Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 10:32:32
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: EFEKTOVÁ DILEMA  (Prečítané 5472 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #15 kedy: 18. Október , 2014, 08:08:21 »

pouzivam na nahravani i koncerty, bez problemu.
Akorat bych doporucil Zoom az od G3 (tj. G3, G5, G1On, MS atd) ten kvalitativni posun od rady G2 je znacny.
G1on vypada jako hracka z vietnamskeho trziste, ale streva ma stejne jako G3 a MS, ....a za 40 ojro.

spousta info a ukazek
http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/zoom-g1on-a-g1xon-t38551.html
http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-100bt-t37370.html

Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #16 kedy: 18. Október , 2014, 13:46:08 »

Teraz som si to trochu prestudoval a u modelu M5 sa bohuzial neda pouzivat viac efektov naraz. Je to skoda, lebo M5 stoji cca okolo 100€ a M9 stoji uz 430€ co je sakra rozdiel. Najde sa aj nejaka lacnejsia a pritom kvalitna alternativa?

m9 ma sialenu cenu, to treba kupit jazdene, alebo ist do zoomu jednoznacne. G3 aj B3 ma velmi pozitivne hodnotenia, takze preco nie.
Zaznamenané

o-yep sro
ledo
nováčik
*
Príspevkov: 11

« Odpoveď #17 kedy: 10. Máj , 2015, 12:42:19 »

Dodatočne ďakujem za postrehy a námety k tejto téme!! Nadviazal by som teraz na ňu takým mojím pokračovaním ako som postúpil :)
Kúpil som CAE MC402 a jednoduchý analógový delay. Vôbec nie zlé! A teraz testujem Zoom G3, ale narazil som na problém, že ten multiefekt mi žere signál z komba, resp. skreslenie. Používam taký polo skreslený lampový zvuk a zrazu takmer čistý!! Je toto normál? Robia to tieto digi mašiny? Uvažujem, že by som ho použil na modulačné efekty, ale keď mi robí šarapatu? Moje kombo nemá efektovú slučku, takže idem na priamo. Apropo, pomohla by mi? Vďaka za postrehy a rady páni!!!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #18 kedy: 10. Máj , 2015, 20:09:21 »

ked ides napriamo (cize nie cez efekt. slucku), tak to neni ze "zere signal" , ale ze mas blbo nastavene urovne. do efektu Ti ide nejaka uroven, podla ktorej si si povodne nastavil aj aparat, ale z efektu Ti uz ide nizsia, cize aparat nevybudis. takze ponastavuj v efekte spravne vsetky levely a master volume a podobne a nemal by byt problem (snad  Popiskujem si )
Zaznamenané
ledo
nováčik
*
Príspevkov: 11

« Odpoveď #19 kedy: 12. Máj , 2015, 13:35:14 »

Díky za postreh, ale nie celkom dobre rozumiem. Ja som predtým hral takto: gitara-ladička-analog delay-overdrive-kombo a žiadny problém. Teraz som dal: gitara-zoom g3-kombo a strata signálu. Tak si mám v tom zoome nastaviť nejaký výstupný signál na vyššiu úroveň? Skúsim sa s tým pohrať. Podľa môjho laického  názoru by mal byť signál ak nemám zapnutý žiadny efekt rovnaký ako keď mám kábel z gitary pichnutý rovno v inpute komba. Alebo sa mýlim? Zase? :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #20 kedy: 12. Máj , 2015, 13:44:04 »

... Tak si mám v tom zoome nastaviť nejaký výstupný signál na vyššiu úroveň?...

ak ide z efektu tichsi signal ako ide do neho, tak ano. podla toho co pises sa tam zjavne deje prave toto.

...Podľa môjho laického  názoru by mal byť signál ak nemám zapnutý žiadny efekt rovnaký ako keď mám kábel z gitary pichnutý rovno v inpute komba. Alebo sa mýlim? Zase? :)

Tvoj nazor je jedna vec, akokolvek by vyzeral logicky. druha vec je nazor vyrobcu zariadenia :) no a nakoniec, ked si uvedomis, ze kazdy z tych efektov co tam su, ma aj parameter "level", tak moznosti, ako vypustit tichy signal je tam milion  Žmurk sice pises, ze aj ked nemas zapnuty ziadny efekt, ale je tam este aj "master level". ktovie, ci si ho niekedy nechtiac nestisil alebo ci nie je z nejakeho dovodu stiseny uz defaultne... skratka nastav ho tak, aby Ti to hralo rovnako nahlas ako ked ten pedal uplne vyradis...
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.117 sekund, 23 otázok.