DRO)))NE
nováčik
Príspevkov: 38
|
|
« kedy: 05. September , 2013, 18:31:49 » |
|
Skôr, ako členovia kapely sa presťahovalI do Los Angeles, skupina bola krátko známy ako Mars. Sunn O))) je pomenovaná po značke zosilňovačov Sunn, ktorých logo obsahuje kruh vedľa "SUNN" loga s vlnami smerom do prava (skupina používa toto stále a zdobí nim svoje albumy). V rozhovoroch, Stephen O'Malley uviedol, že názov bol tiež vybraný ako hra s názvami vďaka kapele Earth (priekopníkmi Drone hudby v roku 1990), pretože, že Sunn O))) sa točí okolo Zeme. Pôvodne z Los Angeles, teraz žije Stephen O´Malley vo Francúzsku. Źáner: Drone/Doom Metal Lyrika: Temnota, Ničota, Okultizmus Súčastné vydavateľstvo: Southern Lord Členovia : Stephen O'Malley - Basa, Gitara (1998- súčastnosť ) taktiež pôsobiaci v projektoch a kapelách : Ginnungagap, Grave Temple, KTL, Magistral, Æthenor, Teeth of Lions Rule the Divine, ex-Burning Witch, ex-Khanate, ex-Lotus Eaters, ex-Fungal Hex, ex-Pentemple, ex-Thorr's Hammer, Ensemble Pearl, Nazoranai, ex-House of Low Culture, ex-Sarin Greg Anderson - Basa, Gitara (1998- súčastnosť) taktiež pôsobiaci v projektoch a kapelách: Ascend, Goatsnake, Teeth of Lions Rule the Divine, Probot (live), ex-Burial Chamber Trio, ex-Pentemple, ex-Thorr's Hammer, ex-Burning Witch, ex-Brotherhood, ex-Engine Kid, ex-False Liberty, ex-Inner Strength http://sunn.bandcamp.com/Krátka ukážka : live vystúpenie - 26 Máj- 2009 - Leuven, Belgicko . Skladba Big Church hraná v kostole
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 05. September , 2013, 19:20:56 » |
|
Snad Zem sa toci okolo Slnka ... Viac ma bavi Hyatari, pripadne EP co spravili sunn s boris
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 05. September , 2013, 20:39:45 » |
|
......
to ze sa tam absolutne nic nedeje ani hudobne a ani zvukovo - to je poznavacie znamenie tohto zanru ? som si spomenul, raz ked som bol este mensi, Marian Varga hral na akejsi vernisazi ci co to bolo. dosli sme tam s tatkom a Vargu to tam nejako nebavilo, tak zapol vsetky syntaky co tam mal do rezimu samovolneho ludenia zvukov a sli s tatkom klebetit do nedalekeho podniku a tam vysedavali asi hodinu. to co liezlo na tej vernisazi cely cas z tych syntakov znelo zhruba tak, ako tato Tvoja ukazka. chudaci navstevnici vystavy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 05. September , 2013, 20:46:12 » |
|
co ti ebe bubenik ide uplne krivo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 05. September , 2013, 20:54:36 » |
|
nechcem moc buzerovat ale v jednej teme si dal jednu ukazku co mala cez 50 minut a prve 3 minuty su absolutne ticho... skusal uz vobec niekto v nejakom programe zrychlit tu skladu aspon o 800%... mozno je to celkom hitovica len zakodovana v pomalom tempe
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 05. September , 2013, 22:31:21 » |
|
Toto je ten funeral doom?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 05. September , 2013, 23:34:33 » |
|
Snad Zem sa toci okolo Slnka ... Viac ma bavi Hyatari, pripadne EP co spravili sunn s boris
No tak som to myslel..apropo Hyatari zas nesedí mne a EP čo spravili Sunn a Boris je fajn . Nie je to funeral doom, je to drone doom. A vôbec ma neprekvapuje že je z toho Vám do smiechu . Myslím že na takúto hudbu treba mať jednoducho bunky aby ste ju dokázali prijať a počúvať. P.S.: toto je funeral doom , keď sa teda pýtaš proghoper
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 05. September , 2013, 23:40:30 » |
|
P.S.: toto je funeral doom , keď sa teda pýtaš proghoper
Vdaka, konecne to budem vediet rozlisit.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 05. September , 2013, 23:42:29 » |
|
P.S.: toto je funeral doom , keď sa teda pýtaš proghoper
neviem sa rozhodnut, ci to ma zniet dobrotivo alebo zlovestne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
crespi
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 06. September , 2013, 00:20:48 » |
|
Absolutne tej hudbe nerozumiem (ten videoklip v kostole). Sranda, rozmyslam, ze to niekde u Norov vzniklo, ze daky Burzum a co a kukam, ze to vzniklo v Seattli a este aj Cobain mal v tom prsty . Ten povodny drone od Earth mi ale skor pripada byt skor ako spomaleny stoner.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 06. September , 2013, 08:36:42 » |
|
No ano , je to tak že Earth je kus stoner skôr ako drone . Ale tak to máš aj s Black Sabbath , keď ich niekdo považuje za neznabohov a hudobne priekopníkov takejto pomalšej valivej vlny a hudby.
Neviem, na mna funeral nepôsobí zlovestne, možno melancholicky ale určo nie zlovestne.
