Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
02. November , 2024, 10:24:57
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Peavey Valveking head - Aký box k tomu?  (Prečítané 6750 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 11. Máj , 2013, 14:04:11 »

Zdravím, nedávno som si za dobré peniaze zaobstaral gitarovú hlavu Peavey Valveking. Teraz ma vlastne zaujíma box, ktorý by bolo vhodné k spomínanej hlave kúpiť. Môj cenový limit je cca 300 Eur, viac asi nie. V tej cenovej kategórii je prevažne výber boxov 2x12, no nebránim sa ani 4x12 ak bude nejakej odpovedajúcej kvality. V danej cenovej kategórii som si všimol tieto, no bohužiaľ nič z toho som nepočul:

-Harley Benton 2x12- repro V30, dobrá cena aj v pohode ohlasy
-Marshall 1936 - 2x repro G12T-75, na bazároch ide okolo tristo eur, ale každý o nich vraví inak a neviem či by boli na VK hlavu.
-Peavey Valveking Slant box - originál 4x12 od Peavey, vraj je ladený na VK zvuk a vraj s tou hlavou hraje fajn.
-poslednou alternatívou ktorá mi napadla je kúpiť slabší box napr. Marshall MG 412 za nejakých vyše 100 a hodiť tam Celestion Classic Lead alebo V30, ktoré by som si vedel zohnať za okolo 50 Eur/ks ...

Ako som už písal, sú to len moje možnosti, o ktorých som sa dočítal a tak, nič z toho som hrať nepočul inak ako podľa ukážok.

A ešte by som sa chcel opýtať ak niekto má VK, alebo má nejaké tipy ako to nastaviť, tak by som to ocenil, lebo to nehrá celkom podľa mojich predstáv (na požičanom 212 boxe s Eminence legend). Keď stiahnem stredy, znie to celkom fajn, no do kapely to chce viac stredov, pri ktorých to nie je veľmi pekné aj keď prierazné, preto by som si rád zaobstaral aj box, ktorý by prispel tomu aby to hralo okej... Veľa skúseností s tým nemám, takže za každú radu som vďačný  Žmurk
« Posledná zmena: 11. Máj , 2013, 14:04:44 od Lario1 » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #1 kedy: 11. Máj , 2013, 20:34:55 »

Harley Benton je za male peniaze v poho box, mozno ho trochu podotahovat, nech nedrnci, inak dobre. 1936 je klasika, ten box nema ziaden problem...

origos box k Valveking co som pocul, tak dost zle. tie lacnucke Marshall boxy, tak zazil som aj take, co hrali perfektne, aj take, co hrali priserne, konkretne MG .. nepoznam. tam by ma zaujimalo, ci je to vobec preglejka, pretoze svojho casu boxy, co sa robili k Valvestate sice hrali celkom fasa, ale boli z lisovaneho papiera ci takeho cohosi. tam by som potom premyslal, ake zachadzanie to znesie, pretoze dobry box poznas aj podla toho, ze Ti jebne na ceste z dodavky, a ty sa len vratis a box funguje dalej  Ja som čert..
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #2 kedy: 11. Máj , 2013, 20:57:56 »

ja by som za tych 300 riesil nejaku jazdenku, kludne ten marshall, pripadne nieco ine (pri velkom stasti sa sem tam zadari aj engl, orange ).. tomu HB neverim konstrukcne, aj ked su tam v30 a za tie prachy to hra viacmenej dobre..
« Posledná zmena: 11. Máj , 2013, 20:58:22 od styrioci » Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #3 kedy: 11. Máj , 2013, 21:15:16 »

-Marshall 1936 - 2x repro G12T-75, na bazároch ide okolo tristo eur, ale každý o nich vraví inak a neviem či by boli na VK hlavu.

4x12 marshall za 350
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,95923.0.html

mas istotu ze to na tej cene ostane este nejake ten rocik aj ked nahodov budes chciet predat

takze je to:
"ber, alebo nechaj tak "  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 11. Máj , 2013, 21:17:24 od brko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 11. Máj , 2013, 21:20:00 »

4x12 marshall za 350
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,95923.0.html

mas istotu ze to na tej cene ostane este nejake ten rocik aj ked nahodov budes chciet predat

takze je to:
"ber, alebo nechaj tak "  Bavím sa skvele

asi tak, za tie love fakt uz neni co lepsie vymyslat... za take prachy sa da box este ak tak vyrobit, co bude urcite skvela bedna, len uz asi navzdy, pretoze robenak je absolutne nepredajny, kdezto 1960 sa preda vzdy.
Zaznamenané
caparison
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 83

« Odpoveď #5 kedy: 13. Máj , 2013, 14:23:08 »

kludne ber ten valveking box, zodpovedne mozem odporucit  Zdravíčko
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 24. Máj , 2013, 08:28:51 »

Rozhodol som sa napokon pre nový Harley Benton s V30, ktorý už je objednaný :)
Niekde som čítal, že box treba zo začiatku trochu vyhrať, je to na to nejaký špeciálny postup ako ho zaťažovať, alebo stačí proste zapojiť hlavu a hrať kým sa rozohrá?
PS. Dúfam, že na tom 120 Watovom boxe nedôjde pod 100-Watovej hlave k nejakej ujme...
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #7 kedy: 24. Máj , 2013, 09:52:07 »

