ako vravim, ja som odpovedat nedokazal, ale tak snad si zozbieral napriek tomu dostatok relevantnych informacii
skus si ale porovnat profesionalne zostavene ankety - jednu taku som napriklad vyplnal nedavno, co sa tam dali stiahnut tie free sample - tam bolo presne vidno, ze co zistuju, co ich zaujima a tak aj mali postavene otazky s odpovedami...
http://www.soundsonline.com/free-orchestrapozri, mozme sa bavit o sposobe tvorby marketingovych dotaznikov, ak mas zaujem, len neviem, ci to nebude otravovat ostatnych, co to bude citat (ak vobec niekto).
skusim tak v skratke. ide o to, ze Ty ako respondent si nebol spokojny so situaciou, ze dotaznik sa Ta pyta na detaily ohladom situacie, ktoru nemas v plane v blizkej dobe riesit (nahravanie alebo ozvucovanie). pointa je vsak v tom, ze prave tieto situacie su jadrom dotaznika a pri tvorbe dotaznika som pocital s tym, ze aj ked respondent nebude mat primarny zaujem v dohladnej dobe o nahravanie alebo ozvucovanie, bude si vediet predstavit situaciu, kedy by o tieto sluzby zaujem mal a nasledne bude vediet zhodnotit kriteria, ktore by mala dana sluzba splnat. nemyslim si, ze je pre Teba alebo kohokolvek ineho takze si predstavit, ze by robil nejaky lokalny koncert a chcel by nanho ozvucenie a tiez nie je take tazke povedat kriteria, vratane ceny. napr. ja sa v ramci dotaznika nepytam, ake su obvykle ceny (co nemusi bezny respondnet vediet), ale aku si potencialny zaujemca o sluzbu predstavuje cenu, teda kolko by si sam laicky tipol za take ozvucenie. pripadne, ked uz ma skusenost, kolko si mysli, ze je adekvatne.
tiez je problem v tom, ze dotanzik ma sirsi zaber (nahravanie aj ozvucovanie) a odpoveda na neho viacero typov respondentov, ktori maju rozdielne vychodiskove situacie (zacinajuci muzikant, pokrocili samouk bez kapely, profi muzikant, co hra koncert kazdy tyzden atd.). dotaznik, dokazal otazkami a odpovedami zahrnut takmer vsetky mozne situacie a vsektych potencialych respondentov, by bol omnoho dlhsi a nikomu by sa ho nechcelo citat.
dotaznik je teda z tychto logickych dovodov kratsi a jednoduchsi. predpokladam, ze respondent, ktory odpovie NIE na otazku, ci ma zaujem o ozvucenie alebo nahravanie, bude pri tejto odpovedi chapat, ze tato odpoved nie je prekazkou toho, aby zodpovedal aj dalsie otazky suvisiace s temou. otazka je postavena na zistenie momentalneho zaujmu o sluzbu alebo zaujmu v blzikej buducnosti. ako som povedal, aj ked niekto povie nie, tak to neznamena, ze o pol roka sa to nezmeni a nie je to teda dovod, aby neodpovedal na dalsie otazky.
ak je to pre niekoho neriesitelny filozoficky problem, vymysliet si ako by asi vyzeral koncert, ktory by organizoval, alebo ako by vyzeralo nahravanie, ktore by chcel s kapelou, aj ked nema nic z toho v blizkej buducnosti v plane, nech dotaznik nevyplna a je to.
a este by som rad vedel, ake konkretne chyby obsahuje moj dotaznik, napr. aj v porovnani s dotaznikom, na ktory si dal link. zatial jedinu chybu si uviedol ten problem s tym, ze respondnet odpovie "nie" na otazku ci ma zaujem o nahravanie alebo ozvucovanie a potom dalej odpoveda na otazky ohladom tychto veci. je to vec nazoru, ci je to problem alebo nie, moj nazor je taky, ze to problem nie je, Ty mas asi iny nazor. ja to za chybu nepovazujem, vyssie je vysvetlene preco. okrem toho, ak by respondent na otazku ci ma plane nahravat alebo ozvucovat odpovedal nie a dalej by uz neodpovedal, prakticky polovica dotazniku alebo cely dotaznik by nebol vyplnena, cim by vlastne dotaznik stracal zmysel.
takze poprosim dalsie vyhrady, ale konkretne a pokial mozno, uz nie k tejto veci, ktoru som sa snazil vysvetlit.
7_rockov_stare_struny - teraz som si to zas otvoril a vazne je ta anketa cela napisana zle, napr. otazka c. 14 Čo Vám všeobecne nevyhovuje na slovenských štúdiách (Môžete označiť aj viac odpovedí.) Toto si mozem fakt zavriet oci a klikat mysou a co trafim, to tam aj necham, lebo ked som nikdy v ziadnom studiu nebol, tak sa k tomu proste neviem vyjadrit
toto mi pride ako fakt hladanie chyb tam kde nie su. za prve, je tam aj odpoved "nemám žiadne výhrady", pre tych, ktori nemaju ziadne vyhrady, ci uz z dovodu, ze nikdy v studiu neboli, alebo v studiu boli, ale nic im nevadilo. je to zamerne iba jedna odpoved, aby respondent nemusel citat dve odpovede, ktore som tu vypisal.
za druhe, nemusel som byt nikdy v studiu, aby som vedel zodpovedat a mat nazor na dalsie otazky.
ohladom odpovede "nie som spokojný s kvalitou zvuku nahrávok v slovenských štúdiách", staci si vypocut niektore slovenske albumy nahrate v "kvazi studiach".
dalsia mozna odpoved "cena za nahrávku v štúdiu neodráža výslednú kvalitu", na tu som tiez nemuselk byt v studiu, napr. kamos bol v studiu a nahral CD za 1000 euro a vysledok je horsi ako na demaci zo skusobne. pripadne staci porovnat ceny za nahravanie a ukazky vysledkov studia.
odpoved "málo času na nahrávanie" sa da vypocitat jednoducho z ceny studia na hodinu a poctom penazi, ktore ma zaujemca o nahravanie k dispozicii.
"nekvalitná výbava v štúdiu" sa zistit aj podla internetovej stranky.
jedina odpoved "nie som spokojný s ľudským prístupom v štúdiách" sa da zodpovedat az po tom, ako bol clovek v studiu, ostatne sa daju aj bez toho a moze mat na ne nazor aj bezny amater, ktory nikdy v studiu nebol.