Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 07:44:27
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: vintage syntaky  (Prečítané 1642 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« kedy: 06. Jún , 2014, 23:40:01 »

Pekne zhrnute oldschool klavesy, pomaly vsetko, co existovalo.  Zdravíčko

http://www.progarchives.com/forum/forum_posts.asp?TID=91772&PN=1
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 06. Jún , 2014, 23:54:19 »

... pomaly vsetko, co existovalo.  Zdravíčko,,

noooo  Popiskujem si nejen znalec syntakovej historie by s tym polemizoval, hlavne ked je nazov temy "vintage syntaky"  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 07. Jún , 2014, 08:22:54 »

noooo  Popiskujem si nejen znalec syntakovej historie by s tym polemizoval, hlavne ked je nazov temy "vintage syntaky"  Žmurk

No realne ked si videl kopu starych 70s a early 80s kapiel, tak tam bolo na 90% nieco z tohto vyberu. Vela z nich som poznal automaticky podla vzhladu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 07. Jún , 2014, 11:52:07 »

najvacsiu revoluciu v syntakoch spravil v tom obdobii podla mna Roland. jasne, Moogy su nepopieratelne, ale vsetko sa to tocilo viac menej okolo rovnakych oscilatorov, ale az Roland to posunul o svetelne roky a nemyslim tym digitalnu eru, ale stale cisto analogove stroje... samozrejme, ak zostaneme v optike Tvojich oblubenych kapiel, tak spomenut Roland je ruhanie  Ja som čert..
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #4 kedy: 07. Jún , 2014, 12:33:13 »

najvacsiu revoluciu v syntakoch spravil v tom obdobii podla mna Roland...
Ony tie Rolandy boli hlavne o polovicu lacnejšie, ako porovnateľné americké synťáky. Hrali pritom úplne rovnako.
Spomenul som si na moje prvé stretnutie so skupinou Banket (pre mladších: založili Müller s Karvašom), na skúške sa dvaja na jednu skladbu vymieňali, lebo "môj synťák nevie ten zvuk, čo jeho synťák". Ale tie synťáky boli Roland JX-3P a Prophet 5, tie nástroje sú podobnej koncepcie. Tak som povedal: dajte mi 5 minút a ten istý zvuk som z druhého syntu dostal. Hneď ma zobrali za zvukára. Som za vodou kámo
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5 kedy: 07. Jún , 2014, 14:41:28 »

samozrejme, ak zostaneme v optike Tvojich oblubenych kapiel, tak spomenut Roland je ruhanie  Ja som čert..

Ale kde, kopec kapiel uz v druhej polke 70s hralo na Rolandoch, nic neobvykle. Ved uz aj Fermata - Huascaran v 77 pouzivali Roland.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 07. Jún , 2014, 15:31:34 »

.. Ved uz aj Fermata - Huascaran v 77 pouzivali Roland.

tym som si neni vobec isty, to by nam asi mal potvrdit niekto z tunajsich pamatnikov...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 07. Jún , 2014, 16:08:39 »

po tom, co som pretrpel koncert jean-a michel-a jarre-ho, tak sa mi co i len pri pomysleni na hentake prapodivne zariadenia otvara nozik vo vrecku  Bacha na vec kamo! Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 07. Jún , 2014, 16:18:46 »

tym som si neni vobec isty, to by nam asi mal potvrdit niekto z tunajsich pamatnikov...

Je to v booklete uvedene, aj Griglak aj Berka mal na nich hrat. Ved uz len ten uvod v prvej skladbe je asi nieco take.
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.072 sekund, 23 otázok.