Nerozumiem na ci si niekto pyta radu, ked si aj tak urobi po svojom, resp je uz od zaciatku rozhodnuty nad svojim konanim. Prosim, neber to nejak osobne, ale je to tu vidiet velmi casto, tak som to uz musel zo seba dat von. Ked si uz kupoval ten Beneton, naco novy? Sak tuna na fore je jazdeny za nizsiu cenu... Takto na tom zase zbytocne stratis.  ?§!.
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #8 kedy: 24. Máj , 2013, 10:25:48 »

tak Rastis ten Benton schvalil, ze je to OK za ten penaz Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 24. Máj , 2013, 11:00:10 »

sak ale tu nejde o to ze HB ale ze preco dpc novy :D

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,96193.0.html

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 24. Máj , 2013, 11:46:07 »

Rozhodol som sa napokon pre nový Harley Benton s V30, ktorý už je objednaný :)
Niekde som čítal, že box treba zo začiatku trochu vyhrať, je to na to nejaký špeciálny postup ako ho zaťažovať, alebo stačí proste zapojiť hlavu a hrať kým sa rozohrá?
PS. Dúfam, že na tom 120 Watovom boxe nedôjde pod 100-Watovej hlave k nejakej ujme...

normalne tej bedni naloz co potrebujes a neries... vyhrat znamena, ze za nova bude mat trosku iny zvuk, ako po nejakom case ked sa nan bude hrat, ale ak na nom budes hrat cely cas len ty, tak je dost mozne, ze ten rozdiel nepostrehnes...
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 24. Máj , 2013, 12:16:21 »

Chcel som najprv bazárový, no potom som si povedal, že tých 50 Eur oproti jazdenému nie je horibilná suma, tovar mám nový v 100 percentnom stave, neošúchaný v záruke a nič neriskujem. V tejto cene ma +- 50 Eur fakt až tak netrápi. A predávať ho neplánujem, pretože som prišiel na to, že mi 2x12 vyhovuje a kvalitný dostupný box s tými repro je cenovo niekde inde a toľko zas priplácať nebudem, takže mi nevadí, že začne strácať na cene. A ja nie som typ gitaristu, čo mení aparát často, nekupujem nové veci, kým staré fungujú. A okrem toho si myslím, že ak by som ho chcel po dvoch rokoch predať, dal by som ho za 150 Eur a 50 Eur za dva roky používanie stejne nie je veľa...  :)

Nerozumiem na ci si niekto pyta radu, ked si aj tak urobi po svojom, resp je uz od zaciatku rozhodnuty nad svojim konanim.

K tomuto tvrdeniu len toľko, že nie je pravda, že by som bol rozhodnutý vopred, ako som napísal na začiatku témy, našiel som si nejaké typy na internete a ohľadom nich som chcel poradiť. Ale neznamená, že ak mi niekto poradí nejakú vec, tak ju okamžite musím kúpiť, aj keď za názor ďakujem (niekedy sú tie názory subjektívne). Ak si aj chcem nechať poradiť, tak svoj tip na box predsa mať môžem nie? Chcel som len počuť názory skúsenejších v tejto technike  :)
PS. Pre ten Harley Benton som sa rozhodol až po vypočutí kvanta ukážok na youtube a na základne kladných hodnotení z recenzií, iných fór a tiež na základe všeobecného a silného odporúčania reproduktorov Celestion V30... A Rastis mi to potvrdil a jeho názor beriem, pretože aj keď nie som na fóre dlho, tak som si všimol, že sa vyzná a dobre radil vo viacerých témach. Žmurk
Zaznamenané
hatatitlos
nováčik
*
Príspevkov: 28

« Odpoveď #12 kedy: 22. Jún , 2013, 18:15:28 »

Tiez riesim podobnu dilemu. Chcem si zohnat Valveking hlavu a uvazujem, ci si k nej zaobstarat aj original valveking box, alebo si ponechat moju bednu Kustom quad 412a.
Viete ich niekto porovnat?
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #13 kedy: 22. Jún , 2013, 18:22:27 »

vyhrat alebo ľudovo zahoreť  sa dávajú hi-fi bedne - repráky , a to tak že sa postavia reprákmi proti sebe a na jednej sa zapojí reprák s opačne zapojenou polaritou , + sa dá na - , a poriadne sa vyhulia tie bedne , že by sa zahorovali gitarové veci o tom neviem  Na zdravie!
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 22. Jún , 2013, 18:45:20 »

Tiez riesim podobnu dilemu. Chcem si zohnat Valveking hlavu a uvazujem, ci si k nej zaobstarat aj original valveking box, alebo si ponechat moju bednu Kustom quad 412a.
Viete ich niekto porovnat?

podla mna su obe tieto bedne rovnako nachuja. kup si z druhej ruky M1960, to je najlepsia bedna na svete vzhladom cene..
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.