Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 23:35:21
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Poradte zvukovú kartu.  (Prečítané 4141 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
pitowilson
nováčik
*
Príspevkov: 10

« kedy: 08. Apríl , 2014, 21:29:10 »

Poradte nejaku fajnu zvukovku do 300E. Alebo máte niekto skusenosti s kartkou phonic fire fly 808 u ???dik
Zaznamenané

gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #1 kedy: 08. Apríl , 2014, 22:00:48 »

nazdar, robim v tejto oblasti uz dost dlho ale tuto kartu vidim prvykrat v zivote :)
tym ju nechcem zhadzovat - tusim 10 predzosikov, AES/EBU, ADAT, firewire/usb atd - docela slusna vybava
dalej tam vidim drivre aj na windows 8, co ma tiez prijemne prekvapuje, ovela vacsie firmy kaslu na update driverov
na thomanne cena 387€ - vyzera to fajn

ale co sa tyka kvality, nepoznam vazne nikoho kto by tuto kartu vlastnil, takze neviem to zhodnotit..podobne karty od vyrobcov nizsej strednej triedy sa casto predavaju aj za dvojnasobok, takze niekde sa setrit asi muselo

skus napisat poziadavky ake mas na kartu - kolko vstupov/vystupov potrebujes..ake rozhranie - ci USB, firewire, PCIe, thunderbolt, kolko vystupov na sluchatka chces (staci jeden, ci treba viac?) ci to potrebujes na hudbu a stereo mix alebo 5.1 a co sa chystas na tom robit, ci doma nahravat alebo v skusobni, studiu..
rozpocet 300€ dost obmedzuje, ale je z coho vyberat aj pri low endoch  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 08. Apríl , 2014, 22:42:32 »

Poradte nejaku fajnu zvukovku do 300E. Alebo máte niekto skusenosti s kartkou phonic fire fly 808 u ???dik

este ze si dal vsetky dolezite informacie.

namatkou:

- kolko vstupov / vystupov potrebujes
- MIDI ano / nie
- pripojenie USB, FireWire / interna / PCI / PCI-E
- mikrofonne predzosilovace ano / nie
- digi in / out - ano / nie

... ...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 08. Apríl , 2014, 23:38:17 »

vsak kludne moze fungovat dobre, len ja by som si asi vybral nieco od znaciek, co mi nieco hovoria. o tomto pocujem prvy krat a prve co som vygooglil bola nejaka diskusia na gearslutz fore, kde sa spomina, ze je to podobna znacka ako berhinger, samson...

najprv by som si urobil jasno v tom co potrebujem, potom si spravil prehlad na shopoch co v mojej cene splna kriteria, potom asi tak tyzden browsil fora a cital s akymi problemami sa stretli ludia co si dany model kupili a podla toho sa rozhodol.
Zaznamenané
pitowilson
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #4 kedy: 09. Apríl , 2014, 12:23:06 »

Čaute tak ďakujem zatial za rady. Potreboval by som niečo na domace nahravanie ale aby to malo nejaky dobre prempy aby som mohol nahrat aj nejaky skutočny aprat v skušobni kedže mam aj mikrofony. Vstupy by mohli byť 4 aj ked postačia 2 kedže asi bicie cez to nahravat nebude, a čo sa tyka rozhrania skor usb. Našiel dom ešte kartu AKAI EIE Pro. Co poviete na nu ? diky
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #5 kedy: 09. Apríl , 2014, 12:31:54 »

ja mam Native instruments Komplete audio 6, dobry zvuk, direct monitoring pre vstupy 1&2, stabilne drivre, celkom velky balik SW v baleni, cena tiez ok.

myslim, ze nieco podobne najdes aj u focusrite (ci uz rada saphire alebo scarlet), presonus, roland, m-audio v podobnych cenovych hladinach
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #6 kedy: 09. Apríl , 2014, 12:39:09 »

toto http://www.thomann.de/cz/focusrite_scarlett_6i6.htm
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 09. Apríl , 2014, 16:45:26 »

akurat bacha - scarlet 2i2 ma problem so silnym gitarovym vystupom, neviem ako vacsie sestry, ale mozu mat podobny problem. pri silnom gitarovom vystupe indikuju stale prebudeny vstup, neviem ci to je tym, ze ten gain funguje iba pre line/mic in alebo preco
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 09. Apríl , 2014, 21:41:45 »

tento problem mala aj motu 828mk3, neda sa to utlmit, jedine hodit pred to nejaky pad -20dB
sposobene to bolo tym, ze chceli vyrobit predzosilovac, ktory vytiahne dobry signal aj zo slabsich a starsich zariadeni bez sumu..tym padom ale nezvladal silne signaly
dalo by sa to nejako oklamat, bud externe nejaku utlmovaciu krabicu, nahravat to cez mic (na ten sa da dat utlm 20dB)
ale idealne je kupit rovno taku kartu co splna vsetko co potrebujes bez problemov
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #9 kedy: 10. Apríl , 2014, 09:22:05 »

akurat bacha - scarlet 2i2 ma problem so silnym gitarovym vystupom, neviem ako vacsie sestry, ale mozu mat podobny problem. pri silnom gitarovom vystupe indikuju stale prebudeny vstup, neviem ci to je tym, ze ten gain funguje iba pre line/mic in alebo preco
Preto sa na nahrávanie gitár neodporúča 2i2 ale 2i4 a vyššie, pretože majú pad tlačidlá
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #10 kedy: 10. Apríl , 2014, 09:36:34 »

Tam je problém ten, že Focusrite sa snažil urobiť univerzálny gitarový vstup a pokryť čo najviac nástrojov, od tých s najnižším výstupom, po najvyšší a takto to skončilo. Ja to mám ešte na hranici a to moje snímače majú výstup 15k a už mám gain na 0.  Najlepšie riešenie je v takomto prípade použiť Di-box alebo nejakú random preamp krabičku, ktorá nám zmení výstup na linkový.

Čaute tak ďakujem zatial za rady. Potreboval by som niečo na domace nahravanie ale aby to malo nejaky dobre prempy aby som mohol nahrat aj nejaky skutočny aprat v skušobni kedže mam aj mikrofony. Vstupy by mohli byť 4 aj ked postačia 2 kedže asi bicie cez to nahravat nebude, a čo sa tyka rozhrania skor usb. Našiel dom ešte kartu AKAI EIE Pro. Co poviete na nu ? diky

Pozrel by som aj Presonus Audiobox a Steinberg UR 22, ale tam možno bude obdobný problém ako u Focusrite, kedže sa snažia z tých kariet vyťažiť čo najväčšiu univerzálnosť a to sa dosť často deje u kariet v cene 100-200eur.
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2014, 09:40:49 od majso » Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #11 kedy: 10. Apríl , 2014, 11:42:58 »

Preto sa na nahrávanie gitár neodporúča 2i2 ale 2i4 a vyššie, pretože majú pad tlačidlá

tak
Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #12 kedy: 11. Apríl , 2014, 10:59:50 »

čo sú to tie PAD tlačidlá? Ja na mojej (2i2) mám normálne potenciometre a prepínače :D
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #13 kedy: 11. Apríl , 2014, 11:04:35 »

PAD po stlačení znižujú sensitivitu inputu o -10db. Čiže ak máš silnejšie snímače, už nebudeš mať prebudený input.
Je to doslova nutnosť, takže na tvojom mieste by som 2i2 predal a kúpil 2i4.
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 11. Apríl , 2014, 13:06:03 »

a funguje ten PAD aj na instrument (jack)??
mne na vacsine kariet fungoval len ked to bolo prepnute na MIC (XLR)..
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 23 otázok.