frakos
|
|
« Odpoveď #285 kedy: 15. August , 2013, 14:52:08 » |
|
Mne to znie vsetko ako jeden amp kua :-) .... tak ale typ tranzistor clean 2, drive1a, drive 2b.....tie c-cka zneju trosku divne....ale mne sa tie zvuky drive2 v podstate pacia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #286 kedy: 15. August , 2013, 16:12:51 » |
|
No je pravda, ze sa mi nechcelo hladat ladicku... ...
len dve veci k tomu: - subor je uz z toho linku nestiahnutelny - pokial to zabijes hlaskou o tom, ako sa Ti nechcelo hladat ladicku, tak mne sa popravde neche tie ukazky vobec pocuvat, co ma aj trochu mrzi, ale pocuvat rozladenu gitaru a mat k tomu hentake "ospravedlnenie" ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #287 kedy: 15. August , 2013, 18:30:53 » |
|
len dve veci k tomu:
- subor je uz z toho linku nestiahnutelny - pokial to zabijes hlaskou o tom, ako sa Ti nechcelo hladat ladicku, tak mne sa popravde neche tie ukazky vobec pocuvat, co ma aj trochu mrzi, ale pocuvat rozladenu gitaru a mat k tomu hentake "ospravedlnenie" ?
- uz sa to stiahlo viac ako 30x - nie je to zase az take rozladene, ze by to trhalo hlavy malym zajacikom novy upload: http://www116.uschovna.cz/download/MAH2V2NNSBUIMN5V-ZPH/ABZS8PKULC
|
|
« Posledná zmena: 15. August , 2013, 18:31:59 od Bhlokvva »
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #288 kedy: 15. August , 2013, 18:31:08 » |
|
aaale dobre to znelo.. ludia to tu tiez dojebavaju lebo to nam slovakom ide najlepsie.. a pri sebemensej kritike zhodit vlastnu pracu nam tiez nie je cudzie.. svoje typy si necham pre seba ale pri driveoch to bolo rozlisitelne..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #289 kedy: 15. August , 2013, 21:53:40 » |
|
zo skreslenych sa mi zdalo, ze 1c a 2b su rovnaky aparat - ma najviac basov. zvuky sa mi zdaju v pohode a podla mna sa s nimi da pracovat. v cleanoch ze by bola ukazka 3 zase ten isty aparat ?
co je z toho tranzistor nerozoznam. ale 1c, 2b a clean 3 sa mi takto osamotene javili zvukovo "najsirsie" ...
vysledky ? co boli vlastne tie dalsie 2 aparaty ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #290 kedy: 16. August , 2013, 07:49:30 » |
|
Bolo to takto: Andrejov amp, Bugera V22, ENGL Savage 60. Vsetko islo cez 2x12 a mic bol pre Greenbackom. Kedze Andrejov amp nevie urobit higain, tak som sa snazil aj na Engli a Bugere nakrutit co najpodobnejsie zvuky. A ten sprosty mic je fakt zly. Rozlustenie je tu:
clean 1 - BUGERA clean 2 - A-AMP clean 3 - ENGL
drive 1a - A-AMP drive 1b - ENGL drive 1c - BUGERA
drive 2a - ENGL drive 2b - BUGERA drive 2c - A-AMP
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #291 kedy: 16. August , 2013, 09:27:23 » |
|
takže v podstate A-amp hrá ako Engl, alebo Bugera, má to dynamiku, že s basou závisle od ataku dokáže prejsť z čistého zvuku až do skreslenia, viacerí čo ste pri tom boli tvrdíte že hrá super, čo teraz pre zmenu skúsiť natočiť na každom ampe to najepšie čo dokáže a nahrať to a nech nahrávky sú pekné a čisté, neverím že v BA by sa to nedalo zmenežovať
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #292 kedy: 16. August , 2013, 10:56:58 » |
|
Tie zvuky sú charakterom veľmi podobné. A rozdiely by sa dali korekciami určite dorovnať, takže tu to vyznelo ok. Nedá sa s určitosťou povedať, čo je čo.
Ako garde píše predo mnou, možno by nebolo teraz od veci skúsiť na každom aparáte nakrútiť pocitovo čo najlepší zvuk a tie zosnímať a porovnať. Nie snažiť sa docieliť úplne rovnaký zvuk. Prípadne aj ako sa to bude chovať s krabičkami.
|
|
« Posledná zmena: 16. August , 2013, 10:58:06 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #293 kedy: 16. August , 2013, 14:50:11 » |
|
aaale dobre to znelo.. ludia to tu tiez dojebavaju lebo to nam slovakom ide najlepsie.. a pri sebemensej kritike zhodit vlastnu pracu nam tiez nie je cudzie..
Ďakujem, s tou kritikou máš úplnú pravdu. Ale to je asi do témy "Aparáty made in SK". Naozaj to nie je urazená ješitnosť, ale keď tam pastol Štyrioči nejakú päťwattovú blbosť s typickým tranzistorovým zvukom, nikto nenapísal, že hovadina. ...Ako garde píše predo mnou, možno by nebolo teraz od veci skúsiť na každom aparáte nakrútiť pocitovo čo najlepší zvuk a tie zosnímať a porovnať. Nie snažiť sa docieliť úplne rovnaký zvuk...
