Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 22:55:07
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zapojenie snímačov  (Prečítané 3068 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
puci
nováčik
*
Príspevkov: 31

« kedy: 09. Október , 2012, 18:16:20 »

Zdravím.
Potreboval ba som poradiť.Zapojil som snímače podla http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=2h_2v_2t_3w .Problem je vtom, že ked zapnem prepínač na predny snímač hraje silno ,ked na zadný tiež dorbe ale ked dám prepinač do stredu na obidva snínače tak to hraje slabšie aj ked si myslím že by dve snímače mali hrať najsilnejšie.Ešte som neskušal ale nemože to byť v tom že jeden snímač by som otočil dratiky? Vdaka.
Zaznamenané
marekom
nováčik
*
Príspevkov: 66

« Odpoveď #1 kedy: 09. Október , 2012, 18:22:25 »

A aké snímače konkrétne máš?Totižto podla tej schémy je výstup čierny kábel,ja neviem ale mal som už vela snímačov a čierna bola vždy kostra,výstup bol bud červená alebo zelená záležalo od výrobcu.
Zaznamenané
puci
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 09. Október , 2012, 18:27:11 »

Dratiky su rovnakej farby ,je to len o tom akím smerom je navíjané.Ked tomu dobre rozumiem možu snímače ked otočím dratiky pracovať proti sebe.
« Posledná zmena: 09. Október , 2012, 18:28:29 od puci » Zaznamenané
marekom
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 09. Október , 2012, 18:31:48 »

Na kostru musí ísť jeden,ako inak.... Druhá vec je samozrejme ako to chceš zapojiť,dá sa to na rôzne spôsoby samozrejme
Zaznamenané
marekom
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 09. Október , 2012, 18:35:32 »

Ak sú jednofarebné tie kábliky,tak predpokladám že to nebude ani dimarzio ani nič podobné,tak jedine ohmmeter a premerať a tak zapojiť,troška sa pohráš a do pol hodiny to máš
Zaznamenané
puci
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 09. Október , 2012, 19:10:13 »

S ohmetrom si asi nepomožem ja potrebujem smer navíjania a obidva snímače zapojiť s rovnakim smerom navijania zavitov.
Zaznamenané
marekom
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 09. Október , 2012, 19:29:06 »

ja ti chcem len pomôcť,nič iné,ja bežne používam ohmmeter.... Ale ťažko sa radí ked si nič neprezradil o tých snímačoch
Zaznamenané
puci
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 09. Október , 2012, 19:39:07 »

snimače su nejake lacnejsie značka tam neni,ale ako to mysliš tím premeranim ,ked to meram ukazuje ,teraz to nemam možnosť premerať ale okolo 7kohm.A čo s tím?
Zaznamenané
marekom
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 09. Október , 2012, 19:44:30 »

7kohm jedna cievka alebo obe dokopy?Vieš takto na dialku je ťažko poradiť,ja by som ti to zapojil do pol hodiny určite,aj ked neviem ktorý je smer vinutia,preto som písal že ohmeter (aby si zistil ktoré 2 kábliky je jedna cievka a ktoré 2 druhá) a potom to len skúšať zapojiť,až tak vela kombinácií tam nie je,preto som písal pol hodinu hrania sa a máš to.
Zaznamenané
puci
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 09. Október , 2012, 19:50:40 »

No aby sme si rozumeli ja mam snimač na basu jednocievkovy takže tam mam len dva draty.Je to v gitare D bass kopia Rickenbacker.
Zaznamenané
marekom
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 09. Október , 2012, 19:53:05 »

Tak sa na mňa nenahnevaj,ale potom ani nevieme o čom píšeme,ved tá schéma čo si tam hodil je na gitaru s dvoma humbuckerami čo majú vyvedené všetky konce cievok,uplne som mimo....
Zaznamenané
puci
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 09. Október , 2012, 19:56:46 »

Ked tam dam svoj snimač je to to iste hraje to tak iste ved sa zapojuju jlen dva draty .Na scheme nie je v nijakom pripade rozpojeny hambucker.Ma to len trojpolohovy spinač.
Zaznamenané
marekom
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 09. Október , 2012, 20:04:09 »

Nie o to ide,ide o to že od začiatku tvojho príspevku si nenaznačil že sa jedná o 2 žilový humbucker,nepíšeš ani o tom že sa jedná o bass,či je to plne plastový(zaliaty) alebo kovový snímač atd..... proste človek ti chce pomôcť a na konci sa dozvediem o čo ide,a všetko čo som ti písal si vyvrátil,vysvetlil moje rady že prečo nie su dobré atd....
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #13 kedy: 09. Október , 2012, 21:04:20 »

Ked tam dam svoj snimač je to to iste hraje to tak iste ved sa zapojuju jlen dva draty .Na scheme nie je v nijakom pripade rozpojeny hambucker.Ma to len trojpolohovy spinač.

Ak ti to hrá slabo a výškovo, keď sú zapojené oba snímače, tak jeden snímač odpoj, vymeň medzi sebou drátiky, čo z neho idú a zapoj ich naspäť. To je všetko.:-)
Zaznamenané

puci
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 10. Október , 2012, 10:40:48 »

OK.Beriem to.Sorry.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.