Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 18:30:01
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 32 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jam tracks -- nahrajte si vlastne gitarove stopy a zverejnite!  (Prečítané 104057 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #120 kedy: 03. Február , 2007, 01:22:12 »

heh, ked sa treba ucit tak sa robia taketo veci. v pondelok urcite poletim  Bavím sa skvele

* GHS_bubla.mp3 (635.1 KB - stiahnuté 254 krát.)
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #121 kedy: 03. Február , 2007, 09:09:38 »

zišlo sa tu už dosť dobrých improvizácií...
beercompatibile - ja nemám čo vytknúť, iba to, že nahrávka je strašne tichá. To sólo je také, aké má byť v takejto skladbe - "lietať po hmatníku".
GHS - samozrejme to nemá chybu
Imbus - takisto veľmi dobré aj s tým mäkším zvukom
Karpat Horky - silné bluesové sólo dáva tomu originálnu tvár
midnightstranger - pomalšie sólo, ale svojské
Tak som sa osmelil a nahral som niečo aj ja: Dovolil som si sprzniť solo od GHS a pridať doňho druhú stopu...prosím, nebite ma!:)
Druhá ukážka je už iba s jednou stopou, zahral som to radšej ležérnejšie, lebo na rýchle sóla nemám ešte techniku :-)
V tretej ukáže som si vypožičal niečo od môjho obľúbenca, schválne kto uhádne, od koho a z ktorej pesničky.
Ešte jenna poznámka pre GHS: v druhej polovici by sa spolu s hamondámi hovacky hodeli bapské vokály ala Žlutý pes, kua kua!
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #122 kedy: 05. Február , 2007, 08:51:04 »

Tu sú linky na tie ukážky:

http://gitaristi.sk/files/opossum/GHS%201.mp3
http://gitaristi.sk/files/opossum/GHS%202.mp3
http://gitaristi.sk/files/opossum/GHS%203.mp3
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #123 kedy: 05. Február , 2007, 23:58:48 »

Tu je moj pokus

* ghs_pokus.mp3 (675.92 KB - stiahnuté 252 krát.)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #124 kedy: 06. Február , 2007, 01:52:11 »

Tu je moj pokus
Celkom veselé. Pozor na tóninu, odporúčam minimálne "slohu" prerobiť, je mimo. Ale refrén má velmi príjemné vyhrávky. Trošku to rytmicky domakať s metronómom, zahrať smelšie a bude to zaujímavé. Žmurk

Pripadá mi tvoja ukážka, ako keď na jeseň padá lístok zo stromu a nechce sa mu, tak stále sebou trhane myká a snaží sa vyletieť hore.  Popiskujem si  Beeee
Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #125 kedy: 06. Február , 2007, 08:13:51 »

GHS - keby som vedel tak technicky hrať ako ty, tak už môžem kľudne umrieť :) Ale tiež mi trochu vadí zvuk gitary, je taký umelý, skoro by som povedal, že je to nasamplované, je príliš homogénny.
Rastis - Mne sa práve takéto "zaváhania" alebo "chyby", ako spravil imbus páčia. Ak to príliš nekričí, tak to ozvláštňuje sólo a robí ho neopakovateľným, pretože po druhý raz ho človek zahrá buď lepšie, alebo inak. V tom je kúzlo improvizácie (teraz znova môže začať debata o tom, čo je improvizácia, a nakoľko musí byť pripravená alebo nie :-)...Ja osobne nedokážem dlhšie sólo, aj keby som ho často hrával, zahrať vždy rovnako ani to nepovažujem za potrebné. Obralo by ma to o možnosť hrať ho vždy podľa momentálneho pocitu, pričom keby šlo o koncertnú šnúru, tak by vlastne bolo zakaždým iné, čo síce niekomu môže vadiť (ľuďom, ktorí sú zvyknutí na štúdiovú nahrávku), ale niekto to zas ocení. Keď si zoberiem napr. takého Gilmoura, tak na platni sólo v Brick... je tak notoricky známe a pritom na živých koncertoch ho asi od tretej tretiny hrá dosť odlišne a silne improvizuje. Mne osobne sa páči táto neopakovateľnosť pri hre a interpretácii akejkoľvek hudby (samozrejme nie klasickej, ale to je už iná záležitosť)...Takže ja imbusovo "zaváhanie" neberiem ako chybu. Samozrejme on to tak pociťovať môže, lebo vie, že vtedy naozaj zaváhal, ale ak si na tú nahrávku človek zvykne, tak mu to ani nevadí a berie to ako to "ozvláštnenie" Jednoducho dávam v tomto pípade prednosť originalite aj s nepatrnými chybami pred dokonalosťou  Som frajer
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #126 kedy: 06. Február , 2007, 09:06:55 »

