Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
14. November , 2024, 18:13:25
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Megatest aparatov Pt. II  (Prečítané 19538 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #45 kedy: 24. November , 2006, 11:33:23 »

Tak mám pre vás aspoň prvú hádanku, nech sa cez víkend potrápite. :)

Testovali sme aparáty: Peavey Classic, Peavey 5150, Kustom coupe 72, Vox AC-30, Vox AC-15, Valwatt a kópia Plexi.

Dal som do mp3 ukážky na čistom zvuku všetkých 7 testovaných aparátov za sebou. Na vás je pokúsiť sa uhádnuť, v akom poradí idú aparáty v ukážkach..?      Prípadne spravte vlastné poradie (ohodnotenie) jednotlivých ukážok, podža toho ako sa vám páči zvuk.

Na prvej mp3 sú ukážky na krkovom snímači Gibson LP:
www.guitarfest.sk/rozne/CleanLP1.mp3
Na druhej mp3 sú ukážky na krkovom singli Vintage AV - kópia Stratocaster:
www.guitarfest.sk/rozne/CleanAV1.mp3

V obidvoch ukážkach idú aparáty v rovnakom poradí, aby vás to zbytočne nemiatlo. V pravom repráku je zvuk snímaný kondíkom, v žavom dynamickým mikrofónom. V celkovom zvuku je trošku pridaného reverbu.

Naposledy upravil pitu, : 24.11.2006 2006 11:56
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #46 kedy: 25. November , 2006, 14:27:00 »

Tak kto si trufa?
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #47 kedy: 25. November , 2006, 14:37:23 »

toto je tazke, nepoznam tie aparaty.

ja by som tipol ze prvy je nejaky vox, druhy by mohol byt moj 5150 a posledne dva asi valwat s plexi alebo naopak Žmurk
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #48 kedy: 25. November , 2006, 14:48:34 »

Smútim Jéžiši kriste, čo je toto škola hrou?

Nejaká pomôcka?

Naposledy upravil don corleone, : 25.11.2006 2006 14:50
Zaznamenané

RED DEBILS
magic-dragon
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 87

« Odpoveď #49 kedy: 25. November , 2006, 15:15:25 »

btw mne sa velmi paci ta ukazka sama o sebe :)
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #50 kedy: 25. November , 2006, 15:23:17 »

1 a 2 su voxy, zneju rovnako, takze len tipnem.
1) vox Ac-15
2) vox Ac-30
3) classic 30
4) 5150 alebo Valwatt
5) kustom
6) valwatt alebo 5150
7) plexi

Peto, uz tu tvoju nahravku jakziv nechcem pocut.. ha ha ha uz ma z nej aj zuby rozboleli. Inak stratove nahravky sa nedali vobec rozoznat, pre mna je to to \"iste-podobne\" Akurat podla mna posledna azda plexi nahravka je tucnejsia.

Naposledy upravil roberto, : 25.11.2006 2006 15:28
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #51 kedy: 25. November , 2006, 18:19:03 »

Roberto išiel na to dobre. Prvé dva Voxy uhádol, aj 4. ukážka je 5150 a 6. Valwatt.
Poradie: AC15, AC30, Kustom, 5150, Plexi, Valwatt, Classic.
Páčia sa mi čisté zvuky Voxov, sú také tučnejšie. Aj Valwatt je fajn. Peavy Classic sa mi zdá najtenší a najelektrickejší, inak by hral na vežkú bedňu.
Ale všetky aparáty ukázali, že sa dá nastaviť celkom fajn čistý zvuk, niektoré majú viac akustickejší nádych.

Ďalšie hádanky začiatkom týždňa. Žmurk
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #52 kedy: 26. November , 2006, 20:02:35 »

pitu napísal:
Citácia
Ďalšie hádanky začiatkom týždňa. Žmurk

Ktoreho, Pitu? Žmurk
Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #53 kedy: 27. November , 2006, 16:24:12 »

sice off tema ale predsa -pitu to je nejaka tvoja piesen, to hras brnkatkom alebo rukou, fakt dobre.
k aparatom maju krasny zvuk vsetky, najviac sa mi pacili prve dva a som myslel ze by mohli byt tie voxiky bo som ich skusal tento tyzden. No ale najviac ma dostala peavey classic-uz viem preco je to claptonov zazrak ako onom s radostou casto hovori.
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #54 kedy: 27. November , 2006, 19:39:34 »

akoze patrilo by sa uz doklepat vsetko.. cakame na to ako na smrt.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #55 kedy: 27. November , 2006, 22:46:26 »

Budú ukážky za krátko, aj Robo z On-boardu mi dnes povedal, že doupravoval ďalšie ukážky - crunch a lead, takže hádam zajtra to dostanem, hodím to do výsledných samostatných aj mixov mp3 a spraví sa článok.

tomino - tie ukážky sú len taký momentálny nápadík - vybrnkávanie akordíkov, daný do aspoň nejakej kratšej ucelenej formy. Väčšina hraná prstami, občas sa pripojí trsátko, ktoré mám ale na palci, takže basový tón je hraný trsátkom stále.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #56 kedy: 03. December , 2006, 00:48:40 »

Nahodou som objavil fotky http://www.on-board.sk/fotogaleria/Test_lampovych_aparatov_12.11.2006.aspx
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #57 kedy: 03. Január , 2007, 01:51:04 »

Budú ukážky za krátko, aj Robo z On-boardu mi dnes povedal, že doupravoval ďalšie ukážky - crunch a lead, takže hádam zajtra to dostanem, hodím to do výsledných samostatných aj mixov mp3 a spraví sa článok.

tomino - tie ukážky sú len taký momentálny nápadík - vybrnkávanie akordíkov, daný do aspoň nejakej kratšej ucelenej formy. Väčšina hraná prstami, občas sa pripojí trsátko, ktoré mám ale na palci, takže basový tón je hraný trsátkom stále.
Petko, uz novy rocik nam prisiel.. nemohol by si to uz dat sem? Beeee :-X
« Posledná zmena: 03. Január , 2007, 01:52:12 od Roberto » Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #58 kedy: 22. Február , 2007, 21:47:53 »

Petko, uz novy rocik nam prisiel.. nemohol by si to uz dat sem? Beeee :-X
Odpovedam si sam.. pretoze Pitu sa tejto teme zrejme vyhyba ako satan svetenej vode. Pitu, zmoz sa uz konecne na vysledok - sprav to koli mne, blizia sa mi narodeniny. Davam ti ultimatum, inak sa vzdavam postu admina ci co to mam.  Zdravíčko
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.