Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
13. November , 2024, 09:18:26
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: drnciace struny  (Prečítané 5460 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 28. December , 2007, 12:13:01 »

ale aj toto funguje...a ten kto nevie robit so sponovanim ako ja volakedy som si uplne rozladil oktavy...a setko tak je ta hrubka strun predsa len bezpecnejsie riesenie nie;)??

ehm... to co ty tvrdis (prehnutie krku) su len dosledky vymeny hrubky strun. ale menit hrubku strun miesto dostelovania krku je dost blbost. hrubka strun sa meni vacsinou z inych dovodov.
Zaznamenané
brianlover
pravidelný návštevník
Príspevkov: 347

« Odpoveď #16 kedy: 28. December , 2007, 12:21:14 »

a ked zmenis hrubku strun, a tym inac posobis na krk,mi chces povedat, ze sa ti oktavy nerozladia??aj ja chcem taku basu zazracnicu... Ja som čert..
Zaznamenané
snoozie
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #17 kedy: 28. December , 2007, 13:21:43 »

mno ja mam tiez Ibanez GSR200  ,struny nedrncia a dohmat je skvely... len si to treba trochu ponadstavovat. No a ked ktomu nadstavovaniu, tak takto :) .... na kobylke si nastav "kamienky" na rovnaku vysku zhruba do stredu. ani nie moc nizko ani vyskoko. len tak docasne. potom zmackni prvy a posledny prazec na basse. zhruba okolo osmeho prazcu by si mal mat najviac miesta. tam vidis ako mas krk ohnuty. btw. ak nad osmym prazcom nebudes mat miesto tak sme doma :)... no a na hlave pod plastovym krytom mas srob. ten dotahuj ak je krk moc do obla a naopak. ked budes mat nad osmym prazcom tak okolo 1 - 2 mm miesto zacni si stelovat "kamienky" na kobylke. postupne na kazdej strune vyskusaj ci znie kazda jedna poloha. aj nasucho. no a uplne nakoniec si este dosteluj "ladenie" srobami zozadu kobylky. to urobis tak ze zahras volnu strunu a potom tu istu struna na dvanastom prazci. musia byt rovnake. (akurat o oktavu vyssie :)) tot vse  Nechajte ma vydýchať ... snad som pomohol...
Zaznamenané

Custom Jazz bass - Marcus Miller style
Custom funk rocket - by Shano
Ibanez GSR200 USA aktiv
P.A. 200 BEST Handmade 250W
Marshall 2 x 15´´  2x150W
Boss ME-50B
Jolana Diamant
esopeso
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #18 kedy: 18. Február , 2008, 15:57:39 »

tiez som riesil otazku drncania strun. v prvom rade sa treba troska pohrat s kobilkou, no myslim si, ze 100% sa to odstranit neda(s drahsimi basami dajme tomu nad 20k skusenosti nemam), v urcitych polohach drncat bude. hlavne ked pouzijes ine struny. otazka je ci sa drncanie prejavuje na "zvuku z komba", pokial drncia len "z krku" tak to moc nevadi. tiez sa to da riesit sposobom akym rozoznievas strunu a aky zvuk sa snazis vytvorit ... pri agresivnych tonoch sa to da vyuzit
Zaznamenané

Toto čo toto?
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.082 sekund, 23 otázok.