Aj to je jedna z možností, ale: Najlepšie nastavenie je pre každého trochu iné a chceli sme ukázať, aký malý môže byť rozdiel medzi lampami a tranzistormi. Serie ma, že mnohí ten test pochopili ako boj medzi mnou a nimi, že oni prehrajú, ak napíšu, že rozdiel je nespoznateľný, alebo aspoň malý. A že vyhrajú, keď napíšu, že nahrávka je na hovno. Lebo o to nešlo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #294 kedy: 16. August , 2013, 15:42:58 » |
|
z mojej strany asi takto ze - ten rozdiel v tych ukazkach bol..
problemom bolo povedat ze co je trandak a co lampa to uz je samozrejme tazsie pokial to je len replikovany zvuk..
ale pokial to malo byt v style ze 'aha trandak hra uplne jak lampa' tak ten precedens ma privela much to je asi cele..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #295 kedy: 16. August , 2013, 16:34:27 » |
|
...ale pokial to malo byt v style ze 'aha trandak hra uplne jak lampa' tak ten precedens ma privela much to je asi cele..
Žiadne dva zosíky nebudú hrať rovnako, išlo o to, či sa dá s tranzistormi dosiahnuť ten mäkký nábeh skreslenia, ktorý je typický pre lampy. A to sa podarilo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #296 kedy: 16. August , 2013, 17:50:53 » |
|
Žiadne dva zosíky nebudú hrať rovnako, išlo o to, či sa dá s tranzistormi dosiahnuť ten mäkký nábeh skreslenia, ktorý je typický pre lampy. A to sa podarilo.
Asi tak. Zatial na tom hrali 4 ludia (o ktorych viem) a kazdy z nich povedal, ze to hra podstatne lepsie ako bezny tranzistorak, je z toho pocit ako z lampy a je to cele v pohode. Nazivo to znie proste uplne normalne. Je tam este co zlepsit, ale je to dobre aj tak ako to je teraz. Specialne pre Styrioci: Ano, zatial sa z toho nikto neposral. Je to vec v stadiu experimentu a zakladna idea bola dosiahnuta. Teraz sa to moze vyvijat dalej a verim tomu, ze to posratie pride. Ked nie u teba, tak u niekoho ineho, ved kazdy ma svoj vlastny vkus a vlastne potreby.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #297 kedy: 16. August , 2013, 18:01:47 » |
|
Specialne pre Styrioci: Ano, zatial sa z toho nikto neposral. Je to vec v stadiu experimentu a zakladna idea bola dosiahnuta. Teraz sa to moze vyvijat dalej a verim tomu, ze to posratie pride. Ked nie u teba, tak u niekoho ineho, ved kazdy ma svoj vlastny vkus a vlastne potreby.
pises mi to ako by som bol najvacsi odporca trandakov na svete, pritom sa mi nepacili ani tie lampove zvuky, takze vsetko v poriadku, nie? navyse ako ukazku dobreho crunchu som tu dal trandakovu plexi v krabke mojim cielom nebolo urcite zhadzovat nieco len preto, ze je to slovenske. nemam na to dovod. mozno som len od tych hadankovych ukazok cakal viac
|
|
« Posledná zmena: 16. August , 2013, 18:05:50 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #298 kedy: 16. August , 2013, 18:53:31 » |
|
pises mi to ako by som bol najvacsi odporca trandakov na svete, pritom sa mi nepacili ani tie lampove zvuky, takze vsetko v poriadku, nie? navyse ako ukazku dobreho crunchu som tu dal trandakovu plexi v krabke mojim cielom nebolo urcite zhadzovat nieco len preto, ze je to slovenske. nemam na to dovod. mozno som len od tych hadankovych ukazok cakal viac no dobre no
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #299 kedy: 16. August , 2013, 21:24:16 » |
|
Serie ma, že mnohí ten test pochopili ako boj medzi mnou a nimi, že oni prehrajú, ak napíšu, že rozdiel je nespoznateľný, alebo aspoň malý. A že vyhrajú, keď napíšu, že nahrávka je na hovno. Lebo o to nešlo.
vôbec nie, bojovať je to posledné, čo tu chcem a na čo mám chuť, vieš nebolo to celkom fair play, tie nahrávky chrašťali, takže v skreslenom to nebolo jednoduché rozoznať, ale s kľudným svedomím napíšem že sa to nedalo, prosil som o čisté nahrávky, nedalo sa, ignorácia, ja neviem prečo je problém ak niekto niečo chce dokázať aby to spravil poriadne v cleane bolo menej chrašťania, ten sme minimálne dvaja trafili, a asi určite ti zbytočne budem písať, že medzi lampou a lampou sú rozdiely a veľké, stále na to ideš od zlého konca
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
|