Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 20:41:26
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kombo na doma schopné produkovať hi gain zvuk  (Prečítané 8530 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #30 kedy: 14. Október , 2013, 16:55:02 »

slash urcite hra na 1w zosik  Bavím sa skvele

To je 5w.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #31 kedy: 14. Október , 2013, 16:57:23 »

ctrl c....ctrl v...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 14. Október , 2013, 17:04:34 »

.... slash urcite hra na 1w zosik  Bavím sa skvele

myslis, ze si v noci doma vybrnkava cez notas a LeCto ?  Ja som čert..
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #33 kedy: 14. Október , 2013, 17:21:50 »

... slash urcite hra na 1w zosik  Bavím sa skvele

To je 5w.  :)

Kto tu verí, že Slash doma zoberie gitaru do ruky?   Fuuha zíram
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #34 kedy: 14. Október , 2013, 17:42:42 »

inak zišlo by sa mu   Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

a nejaké tranďákové kombo s mosfet koncom s pekne hrajúcim metalovým lead chanelom, žiadny šum ani pri plnom vytočení, 12" reprom celestion, oba kanály nezávislé korekcie, FX Loop a moderné lilavé ledky :)
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
hatatitlos
nováčik
*
Príspevkov: 28

« Odpoveď #35 kedy: 14. Október , 2013, 20:18:36 »

Ďakujem všetkým za reakcie. Najviac ma zatiaľ zaujal variant s Blacstar HT 1. Možno skúsim aj nejaké pc simulácie.

Ale späť k HT 1. Je nejaký rozdiel medzi HT 1 kombom a HT 1 hlavou? Okrem reverbu, ktorý však nie je pre mňa podmienkou. Predpokladám, že ide o totožný aparát (majú rovnaké špecifikácie aj spoločný užívateľský manuál). Ak by to tak bolo, univerzálnejšie sa mi zdá kombo, kedže je možné použiť vstavaný reproduktor, ako aj externý reprobox.

Viete mi povedať, či by sa mohlo HT 1  nejakým spôsobom poškodiť, ak by sa cez to sporadicky hrala basa na nízkej hlasitosti?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 14. Október , 2013, 20:22:18 »

zosiku to vadit nebude, ked tak mozno gitarovemu repraku
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #37 kedy: 14. Október , 2013, 20:24:18 »

Ak chces ist touto cestou pozri si konkretne model:

HT-1 Metal
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #38 kedy: 14. Október , 2013, 20:32:41 »

Viete mi povedať, či by sa mohlo HT 1  nejakým spôsobom poškodiť, ak by sa cez to sporadicky hrala basa na nízkej hlasitosti?

No tak v pripade komba by to tomu 8 palcovemu repraciku obavam sa ze dost vadilo. Bavím sa skvele

Mal som inak to kombo, kresli to riadne, da sa z toho dostat fakt slusny gain, samozrejme treba ale vacsi reprak.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
hatatitlos
nováčik
*

« Odpoveď #39 kedy: 14. Október , 2013, 20:49:41 »

Obávam sa, že HT metal sa u nás nedá ľahko zohnať. V e-shopoch som ho našiel iba v audiotek a to za cenu, ktorá je už naozaj dosť vysoko nad pôvodný limit 100€. Z druhej ruky by ho bol zrejme rovnako problém zohnať, kedže sa v našej lokalite príliš nepredáva.

Ak má už samotný ht 1 slušný gain, po nakupnutí by to mohlo byť ideálne.

Do nedávna som používal Orange crush 10, kde bol reproduktor 6.5" a pri hraní basy cez to sme dlhodobo neregistrovali nejaké poškodenie reproduktora/zmenu zvuku.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 14. Október , 2013, 21:13:45 »

...a pri hraní basy cez to sme dlhodobo neregistrovali nejaké poškodenie reproduktora/zmenu zvuku.

mne sa uz podarilo vyflusnut basou gitarovy reprak, bol to poctivy 12 palec Celestion, aj ked je mozne, ze uz bol nacaty... pretoze vela rockovych basakov hravalo do gitarovych Marshall boxov, a nic... tak si vyber.
Zaznamenané
hatatitlos
nováčik
*

« Odpoveď #41 kedy: 10. November , 2013, 00:27:44 »

Kedze sa mi stale nepodarilo zohnat Blackstar, skusal som ine moznosti. Mam doma pozicane kombo Kustom Quad 65, ktore som vyuzil ako roproduktor pre SW simulaciu. Stiahol som si Guitar Rig 5 Player, co je v podstate demo s jednym plexi aparatom. Cez PC repraky to hralo naozaj dost zle, bolo to uplne nepouzitelne. Ale ked som to zapojil cez cd/tape input na Kustom kombe, zvuk sa vyrazne zlepsil (v Guitar Rigu treba mat samozrejme vypnutu simulaciu reproboxu).
Dokonca aj cez plexi aparat sa dal hrat celkom hi gain, ked sa do toho pustilo skreslenie z tubescreamer, ktory je sucastou dema. Ostatne aparaty su v tomto deme obmedzene na 30 minut pouzivania, takze som na rychlo vyskusal aj hi gain aparaty, ktore ponuka tento SW a so zvukom som bol dost spokojny.
Planujem si teda zohnat plnu verziu softu a ist pri domacom hrani touto cestou, kedze zvuk tejto zostavy je solidny.

Pri mojom testovani som ale narazil na jeden problem. Ak je zapnuty guitar rig, ostatne zdroje zvuku ako youtube, prehravac medii a pod. nebezia. Pre guitar rig pouzivam asio4all driver. Viete mi povedat, ci by sa problem vyriesil ak by som pocas hrania zakazal driver pre vstavanu zvukovku? Popripade viete navrhnut ine riesenia?

Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #42 kedy: 10. November , 2013, 07:51:19 »

Podľa môjho skromného názoru Guitar Rig nie je veľmi dobrý na higain. Skôr by som sa poobzeral po Overloud 2 alebo Kuassa Creme (to je môj favorit).
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #43 kedy: 10. November , 2013, 09:26:37 »

tiez si myslim, ze GR nie je top, co sa skresleni tyka, free veci hraju lepsie na hi gain, oplati si to tak na efekty.

asio4all nepodporuje multisource audio, takze jedine riesenie je zohnat si zvukovku s driverom, ktory to vie..napr line 6, Native Instruments...
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #44 kedy: 10. November , 2013, 10:55:49 »

si radsej ako guitar rig kup nejake monitory ku kompu a nejake free pluginy ktore aj tak hraju lepsie jak cely guitar rig
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.