hatatitlos
nováčik
Príspevkov: 28
|
|
« kedy: 08. Júl , 2013, 13:07:17 » |
|
Caute,
zadovazil som si hlavu Peavey Valveking a rad by som si vypocul Vase rady, ako spravne lampove aparaty nakopavat. Na nakopavanie pouzijem moj Boss sd-1 (nastaveny na overdrive). Chcel by som z toho dostat dost vysoke skreslenie na hardcore. Mam nakopavanie regulovat levelom hlasitosti efektu, aby to fungovalo ako booster? Alebo je lepsie dokrmovat to pomocou urovne gainu efektu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 08. Júl , 2013, 13:20:46 » |
|
vysoke skreslenie Ti da aj VK sam o sebe. otazne je, ci ozaj potrebujes vysoke skreslenie, ci v skutoicnosti nepotrebujes len aby Ti skonkretnel attack a precistili sa Ti nejake chrchle v basoch...
treba skusat co a ako. VK ma hlupu vlastnost, ze vo vacsine nastaveni hra nachuja a dobry zvuk z nej leze len v konkrtetnych konstelaciach korekcii a gainov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 08. Júl , 2013, 13:21:21 » |
|
Na SD-1 daj volume na max., gain na min. a tone podle potreby (osobne davam na 9 hodin). Podle toho dosteluj aparat (gain odhadem o 1/3 -1/4 stahnut) a je to. Z vlastni zkusenosti ale mosim rict, ze na VK nakopavani moc nefunguje, ten aparat je sam o sobe takovy chlupaty a nevyrazny...ale za zkusku nic nedas
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 08. Júl , 2013, 13:27:24 » |
|
mne sa zatial najviac osvedcil styl ze na hlave natocis taky normalny crunch a na pedali gain na nulu tone do stredu a level podla chuti kolko chces aby to nakoplo... ono to nakopavanie mne hlavne pride uzitocne na to aby zvuk nabral kapanek iny charakter, aby to lepsie islo za rukou na solach, ani nie tak kvoli gaynu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 08. Júl , 2013, 13:41:13 » |
|
hlavne VK ma vlastny boost, ktory robi to co ma. ak sa ti to nepaci tak pochybujem, ze to nejaky boss alebo iny OD spasi.
|
|
« Posledná zmena: 08. Júl , 2013, 13:41:31 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 08. Júl , 2013, 13:41:41 » |
|
presne jak pisu chalani.. gain na hlave dole.. tam ide o dosiahnutie vyssej konkretnosti zvuku.. na hlave das gain tak na tretinku aby to ledva kreslilo a potom tym pedalom dokopnes.. bacha aby ti to nezacalo piskat jak jebnute, vela ludi pouziva noise gate hned za tym nakopavacom.. a tiez som mal dojem ze tomu vulvekingu to az tak nepomaha.. prakticky presne preto co napisal bubucci vyssie.. aj ked paradoxne s SD-1 sa mi to pacilo viac nez napriklad s tubescreamerom v style TS808
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 08. Júl , 2013, 13:42:00 » |
|
hlavne VK ma vlastny boost, ktory robi to co ma. ak sa ti to nepaci tak pochybujem, ze to nejaky boss alebo iny OD spasi.
ten boost je napicu IMHO
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 08. Júl , 2013, 13:43:43 » |
|
ten boost je napicu IMHO to je cely aparat, ked to chceme takto hodnotit ale ten boost sa chova presne tak ako ked pred to pichne hocktory OD
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 08. Júl , 2013, 13:50:58 » |
|
ten boost je napicu IMHO praveze s nim zapnutym to ako-tak hra
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 08. Júl , 2013, 13:52:30 » |
|
hlavne TS vyleci uprdene basy s kteryma si preamp neporadi, idealni pro treba Marshalle nebo recto ampy. U treba Englu nebo 6505 uz je to zbytecne, protoze tam ten problem neni. On asi aj ten Valvaking tak nejak z 5150/6505 castecne vychaza, takze TS moc nepomoze. Spis bych sa zameril na nejake jednodussi mody preampu, kdy z toho jde udelat vcelku dobry aparat za rozumny peniz...
