...
Inak na margo toho detailu, mam teraz nove sluchatka k tomu hi-resolution playeru, su uz kvazi serioznejsie akoby monitorove a posluch ma cez ne po case prestane bavit, kedze v tom zvuku akosi chyba nejake kohezia, cele je to moc "ciste" a sterilne, tie jednotlive nastroje akoby "nespolupracovali". Normalne ma po case nebavi cez ne pocuvat. Jazz a klasika fajn, rock uz menej. Aj v sluchatkach su veru riadne rozdiely aj ked sme v rovnakej cenovej hladine.
dlhe roky pouzivam AKG240, co sice nie su nijak drahe hi-end sluchatka, ale zvykol som si na ne a vzdy sa mi zdali dostatocne presne a detailne. az kym som si raz nevyskusal kamosove AKG K701, co tiez este neni nejaky uplny top, ale tak detalne som dovtedy nepocul este zo ziadnych sluchatok nic.
na margo "moc cisteho" zvuku, mne sa dnes to gramafonovanie zdalo praveze zliate, zahuhlane a cele pod dekou, ale ani neviem realne vysvetlit, preco, lebo vysok to malo dost, cinely cinkali jak mali, len mne sa zdalo, ze pocuvam cez najeky cudny zavoj - a ze prec s nim a bude dobre. kupodivu platne z 80-tych rokoch hrali horsie, pustal mi nejaky novy album kapely Def Leppard a to zrazu zacalo hrat ovela lepsie, basy konkretne, nastroje presne definovane v priestore... asi to netocili do pasu ale do digitalu, to bude tym