Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 21:30:05
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kombo na doma schopné produkovať hi gain zvuk  (Prečítané 8540 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
hatatitlos
nováčik
*
Príspevkov: 28

« kedy: 13. Október , 2013, 13:13:07 »

Čaute,

hľadám malé kombo na doma do 100€ (samozrejme aj požívané), ktoré by bolo schopné produkovať dostatočne high gain zvuk a hralo aspoň trocha dynamicky, alebo pripomínalo lampový vzuk, nakoľko v skúšobni používam lampovú hlavu.
Bol som si vyskúšať modelingový amp Peavey Vypyr 15, ktorý ma však sklamal. Nemal žiadnu dynamiku a pri veľkom skreslení to produkovalo dosť veľa ruchu.
Keď som si na rýchlo prebehol stránku muzikeru, zaujalo ma niekoľko komb. (Neviem, či je tu dovolené hádzať linky na iný e-shop. Ak nie, nahradím ich inými).
Peavey Transtube 258 (i keď toto má 25, čo je na doma naozaj veľa) Rage http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-komba/mini-komba/p/8142-peavey-Transtube-258-Rage
Peavey TransTube Solo http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-komba/mini-komba/p/205265-peavey-TransTube-Solo
Nux Mighty 15 http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-komba/tranzistorove-komba/p/19887-nux-Mighty-15 do úvahy pripadá aj migty 8, ale to kombo má myslím iné zvukové simulácie a menej hi gain zvukov
Kustom TUBE12 http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-komba/pololampove-komba/p/16712-kustom-TUBE12

Máte skúsenosti s týmito kombami? Spĺňa niektoré z nich moje požiadavky, ktoré som uviedol vyššie?
Poprípade budem rád, ak mi poradíte iné malé kombo.

Na záver ešte jedna otázka. Dajú sa pololampové kombá, ktoré majú v preampe jednu elektrónku nakopávať?

Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #1 kedy: 13. Október , 2013, 13:25:49 »

Skús sa popozerat alebo chod rovno vyskusat male komba Blackstar, a nakopavat mozes čokolvek  Bavím sa skvele
Zaznamenané

hm... :-D
hatatitlos
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 13. Október , 2013, 13:29:48 »

Popozerať sa mám v pláne, ale chcel som trocha zúžiť výber, aby som nemusel skúšať zbytočne vela aparátov.
Čokoľvek? Tak skús nakopnúť tranzistor a teš sa na tie hovná čo z toho potečú :D
Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #3 kedy: 13. Október , 2013, 13:36:03 »

Popozerať sa mám v pláne, ale chcel som trocha zúžiť výber, aby som nemusel skúšať zbytočne vela aparátov.
Čokoľvek? Tak skús nakopnúť tranzistor a teš sa na tie hovná čo z toho potečú :D
taka blba otazka, preco by niekto nakopaval tranzistor? :-D :-D
Zaznamenané

hm... :-D
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #4 kedy: 13. Október , 2013, 13:40:27 »

Nechcem ti brať ilúzie, ale podľa mňa také niečo fyzicky neexistuje a ani nie je možné. Niečo malé, lacné, tranzistorové s reprákom 4-8" nemôže splniť za žiadnych okolností tvoje požiadavky.
Ja som mal vytunované kombo VOX AC4TV s 10" Celestion Greenback a nebolo to ešte celkom ono. Na dynamiku to reagovalo celkom dobre, ale na hi gain to určite nebolo, ani keby som to nakopol "kanadou". Chcel som to celé osadiť do väčšieho boxu a dať tam 12" reprák, ale povedal som si dosť bolo sprostostí a išlo to z domu. Teraz mám objednané Laney L5T s 12" reprákom v dospeláckej krabici 50 x 42 x 25 cm a to by už malo konečne splniť moje požiadavky (na záver podotýkam, že ja nehrám hi gain).
Takže tam by som asi išiel cestou simulácií na slušných monitoroch by to nemuselo doma znieť zle, ale možno sa mýlim.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
hatatitlos
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 13. Október , 2013, 13:42:45 »

