rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 12. Apríl , 2013, 12:51:19 » |
|
tak ešte jednu naživo aktuálne, borec, ktorý naspieval LP "Vypustte psy", čo na to poviete
preco si to vyhodil do kosa ? vsak to je celkom fajn, dobre vystupenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 12. Apríl , 2013, 13:31:50 » |
|
veď je to super...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:16:08 » |
|
tak ešte jednu naživo aktuálne, borec, ktorý naspieval LP "Vypustte psy", čo na to poviete
Vypusťte psy bola tiež naspievaná výborne, pustil som si ju viackrát kedysi, len sa mi zdala trochu prepchatá v pesničkách nápadmi, vyhrávkami a pod.. Inak nebola zlá, len po vypočutí neostali v hlave jasné melódie. Doteraz mi v hlave zneje celý Radegast, ale z toho albumu nič. Len práve skladba Vypusťte psy. Tiež som si hovoril, odkiaľ sa ten spevák zjavil a kde zmizol, keď potom nespieval s Citronom. Aj tu na videu má výborný hlas a pohodový prejav, oveľa lepší, ako Tibor Sándor na záver toho Trianglového koncertu. Ten tam vyzeral ako karikatúra metalového speváka. Pritom som si stále myslel, že tú dosku naspieval on, ale ako teraz čítam, bol to Fany Michalík: cs.wikipedia.org/wiki/Fany_Michalík
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
paldo
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:32:37 » |
|
Zrovna som vyhrabal Lp " Vypusťte psy" aj " Radegast". Prvá menovaná má lepší zvuk, vidím aj na aparát, na ktorý sa to točilo, Chodelkov SLP 1959 ( myslím v mojej izbe)) , na obale vidím Krížka aj ked tam nenaspieval ani ton,zvláštne , Radegast je klenot ale zvuk ala" štanie na plech", hrozný zvuk, plechovejší malo asi len Turbo.
|
|
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2013, 16:33:48 od paldo »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:35:32 » |
|
ktovie, ako sa im to podarilo. starsie Plni energie znelo lepsie, aspon co sa tyka farby gitar. Vypuste psy znelo sice normalne, ale nikdy ma nebavilo si to vypocut cele.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:37:40 » |
|
...na obale vidím Krížka aj ked tam nenaspieval ani ton,zvláštne , ..
to bol mozno taky divny for, pretoze na Radegastovi maju zase Hranickeho
|
|
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2013, 16:39:02 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
paldo
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:43:12 » |
|
to bol mozno taky divny for, pretoze na Radegastovi maju zase Hranickeho A ano máš pravdu, oba obaly držím v ruke a ušlo mi to,dobrý postreh. Inak obe LP nahraté v študiu Citron s jedným zvukárom a zvuk nebe a dudy, samá záhada. LP som po 100 rokoch vyhrabal z "archívu" pri tejto príležitosti a konštatujem, že bratia boli zase o krok napred.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:47:19 » |
|
ja som si toho Hranickeho vsimol uz ked som tu platnu kupil a zistil, ze maju noveho spevaka, dnes by mi to uz asi uslo. inak ten pocit, pocuvat platnu, drzat obal a cumet - niektore boli priam umelecke diela (citronacky zrovna nie ) tocili si to sami u Radima Parizka v studiu. vtedy niekedy si ho poriesil, ktovie co mal v tych dobach za gear. predpokladam, ze pri prvom albume toho este asi moc nemal, tak len stroho nahrali, ako sa najlepsie dalo. pri druhom uz mozno mal nakupene nejake kokotiny a tak to preexperimentovali, ze to znelo jak znelo - mozno
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
paldo
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 12. Apríl , 2013, 16:57:01 » |
|
SLP čo som spomenul, zneje z LP skvele, teda ak na to nahrával, nepamätám si či ho P.Chodelka mal aj neskôr, lebo sme s nimi sem tam hrali, neskôr samozrejme prešiel na MB studio preamp..
to je skladba z Vypusťte psy s Krížkom, možná preto Lado na obale LP
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
paldo
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 12. Apríl , 2013, 17:07:46 » |
|
Joj, ešte ma napadlo, ked už analyzujeme, tak poriadne, duo Vlasák/Kvita hosťovalo na podľa mna mimoriadne podarenej platni Amnestia v blázinci, no schválne kvízová otázka, ktorý slovenský umelec ju natočil?? Veľmi zábavná doska, taká rôznorodá, učinkuje muzikantská špička( H.Toth vo svojom najrýchlejšom období) ,J.Fabrický-ex.Demikát...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 12. Apríl , 2013, 17:43:26 » |
|
Grexa.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 01. Máj , 2013, 21:58:30 » |
|
za mna jednoznacne Krizek - Radegast bola skvela platna ( s hroznym zvukom). Plni energie ma az tak nebavila, ani po spevackej stranke. dalsia platna s dalsim spevakom a Chodelkom na gitare bola podla mna cela zla a potom sa mi ta kapela vytratila s pozornosti. nejake sucasne videa na YT co som svojho casu kukol s Hranickym, mi nehovorili vobec nic, taky starecky bigbit. skoda ze som ich nevidel koncertne v case velkej slavy 88-89 ... ale 62 rokov je ozaj este mladenec, skoda mrkem ten stary Citron, toho prveho spevaka som vobec nepoznal. pocuval som ich prave pocas albumu Radegast (LP platnu som prinutil kupit starku na vylete v Banskej Bystrici v opuse) a videl som koncert Vlada psu (zda sa mi) v ZH, uz bez Krizka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast