Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 17:13:52
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: elekronkovy zosilovac vs hra na sluchatka  (Prečítané 1202 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
icotech852
pravidelný návštevník
Príspevkov: 508

« kedy: 05. September , 2013, 18:07:57 »

mam elektronkovy zosilovac a pouzivam jeho zkreslenie.Obcas by som si ale velmi rad zahral na sluchatka.Elektronkovy zosilovac ale vystup na sluchatka nema.

Ako to riesite vy?
Zaznamenané

Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #1 kedy: 05. September , 2013, 18:11:50 »

uf , podla mna aj keď elektrónkač výstup na sluchátka náhodou má , plnohodnotne sa na to hrat nedá ,  , aspoň ja o tom neviem , nemyslím preamp ale zosik , sám som zvedavý čo kto napíše  :)
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 05. September , 2013, 18:53:24 »

riesime to dvoma sposobmi. bud mame elektronkovy preamp a ten pichneme do kompu. tam ho osolime simulaciou bedne a potom si uz len ucvrkavame zo zvuku jak z CDcka. alebo cosi obdobne - preamp vynechame, gitaru pichneme rovno do kompu, tam vymyslime komplet simulaciu celeho aparatu a zase sa uz len tesime, ako paradne to na tie sluchatka (nie len) hra.

sluchatkove vystupy lampove zosiky zvacsa nemaju a ak som aj niekedy niekde videl, tak stal za uplne hovno. ono to je totiz trochu komplikovanejsie s tym gitarovym zvukom, aby to znelo, musi tam byt spravny reprak alebo aspon jeho simulacia, atd...

to sa uz oplati asi najviac nejaky multiefekt alebo stary POD fazula a s tym sa da na sluchatka celkom obstojne...
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #3 kedy: 05. September , 2013, 19:22:44 »

mam elektronkovy zosilovac a pouzivam jeho zkreslenie.Obcas by som si ale velmi rad zahral na sluchatka.Elektronkovy zosilovac ale vystup na sluchatka nema.
Zosilňovač musí byť zaťažený, čiže ak odpojíš reprák, miesto neho musíš dať záťaž (odpor) niečo ako výkonovú brzdu, ktorá zmenší výkon na zlomok Wattu pre slúchadlá. A ak to bude príliš kvičať, tak treba aj ubrať výšky niečím na spôsob simulátora repráku.
Zaznamenané
kuna
pravidelný návštevník
Príspevkov: 398

« Odpoveď #4 kedy: 05. September , 2013, 19:29:03 »

Boss micro br80 a mas po problemoch
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 05. September , 2013, 19:50:34 »

Zosilňovač musí byť zaťažený, čiže ak odpojíš reprák, miesto neho musíš dať záťaž (odpor) niečo ako výkonovú brzdu, ktorá zmenší výkon na zlomok Wattu pre slúchadlá. A ak to bude príliš kvičať, tak treba aj ubrať výšky niečím na spôsob simulátora repráku.
vacsina lampacov ma line out priamo z koncaku (kvoli zapojeniu na dalsi/vykonnejsi zosik). ak hrat s lampovym zosikom potichu, tak idealne je pouzit umelu zataz miesto reproboxu a line out zapojit do nejakeho speaker simulatora. v dnesnej dobe v tomto jednoznacne vedie technologia vyuzivajuce IR impulzy, zacinaju sa uz objavovat aj HW krabice, ktore vedia pracovat s IR impulzami, alebo pouzit komp a osimulovat to cez impulzy v nom. krabicove speaker simulatory resp speaker simulatory v ampoch su vsetky do jedneho len hi/low pass, pripadne nejaky jemny EQ akoze frekvencna krivka ozajstneho boxu, pretoze je to tak najjednoduchsie/najlacnejsie, ale s impulzami sa to porovnat neda
« Posledná zmena: 05. September , 2013, 20:04:00 od styrioci » Zaznamenané
icotech852
pravidelný návštevník
Príspevkov: 508

« Odpoveď #6 kedy: 05. September , 2013, 19:59:41 »

dikes za rady,kazdopadne mam aj digitech GNX1,ale chcel som to zabit "jednou muchou".Mam ja ale stastie - nasiel som vzadu SPEAKER EMULATED LINE OUT a mam aj aktivne bezdrotove sluchatka takze sa mi to podarilo.
Zaznamenané

Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.032 sekund, 23 otázok.