ale jejich odladění jsme dělali na několik pokusů, aby mi vyhovovalo. Proběhlo předělání na TB jak efektu, tak Boostu, Vertex taky snižuje gain na I. stupni pro větší použitelnost, to jsem ale neřešil. Taky jsem chtěl Boost mít přepínatelný před/za efekt, ale díky konstrukci to nejde. Předělání na 9V se musí udělat přes měnič napětí z 9V na 2x12V. Ještě je v záloze jeden nápad - přidáním switche se změní na gainu komprese, takže bude mít zkreslení i jiný charakter. Měl jsem možnost si ho porovnat s původním efektem, jsou si hodně podobní, ale ten můj mi po úpravách sedí víc. Já jsem velmi spokojený, ale co vyhovuje mě, nemusí sedět jiným.

Měl už někdo možnost vyzkoušet  Hot-Rod Plexi od Tech21 nebo od Xotic SL Drive?
« Posledná zmena: 24. December , 2013, 22:18:22 od Krasty » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #40 kedy: 05. Január , 2014, 18:09:26 »

Plexitoooouuuun!  Zdravíčko
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #41 kedy: 05. Január , 2014, 21:58:38 »

Plexitoooouuuun!  Zdravíčko
ked Plexitone tak: (aj ked ten GnR mu neznie po linke zle)
Tom Quayle
Alberto Barrero
Pete Thorn
 Na zdravie!
« Posledná zmena: 05. Január , 2014, 21:59:52 od Majo Fero » Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #42 kedy: 06. Jún , 2014, 10:23:33 »

chalani,

má tu niekto v BA ten plexi tone single pedál??
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #43 kedy: 07. Jún , 2014, 13:19:25 »

ééj, Carl Martin single plexitone je objednaný a na ceste ku mne  Som metlak
Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #44 kedy: 22. Jún , 2014, 12:09:29 »

Tak včera som cca trištvrte hodinu hral s plexitone-om cez Engl Retro tube 50W hlavu s boxom, ktorý je k tejto rade.

Hral som cez strat a s pedálom som sa dokázal priblížiť k zvuku aparátu veľmi verne. Pedál nezaostával za Lead kanálom hlavy hoci trošku bolo cítiť, že je to pedál. Aparát mal taký sýtejší zvuk (menej dž dž dž - ak sa rozumieme) . Bolo cítiť, že je to lampa.

Čo ma však veľmi potešilo ako pedál zvláda dynamiku. Pri jemnejšej hre ale aj stiahnutom volume hral veľmi konkértne a nebol problém hrať čistým zvukom (hoci aparát sám o sebe bol zase o niečo lepší).
Páčila sa mi aj konkrétnosť zvuku. Žiadna guča zvuku ale bo pekne rozumieť čo sa hrá.

Volume pedálu som mal v rozmedzí 10-tej až 11-tej hodiny. Gain medzi 9-tou až 11-tou hodinou a bol to masaker. Viac som ani nemal odvahu dať - zdalo sa mi to zbytočné, pretože s humbuckermi to musia byť hotové metále Žmurk .

EQ som mal medzi 11-tou a 13-stou hodinou.

Nebola možnosť nahrať tento testík takže sa ospravedlňujem a píšem aspoň takto. Ja som s pedálom spokojný zatiaľ. Ešte ho chcem prevetrať na mojom Marshalle MA v normálnej hlasitosti 5-7 z 10  ha ha ha Izbové hlasitosti nemajú v tomto prípade žiadny zmysel
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.