Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
18. November , 2024, 21:41:45
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako pekne nahrat clean gitaru / akusticku simulaciu v Cubase + inserty?  (Prečítané 4718 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« kedy: 26. Marec , 2013, 17:03:33 »

Zdravicko ludia,

Poradite mi niekto ako vykuzlit nejaky pekny zvuk cistej gitary? Mam jednu akusticku skladbu co by som chcel nahrat ale nemam ani mikrofon ani snimace co by som dal na akustiku, takze mi ostava nahranie skladby cez zvukovku na elektrike a nasledne kuzlenie v Cubase. Uz som sa o daco podobne pokusal, ze som pouzil cisty kanal simulacie Peavey 6505 co mam + Paulin LeCab impulzy nejake, ale zvuk nic moc, ono original peavey nema nic moc cisty kanal a simulacia je este nudnejsia.

miesto aby som skusal nejake hovadiny bez toho aby som poriadne vedel co robim a nakoniec sa na to aj tak vykaslal s nudnym zvukom ma napadlo ze sa spytam ze ako zvyknete nahravat cistu gitaru, mozno sa mi ten zvuk bude tiez pacit, pripadne je to lepsie vychodisko ako absolutne nic. Idealne by som sa zvukovo chcel nejak priblizit akustike, ale neviem nakolko je to mozne. Akusticke simulatory som ja este neskusal ale z pocutia su onicom, tak neviem no, proste chcem dosiahnut nejaky pekny teply a cinkavy zvuk gitary.

moj minuly "akusticky" projekt znel nejak takto:
https://soundcloud.com/tommy_repulsed/rain2-0
zo zvukom nie som uplne spokojny, urcite sa to da spravit mnohonasobne lepsie, tak som otvoreny akymkolvek radam. (basa a slaky su midi z cubase keby to niekoho zaujimalo)

Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 26. Marec , 2013, 18:40:24 »

moznosti je milion a moznych vysledkov tiez. tazko radit, aj tak zalezi najma od tej gitary. mne sa raz pacil zvuk medzipolohy strakaca, rovno do zvukovky a na to capture EQ, krivka obslahnuta z realnej brnkatkovej akustiky. moc sa vysledok na akustiku nepodobal, ale zvuk ako taky sa mi pacil...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #2 kedy: 26. Marec , 2013, 18:46:01 »

mne sa na clean na mojej gitare pacil najviac rozopnuty krkovy HB napriamo, bez amp simulacie
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 26. Marec , 2013, 18:52:23 »

moznosti je milion a moznych vysledkov tiez. tazko radit, aj tak zalezi najma od tej gitary. mne sa raz pacil zvuk medzipolohy strakaca, rovno do zvukovky a na to capture EQ, krivka obslahnuta z realnej brnkatkovej akustiky. moc sa vysledok na akustiku nepodobal, ale zvuk ako taky sa mi pacil...

a ake EQ ma akustika priblizne? trochu pridane vysky? ci? mne sa zda samotny zvuk zo snimacov ked je bez nicoho taky suchy, nudny
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 26. Marec , 2013, 18:58:11 »

nemam najmensieho ponatia, to si musis pozret na analyzery. ja som pisal o plugine, ktory vie tu krivku skopirivat a aplikovat na novy zvuk...
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 26. Marec , 2013, 20:44:04 »

trochu googlenia a toto som nasiel zdarma:

http://dashsignature.com/RAR/NUSofting_DeepBoard.rar

ako akustika to sice neznie, ale ten zvuk sa mi za ostrejsi a cistsi v porovnani zo samotnym zvukom snimacov, co je podla mna lepsie... az budem mat nahraty ten novy song tak sa s tym budem musiet este vyhrat, ale tak prvy dojem z toho je dobry
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 27. Marec , 2013, 00:17:26 »

daj radsej link, co to je, kto to bude naslepo instalovat ?

toto ?

http://rekkerd.org/nusofting-releases-deepboard-beta/
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 27. Marec , 2013, 08:35:03 »

ja som ten link nasiel na inom foru, kde moc informacii okrem toho ze to je akusticky simulator nebolo, ale hej je to to co si dal v linku.
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #8 kedy: 27. Marec , 2013, 11:29:04 »

Mne sa podarilo celkom doveryhodne napodobnit akustiku ked som sa pohral na EQ s frekvecniami 8-12 kHz. To ti urobi to cinkanie a zvonenie prazcov a zbytok EQ uz dokrutis podla ucha, proste hladaj. Jedine co sa neda napodobnit, je zvuk alebo skor dozvuk tela.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #9 kedy: 27. Marec , 2013, 14:25:03 »

calkom sa mi pacia "akusticke" presety z JamVox
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 27. Marec , 2013, 14:42:40 »

Mne sa podarilo celkom doveryhodne napodobnit akustiku ked som sa pohral na EQ s frekvecniami 8-12 kHz. To ti urobi to cinkanie a zvonenie prazcov a zbytok EQ uz dokrutis podla ucha, proste hladaj. Jedine co sa neda napodobnit, je zvuk alebo skor dozvuk tela.
hlavne nech tam nevesa ziadnu cab simulaciu, lebo to mu ufikne vsetko od 7khz vyssie a potom moze cinkot na EQ stelovat kolko chce :)
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #11 kedy: 27. Marec , 2013, 22:10:18 »

hlavne nech tam nevesa ziadnu cab simulaciu, lebo to mu ufikne vsetko od 7khz vyssie a potom moze cinkot na EQ stelovat kolko chce :)

ano ciste len gitara, idealne strat v medzipolohach abo krk singel
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 28. Marec , 2013, 12:18:27 »

takze vysledok ku ktoremu som sa dopracoval pomocou toho DeepBoardu, trochen mi to miestamy znie akoby tam bol chorus, ale az tak mi to nevadi

Zaznamenané

Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #13 kedy: 29. Marec , 2013, 11:19:56 »

ty maš akustiku a chcel si napodobniť zvuk akustiky cez pluginy ?   Bavím sa skvele
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #14 kedy: 29. Marec , 2013, 22:26:39 »

Prečítaj si ešte raz prvý príspevok.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.