Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
17. November , 2024, 23:41:48
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahrávanie cez multiefekt - so zvukovkou alebo bez?  (Prečítané 2950 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 22. September , 2013, 14:42:25 »

Zdravím. Chcel by som sa opýtať, či mám pri nahrávaní gitár/basy/spevu použiť zapojenie multiefekt -> PC alebo
 multiefekt -> zvuková karta -> PC ?
Teraz používam priame zapojenie a výsledok ujde. Zvukovku nemám, preto sa pýtam, že či by sa kvalitu zvuku ovplyvnila ako prostredný článok M-audio Fast Track, ktorá je za dobrý peniaz..
Vďaka za rady.
Multiefekt- Line 6 HD 500
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 22. September , 2013, 14:47:42 »

skus jedno, skus druhe, porovnaj a napis nam co si zistil. kym si zapol pocitac, otvoril forum a napisal prispevok, mohol si uz mat vysledok  Žmurk
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #2 kedy: 22. September , 2013, 14:54:00 »

Ale ved hd500 funguje aj ako zvukovka.
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #3 kedy: 22. September , 2013, 15:07:06 »

skus jedno, skus druhe, porovnaj a napis nam co si zistil. kym si zapol pocitac, otvoril forum a napisal prispevok, mohol si uz mat vysledok  Žmurk

Rastis, ja tu zvukovku nemám, len uvažujem nad kúpou ak ju tam treba, tak sa pýtam, či je tam rozdiel

Inak je treba zvukovku aj po nahraní stôp? Pretože zvyčajne odpájam z notebooku USB od efektu a mixujem si len čisto na integrovanej. Je tam rozdiel tiež alebo ide len to to nahrávanie aby nahrávalo cez kvalitnejšiu vec?
Keď sme boli s kapelou v štúdiu tak som videl všelijaké preampy a bludy ale pritom nestačí jedna dobrá zvukovka na nahratie a koniec?
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #4 kedy: 22. September , 2013, 15:14:22 »

HD 500 ma lepsie prevodniky ako hocijaky FT. Natiahni z toho zvuk cez USB do Cubase a si vysmiaty.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 22. September , 2013, 15:32:14 »

tiez nechapem naco pchat do retazca druhu zvukovku
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #6 kedy: 22. September , 2013, 22:28:48 »

Tiez pouzivam line6hd pro tak chujovo, ze s audiokablikom z line6 do zvukovky. Sa mi line6 ako zvukovka v tom softe, v ktorom nahravam(acid box) a ani vo win7 vobec neukazala. A mam nainstalovany aj ten editacny nastroj v pc, kde sa daju editovat a ukladat presety a kokotiny. Co este mam spravit aby  bolo line6 ako zvukovka?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 22. September , 2013, 22:32:35 »

line 6 asio driver pre pod HD pro mas nainstalovany?
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #8 kedy: 22. September , 2013, 22:35:24 »

Ja ked som mal zoom 9.2tt tak rozdiel vo zvuku bol ale mega rozdielny... ked som nahral daco priam cez USB alebo s kablami do zvukovky a potom do kompu. Cez usb bol zvuk vzdy tak brutalne prebasovany a ked som mal na multiefekte gain 0/100 tak to znelo jak keby som mal stale gain aspon 20/100. Ked som isiel cez zvukovku s audiokablami tak zvuk bol ovela organickejsi a neubucany. Dokonca boli aj citit tie lampy co ten multak mal  Bavím sa skvele. Neviem ako to funguje pri novych POD HD ale co som zachytil vo viacerych videach tak tiez to riesia takymto podobnym sposobom.
« Posledná zmena: 22. September , 2013, 22:35:59 od Yugi00 » Zaznamenané

Im a little princess
frakos
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 22. September , 2013, 22:50:07 »

line 6 asio driver pre pod HD pro mas nainstalovany?

...nemam ...tak asi to mi treba :) . . . to najdem na line6 webe hadam bez problemov
Zaznamenané

frakos
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 22. September , 2013, 22:52:22 »

Neviem ako to funguje pri novych POD HD ale co som zachytil vo viacerych videach tak tiez to riesia takymto podobnym sposobom.

Podobnym sposobom cez zvukovku alebo usb?
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #11 kedy: 22. September , 2013, 23:11:12 »

Podobnym sposobom cez zvukovku alebo usb?
cez zvukovku s kablami.
Zaznamenané

Im a little princess
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #12 kedy: 23. September , 2013, 16:11:26 »

Treba stiahnuť Line6 Monkey a ten ti posťahuje všetko ostatné čo potrebuješ. Žiadnu zvukovku medzi to nedávaj, nemá to zmysel 2x prevádzať análog na digitál potom zas na analóg a nakoniec na digitál do PC, to zvuku určite nepomôže (tam sa stratí bit, tam byte ...)
 Zdravíčko
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
frakos
stály hosť

« Odpoveď #13 kedy: 25. September , 2013, 09:30:20 »

...som daco nahral cez usb z line6 do pc a je to teda vyrazny rozdiel, k lepsiemu . . . . akurat zvukovka v pc neprehrava veci z line6, ale to ma netrapi lebo s pc to pouzivam iba na nahravanie a na synchronizaciu s podkladom tam mam ten audio kabel . . . vdaka za odtemnenie mozgu  Žmurk
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.