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 08. Júl , 2013, 13:54:34 » |
|
praveze s nim zapnutym to ako-tak hra
ano to suhlasim.. ale sam o sebe je uplne napicu.. jediny normalny sposob kedy to hralo bolo ze ten boost bol zapnuty, gain doprdele dole a dokopnut SD-1.. inak to bolo dost vetche to hej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hatatitlos
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 15. Júl , 2013, 01:08:10 » |
|
Sorry, v prvom prispevku som nespravne uviedol SD-1, no v skutocnosti pouzivam OS-2. Ucel to vsak plni. Dakujem za rady. Podarilo sa mi z neho dostat zvuk, s ktorym som spokojny. Krabicku mam nastavenu ako ste napisali a rovnako pouzivam aj noise gate. Na hlave mam zapnuty volume boost aj gain boost. Gain mam tak na 4z10. Bez toho gain boostu to bol taky jemny crunch ako ste odporucali, ale ani po nakopnuti to nemalo tie spravne gule. Az ked je zapnuty aj gain boost na hlave, tak to hra podla mojich predstav. Nemozem ale suhlasit s tym, ze Valveking na nakopavanie nefunguje. Ak ho nakopnem pri tomto nastaveni, tak z toho dostanem presne to, co chcem. Skusal som nakopnut aj iny aparat v skusobni - Marshall jcm 2000 dsl 401 a ten na to nakopavanie neozaj velmi nereagoval. Podla mojej skusenosti teda mozem povedat, ze Valveking si s krabickou rozumie dobre.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lubochlast
pravidelný návštevník
Príspevkov: 286
www.bandzone.cz/oldrockers
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 27. September , 2013, 11:15:43 » |
|
Trochu mi to príde ako ladenie zvuku bez kapely. Ja by som skôr skúšal čo zapadne viac do celkového soundu kapely.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 27. September , 2013, 13:45:18 » |
|
Sorry, v prvom prispevku som nespravne uviedol SD-1, no v skutocnosti pouzivam OS-2. Ucel to vsak plni. Dakujem za rady. Podarilo sa mi z neho dostat zvuk, s ktorym som spokojny. Krabicku mam nastavenu ako ste napisali a rovnako pouzivam aj noise gate. Na hlave mam zapnuty volume boost aj gain boost. Gain mam tak na 4z10. Bez toho gain boostu to bol taky jemny crunch ako ste odporucali, ale ani po nakopnuti to nemalo tie spravne gule. Az ked je zapnuty aj gain boost na hlave, tak to hra podla mojich predstav. Nemozem ale suhlasit s tym, ze Valveking na nakopavanie nefunguje. Ak ho nakopnem pri tomto nastaveni, tak z toho dostanem presne to, co chcem. Skusal som nakopnut aj iny aparat v skusobni - Marshall jcm 2000 dsl 401 a ten na to nakopavanie neozaj velmi nereagoval. Podla mojej skusenosti teda mozem povedat, ze Valveking si s krabickou rozumie dobre.
tak sa nediv ked mas dva boosty v podstate :-D ze si to nakopol, možno prekopol :-D skus si to este nazvucit...
|
|
|
Zaznamenané
|
hm... :-D
|
|
|
hatatitlos
nováčik
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 22. Október , 2013, 23:11:17 » |
|
Mate niekto skusenosti s pouzivanim ekvalizeru na "nakopavanie"? Teoreticky by to malo fungovat spolahlivo, kedze to zvysi signal (cez master potenciometer). Navyse s vyhodou regulovania roznych frekvencii.
|
|
« Posledná zmena: 23. Október , 2013, 16:05:42 od hatatitlos »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|