Bola to iba reakcia na to, že si použil slovo čokoľvek.
Ale späť k téme.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 13. Október , 2013, 14:04:20 »

arnysimilar ma pravdu. v tejto cene azda ak nejaku tu simulacnu krabicku a na sluchatka, pripadne do veze alebo pocitacu a monitorov... a bude to aky-taky domaci kompromisny higain.

a po milionty raz - ak to ma byt hlavne na cvicenie a vyhradne na domace pouzitie, preco neist cestou PC + SW ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 13. Október , 2013, 14:26:44 »

Som si teraz vsimol, ze do 100 EUR. To potom ozaj jedine PC a software. Ziadne male tranzistorove chrastitko nekupuj.
« Posledná zmena: 13. Október , 2013, 15:09:18 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #8 kedy: 13. Október , 2013, 14:37:18 »

Vacsinu PC simulacii, co som doteraz skusal su absolutne bez dynamiky. Hlavne higainy.

PC simulacie su pre lacnych metlakov, co nevedia hrat a nechcu investovat do aparatu.

Peavey Rage ma celkom pekne skreslenie, takisto aj nove Marshalle MG:
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #9 kedy: 13. Október , 2013, 14:40:12 »

Presne ako píše Rastis - každý má doma PC a simulácie sú dnes zas o 100 km ďalej ako pred 3 rokmi, keď som na nich doma hrával. Potom som začal vymýšlať s tým malým kombom a to bola veľká chyba. Kúpil som kombo AC4, nehralo to zle, ale ani dobre. Vymenil reprák - ďalšie prachy v záchode - potom nové lampy, už sa to začalo javiť dobre, ale stále to malo ten krabicový zvuk, tak som tam ešte dozadu vyrezal otvor - nech to dýcha a ani to nepomohlo. Tak som to teda začal nakopávať. Najprv som pred to strčil Marshall BB2, potom Smrčka Overdrive Station III, nakoniec som vyskúšal ešte aj lampového Gerhata a stále to bolo na dve veci. Nepýtaj sa ma koľko ma to stálo nervov, času a hlavne prachov (pri 400 EUR som prestal počítať). Tak to išlo za zlomok ceny z domu a predvčerom som si zapol moje monitory Behringer a pustil do nich novú simuláciu od KUASSA za 38 USD a znie to 2x lepšie ako ten VOX a navyše sa s tým dá hrať úplne potichu (VOX hral dobre len vybudený na 4W a to už bolo na doma dosť hlasno). Howgh.  Zdravíčko
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #10 kedy: 13. Október , 2013, 14:49:19 »

Tiez treba kupit vec na ucel, na ktory bude pouzivana. Nekupim si bluesove kombicko na metal, ze?  :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 13. Október , 2013, 15:07:07 »

Asi tak, na higain treba kupit Blackstar HT5 alebo aj HT1. Vox AC4 zneje strasne rozprzlo. Inak ja som si kupil Laney Cub12R a krabicky to berie krasne, urcite by to dalo aj higain slusny s vhodnym pedalom. Hlavne nekupovat nic s mensim ako 12 reprakom, inak to bude zniet ako zo skatule.
« Posledná zmena: 13. Október , 2013, 15:07:27 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 13. Október , 2013, 15:56:14 »

Vacsinu PC simulacii, co som doteraz skusal su absolutne bez dynamiky. Hlavne higainy.
a ktore si skusal? :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #13 kedy: 13. Október , 2013, 16:01:25 »

a ktore si skusal? :)
Od Amplitube po guitarrig5 cez lepou, jamvox  ci jak sa to vola... na farbu do mixu fajn a na take naladove brnkanie, ale na cvicenie bieda

sak porad nieco fajn, skusim :)
Zaznamenané

hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #14 kedy: 13. Október , 2013, 16:03:47 »

pri higainu tu dynamiku teda hrozne vyuzijes ty neblby nemetlaku :)
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.