Rastis - Mne sa práve takéto "zaváhania" alebo "chyby", ako spravil imbus páčia. Ak to príliš nekričí, tak to ozvláštňuje sólo a robí ho neopakovateľným, pretože po druhý raz ho človek zahrá buď lepšie, alebo inak. V tom je kúzlo improvizácie

Imbus vie, aké spravil chyby a čo nezahral dobre. :)
Melodicky to má pekne vystavené, až na nejaký tón, pokiaľ si pamätám, niečo mi tam nesedelo. Ale práve takéto chyby, aké sú tam, nie veľmi rád počujem v nahrávke. Ale on to vymaká dúfam. Žmurk

Inak taká úmyselná špina, keď tam bude, ktorá vyplynie z nasadenia a z charakteristiky driveového zvuku mi vôbec nevadí.

GHS sólo vystaval pekne, jedine zvuk by som zmenil a myslím záverečný vytiahnutý tón nebol dotiahnutý. Inak pekná práca.

Majo Karpathorký má pekné bigbeatové cítenie a frázovanie, dobre sa to počúva.

Midnightstranger by mal ešte na ukážke popracovať.

Opossum - možno práve to, čo spomínaš, že sa tebe páči, to mi trochu prekáža aj v tvojich ukážkach. Ale nejdeš na to zle, len popracovať na rytmike, frázovaní a dlhých tónoch. Tie znejú trochu bezradne. V tej prvej, kde si hral do sóla od GHS, tá gitarka je naozaj zbytočná, ale treba si takto hrať, je to vždy dobrá skúsenosť.

Bubla15 - tiež na to nejdeš zle a verím, že by to bolo ešte lepšie, keby si si hral do toho podkladu o dosť dlhšie.

beercompatibile - ten prebudený tranzistor má celkom fajn zvuk v spojení s wah-om. Žmurk Je tam tiež ešte čo zlepšovať, ale nezneje to zle.
« Posledná zmena: 06. Február , 2007, 09:33:36 od Pitu » Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #127 kedy: 06. Február , 2007, 12:12:23 »

Pitu
to máš pravdu s tými dlhými tónmi, v refréne som nedal žiadne vibráto a vprvej polovici som vibroval jak vibrátor ha ha ha, ale vôbec to tam nepočuť! Som si všimol, že niektoré zvuky lepšie prenášajú vibráto, niektoré sú vibrátom akoby "nedotknuteľné"...keď som hral na Edge, tak bol výsledok omnoho lepší...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #128 kedy: 06. Február , 2007, 12:37:16 »

Pozor na tóninu, odporúčam minimálne "slohu" prerobiť, je mimo.
No to bol vlastne umysel :)
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #129 kedy: 06. Február , 2007, 13:26:29 »

http://gitaristi.sk/files/roberto/ghs_roberto3.mp3
moj velkolepy pocin.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #130 kedy: 06. Február , 2007, 13:30:57 »

prvá polka mi zneje ako opitý somárik. :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #131 kedy: 06. Február , 2007, 13:31:53 »

V tom zaciatku necitim moc sebavedomie, inak fajn.

Inak ten jamtrack mi uz zacina ist na nervy, treba nieco nove.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #132 kedy: 06. Február , 2007, 13:43:36 »

V tom zaciatku necitim moc sebavedomie, inak fajn.

Inak ten jamtrack mi uz zacina ist na nervy, treba nieco nove.
Martin, to je to sebavedomie pred zajtrajsou skuskou. Zdravíčko
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #133 kedy: 06. Február , 2007, 17:18:53 »

robo trochu neladis Žmurk
a toto je uz improvizacia, tak ako si predstavujes? Žmurk
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #134 kedy: 06. Február , 2007, 17:24:52 »

robo trochu neladis Žmurk
a toto je uz improvizacia, tak ako si predstavujes? Žmurk
no, je to mozne ze neladim - neladim skor v oktavach, mam nahodene ine struny a je to kus rozhodene. Proces nahravania bol taky, ze som si pustil nahravku do loopu a nahraval som. A jednu som z 20 minut hrania vystrihol. Takze vpodstate ano.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 32 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.