Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 00:44:48
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Relic VS "Nablýskaná"  (Prečítané 2615 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #15 kedy: 19. Február , 2012, 11:49:24 »

Ono veľmi málo nových gitár bude časom "relic", dôvodom je lak. Kdežto kedysi sa gitary lakovali nitrom, dnes je to polyuretan, alebo polyester, čo je hrubá vrstva tvrdého plastu. Nedávno som robil jednu zvláštnu relic úpravu lacnej Yamahy, gitara má reliéfny povrch, pretože polyesterový lak má hrúbku okolo 1,5 mm (!), tým pádom ani nešiel docieliť dokonalý efekt, ake čo je dôležitejšie, táto gitara hrá po úprave o moc lepšie.
K tomu, že si to žiaden vážny muzikant nekúpi by som rád povedal, že Radim Hladík je pán gitarista a relic od Nashguitars si kúpil, rovnako Michal Pavlíček má nejaký ten relic z Custom shopu  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #16 kedy: 19. Február , 2012, 12:20:26 »

Ono veľmi málo nových gitár bude časom "relic", dôvodom je lak. Kdežto kedysi sa gitary lakovali nitrom, dnes je to polyuretan, alebo polyester, čo je hrubá vrstva tvrdého plastu.

Ako ktore. Kedysi tiez trebars Fender v 70tych rokoch bezne pouzival hruby ployester. Dnes sa bezne napr. Gibsony lakuju stale nitrom, Custom Shopy ho maju velmi tenke, seriove trosku hrubsi a plastickejsi trochu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #17 kedy: 19. Február , 2012, 13:16:19 »

Niekde sa uvádza polyester, inde polyuretan... jedno je isté, používal sa plast  Bavím sa skvele
čo sa týka Gibsonov tak áno, Gibson má dokonca ako jediná firma v USA udelenú výnimku na nitrocelulózový lak, môžu ho používať v oveľa vyššej miere ako akákoľvek iná firma  Žmurk
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #18 kedy: 19. Február , 2012, 15:09:24 »

inak ako sa dá zistiť či je to polyuretan alebo nitro? ak berieme do uvahy že tam niesu žiadne pavučiny
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #19 kedy: 19. Február , 2012, 15:19:36 »

acetónom...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 19. Február , 2012, 15:22:25 »

inak ako sa dá zistiť či je to polyuretan alebo nitro? ak berieme do uvahy že tam niesu žiadne pavučiny

uplne iny lesk maju tie laky, zanova to cj citit podla pachu, vekom to vidno na poskodeni, kazdy ten lak ma ine typicke poskodenia a inac na nom vyzeraju skrabance. no a samozrejme, acetonom :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #21 kedy: 19. Február , 2012, 17:22:51 »

Veru, maju tie laky aj uplne inu naklonnost na skrabance. Nitro je celkovo velmi citlive, to dosriabate uz pohladom zlym pomaly.  Bavím sa skvele Nikdy nezabudnem ako som raz na uplne novej Gibson jednej isiel cistit handrickou odtlacky ruk a aj ked som fukal na ne, tak som potom cumel, ako obycajna handricka doskriabala paradne ten lak. Odvtedy som sa vysral na cistenie gitar, lebo nitro skor takto viac poskodite.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.