Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 17:56:27
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hombre en balancia  (Prečítané 4754 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #15 kedy: 05. September , 2011, 11:56:07 »

tak ono stadovity slovensky blues si vyzaduje stadovite odpovede :)
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 05. September , 2011, 13:45:55 »

nedavno mu tu niekto pochvalil ukazku a uz ake sebavedomie nabral  Bavím sa skvele "múúúúúúúúúúú" (to k tej stadovitosti)   To co bolo? červená-von
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #17 kedy: 05. September , 2011, 17:39:34 »

pocuvam tu skladbu aj po  "pomesacnych" prispevkoch a paci sa mi rovnako. esteze som neni profesinalny hudobnik a kritik. o vela by ma to obralo. by som nemohol pocuvat ani sam seba....
lebo to je taky problem si spravit ucet na bandzone, soundcloud, soundclick a pod  Beeee
http://bandzone.cz/opossum?at=news&np=2

je tam dost velka ucelena a hlavne vlastna tvorba. neni to v v duchu blues ,ten vnimam skor ako ulet, ale dobry ulet...
aj to ma dost oslovuje ,ze keby som to hral ja ,tak to dopadne podobne. a nie ze tak to viem ,ale tak sa mi to paci...
« Posledná zmena: 05. September , 2011, 17:42:14 od marosisko » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 05. September , 2011, 19:32:13 »

pocuvam tu skladbu aj po  "pomesacnych" prispevkoch ...

chcel si napisat posmesnych ? lebo nikto sa neposmieva, Opossum sem dava nahravky uz dlho, a ja osobne s jeho hudbou nemam najmensi problem, da sa povedat, ze som jeho fanusik, dokonca som mu do jednej skladby gitarovo zahostoval... moje vytky smeruvaju k prevedeniu niekedy, ale vsak to je normalne, ze o tom kecame, nie ?
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #19 kedy: 06. September , 2011, 10:22:21 »

chcel si napisat posmesnych ? lebo nikto sa neposmieva, Opossum sem dava nahravky uz dlho, a ja osobne s jeho hudbou nemam najmensi problem, da sa povedat, ze som jeho fanusik, dokonca som mu do jednej skladby gitarovo zahostoval... moje vytky smeruvaju k prevedeniu niekedy, ale vsak to je normalne, ze o tom kecame, nie ?
chcel som napisat pomesacnych odvodene od slova mesiac. tu skladbu som pocul. v tvojich skladbach sa mi sola pacia velmi ako aj cele skladby ,ale v opossumovej si ma neoslovil. ten moj prispevok ber ,ako uvahu o tom ,ze neprofesionalny hudobnik pocuva skladbu uplne inak ako profesional. ty si tam vsimnes veci ktore su pre mna nepostrehnutelne. keby to hral ako 100% bluesman ,tak ma to mozno ani neoslovi. blues ma carakteristicky rytmus aj vsetko co viete pomenovat , ze ked sa to hra presne tak to je pre mna az prilis strojene a umele...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 06. September , 2011, 11:39:05 »

...keby to hral ako 100% bluesman ,tak ma to mozno ani neoslovi. blues ma carakteristicky rytmus aj vsetko co viete pomenovat , ze ked sa to hra presne tak to je pre mna az prilis strojene a umele...

teraz taras trosku, nehnevaj sa. keby to hral 100% bluesman, ako hovoris, tak to sedi ale jak taka rit, vobec by tam nikto nic neriesil, lebo by to bolo skratka tam cele ako ma byt. ak hra niekto blues "presne" ako zase pises, ze to zneje strojene a umelo, tak to samozrejme nie je ziadne blues, ale len nejaka variacia na blues a toto Opossumove je presne z toho sudka. nie je to naozajstne blues, je to napodobenina blues. bud nemas blues napocuvane alebo ho necitis alebo mas trosku svojsky vkus :)

Na zdravie!
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #21 kedy: 06. September , 2011, 14:12:17 »

bud nemas blues napocuvane alebo ho necitis alebo mas trosku svojsky vkus :)

Na zdravie!
s kazdeho rosku trosku.  :) ale nie, ja mam napocuvane iba "riding with the king" a "chrinicles" od claptona. potom uz len daky heavy ultra trash metal. mozno zato to inak citim  Ja som čert..
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #22 kedy: 07. September , 2011, 09:40:10 »

rastis
ano, je to napodobenina blues. Nie som ziadny rodeny bluesman, aj ked moja rockova tvorba vychadza hlavne z blusovych korenov. V technickej stranke hry na gitaru sa nemozem merat s mmnohymi tunajsimi gitaristami. Co si ale na sebe cenim, je urcita komlplexnost a snaha o vyvazenost kvality v kazdej skladbe. To znemana, ze nevypustam take skladby, ktore ja casto krat kritizjem - napriklad vyborna gitara (pretoze vacsina tunajsich su vybosti gitaristi), ale velmi chabe bicie alebo podklad. Skladbu riesim v jej celkovom kontexte, nie iba gitarove sola, ako sa tu zvykne robit, a ostatok ludi vobec nezaujima. Co sa tyka marosovko nazoru, tak s nim suhlasim, a musim povedat, ze aj napriek tomu, ze som vo svojom hudobnom vyvoji presiel kus cesty, takze sa nepokladam za uplneho amatera, viem, ake naroky si hudba vyzaduje a viem o svojich slabinach, napriek tomu marosov pohlad neopusta po tolkych rokoch ani mna. Radsej si vypocujem skladbu s nejakymi technickymi nedokonalostami, ale vidim tam autorovu tvar a styl. To je to, co mne napriklad chyba v Pituovych nahravkach. Ony su perfektne po technickej a zvukovej stranke, a je vidno, ze Pitu sa tejto stranke venuje cely zivot s nadmernym usilim, ale pre mna je to prave to, co marosisko popisal - 100% napodobenie (napocuvane a nacvicene techniky, frazy a riffy) - to, co mi Pitu doporucuje, aby som robil. Ano, je to sucast ucenia a napredovania, ale ak sa to prezenie, potom sa z gitaristu stal montaznik a interpret cudzich napadov, nie tovrca. Samozrejme kazdy hladame v tomto nejaky kompromis a mieru a musime zvladat obe stranky veci....
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #23 kedy: 07. September , 2011, 10:18:14 »

rastis
To je to, co mne napriklad chyba v Pituovych nahravkach. Ony su perfektne po technickej a zvukovej stranke, a je vidno, ze Pitu sa tejto stranke venuje cely zivot s nadmernym usilim, ale pre mna je to prave to, co marosisko popisal - 100% napodobenie (napocuvane a nacvicene techniky, frazy a riffy) - to, co mi Pitu doporucuje, aby som robil.

to je presne naopak.  Ja som ti radil, ak chceš zahrať blues, ktoré sa tvári ako ortodoxné, tak tomu chýba presvedčivosť a práve tie nedostatky sa dajú možno odstrániť počúvaním a hraním si. Človek veľa pochytí a potom to môže lepšie zahrať po svojom, ako keď tam tie nuansy v hre nemá. Viac sa mi páčia tvoje nápady, ktoré sú tvoje.
Moje skladby niesú napodobeniny inej muziky, možno len inšpiráciou, robím si všetko po svojom. Idú zo mňa. Dokonca aj techniky si vymýšľam, nenapodobujem iných. Keď už si ma spomenul.
Zaznamenané

opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #24 kedy: 07. September , 2011, 10:26:47 »

pitu
tak sme sa asi nepochopili, ale vsak to nie je take dolezite  Som frajer
Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #25 kedy: 07. September , 2011, 10:43:38 »

ja som rad ,ze niekto vidi hudbu ako ja. pocuval a pozeral som litle wing od pitua. bolo to perfektne. krasne tony krasny spev. dokonca vidiet ako sa pitu snazi pracovat zo sankou aby to bolo perfektne zaspievane. ale je to az prilis uhladene a premyslene pre mna ako posluchaca. pitu si namakany gitarista aj spevak. na gitare zahras vsetko co by od teba niekto chcel a aj vysvetlis ako sa patri. nieco tomu ale chyba. skor ta vnimam ako technika , teoretika a ucitela hudby.  Na zdravie!
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #26 kedy: 07. September , 2011, 10:51:24 »

pitu
tak sme sa asi nepochopili, ale vsak to nie je take dolezite  Som frajer

ok.  Držím ti palce.. Žmurk

Citácia
skor ta vnimam ako technika , teoretika a ucitela hudby.

marosisko - v pohode. Snáď ťa na koncerte presvedčím, že nad takými mojimi obľúbenými vecami ako Little wing vôbec nepremýšľam, čo kde zahrať, ale ide to odinakiaľ..  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 07. September , 2011, 10:58:37 od Pitu » Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.