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 06. September , 2013, 08:57:45 » |
|
a Ty tomuto veríš lebo by som musel začať žrať diazepan na kilá, aby som hentoto začal nejako chápať, asi som hyperaktívny či čo
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 06. September , 2013, 09:21:01 » |
|
mne by bolo blbe prist na koncert, kde kapela zahra 30minutove intro, ktore je zaroven aj outrom a potom zlezie z podia ako viem si to predstavit do nejakych pochmurnych scen vo filmoch, kde je prave takato rozvlacna hudba ako podmaz. ale cely album alebo nebodaj koncert, to uz fakt niekto pritiahol poriadne za vlasy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 06. September , 2013, 17:03:45 » |
|
[quote author=DRO)))A vôbec ma neprekvapuje že je z toho Vám do smiechu . Myslím že na takúto hudbu treba mať jednoducho bunky aby ste ju dokázali prijať a počúvať. a Ty tomuto veríš lebo by som musel začať žrať diazepan na kilá, aby som hentoto začal nejako chápať, asi som hyperaktívny či čo Tak možno som sa nevyjadril tak ako som to myslel ale ja som teda asi skôr čudný lebo mne to nerobí vôbec problém počúvať takýto žáner a osobne si to vychutnávam . A ako píše styrioci , tebe by to blbé bolo a asi by si nezvládal počúvať takýto žáner alebo íst na takýto koncert. Nuž je samozrejme že Vám to nešmakuje. Ale nájdu sa aj takí, ktorým áno.
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 06. September , 2013, 17:27:54 » |
|
Velmi prijebana "hudba". Velmi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 06. September , 2013, 17:32:27 » |
|
do filmu vzkriesenie Valhaly by to bolo dobré , neviem či tam aj také niečo nebolo komentáre dosť vystihujú tú muziku http://www.csfd.cz/film/253354-barbar/
|
|
« Posledná zmena: 06. September , 2013, 17:42:00 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 07. September , 2013, 07:44:57 » |
|
stage plan sunn O))) to az everim ze vsetko hra bez straty sluchu LOL))) mne sa to inak fakt lubi. dokonca to mam aj v prehravaci. nemam rad ked zacnu "temne" vokaly. inak sa to da brat ako zaujimavy ambient. a ten zvuk je proste super
|
|
« Posledná zmena: 07. September , 2013, 08:59:28 od palii »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 07. September , 2013, 16:56:25 » |
|
Fakt sa mi nechce prekusávať 36 stranami komentárov ale kedže som Valhalla Rising videl aj keď síce dávno, môže byť no nemusí. Palii , tak ja počuvam rozne odrody doomu, black a deathu takže mne "Temne"vokaly nevadia. A Sunn O))) papam všetkými desiatimi.
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 07. September , 2013, 17:36:16 » |
|
však nie všetky , stačí pár , trocha humoru do toho funeralu by si mohol mať
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 08. September , 2013, 08:17:26 » |
|
však nie všetky , stačí pár , trocha humoru do toho funeralu by si mohol mať Ako to myslíš ??
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 08. September , 2013, 23:13:52 » |
|
Oproti tomu je taky Sleep este speedmetal
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 09. September , 2013, 08:49:19 » |
|
Tak je to pomalééééé. uznávam . Ale keď sa môžu hrať rýchle technické , resp. technické a ani nemusia byť tak strašne rýchlo veci , tak by sa môžu hrávať aj primitívne a ultra pomalé veci , nie je tak ?
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 09. September , 2013, 10:06:06 » |
|
Velmi prijebana "hudba". Velmi.
+1
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 09. September , 2013, 11:32:40 » |
|
.... to co je to sunn o)))) ? Custom zahorovaci team na nove bedne a zosilovace ?
|
|
« Posledná zmena: 09. September , 2013, 14:07:43 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
caparison
náhodný pocestný
Príspevkov: 83
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 09. September , 2013, 13:51:18 » |
|
akoze sorry, ja normalne nereagujem na taketo veci, ale toto mi sposobilo bolehlav a tik v oku...doteraz som ani len netusil, ze existuje nejaka "muzika" alebo co to vlastne je, co ma takto dokaze iritovat...nepochopil som to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 09. September , 2013, 14:57:17 » |
|
a to ja som si ešte radšej zahryzol do prstov, aby som nenapísal, že čo si myslím
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 09. September , 2013, 15:23:12 » |
|
.... to co je to sunn o)))) ? Custom zahorovaci team na nove bedne a zosilovace ? nemam v robote youtube ale na zaklade tohto komentara som si spravil presnu predstavu, ako to asi znie
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 09. September , 2013, 16:51:59 » |
|
Tak je to pomalééééé. uznávam . Ale keď sa môžu hrať rýchle technické , resp. technické a ani nemusia byť tak strašne rýchlo veci , tak by sa môžu hrávať aj primitívne a ultra pomalé veci , nie je tak ?
Poznas Sleep? Lebo ten je tiez dost roztahany... myslim, ze taka spodna hranica pocuvatelna pre liberalnejsieho posluchaca... Skus popocuvat... niekomu uz aj to moze prist dost pomale.
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 10. September , 2013, 08:46:41 » |
|
Poznas Sleep? Lebo ten je tiez dost roztahany... myslim, ze taka spodna hranica pocuvatelna pre liberalnejsieho posluchaca... Skus popocuvat... niekomu uz aj to moze prist dost pomale.
Nepoznám ale nevadí , popočúvam . A myslím že sa mi podarilo založiť tému a spropagovať kapelu s najviac negatívnymi ohlasmi ,
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
|