Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 22:22:28
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Extreme  (Prečítané 18255 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #75 kedy: 27. Jún , 2006, 21:50:55 »

Progrocker - k tomu, ako ho kazia, sa pekne rozpísal yngwinier. Už je zbytočné to opakovať. Žmurk

Už v nejakej podobnej debate pred rokom-dvoma som sa vyjadril, že je potrebný ucelený systém hudobnej výchovy od malička. Už malé deti by sa hravou formou viedli k hudbe a podobným štýlom by sa aj na základných školách viedla hudobná výchova. Oboznamovanie s jednotlivými štýlmi, nástrojmi, ako vzniká hudba a pod... Systém hudobnej výchovy je u nás vežmi zlý, častokrát to závisí len od toho-ktorého pedagóga, či aspoň nejako deti na hodinách zaujme. Je to tu úplne o ničom.
K tomu som hovoril, že od malička výchova k hudbe a celkovo k umeniu pomôže aby civilizácia neupadala, čo sa podža mňa deje.

Samozrejme vkus by sa už výchovou väčšine menil, možno by tým pádom boli aj inak vychovaní bežní poslucháči, aj hudobní dramaturgovia, aj majitelia rádií.. a vyzeralo by to inak. Je zlé, keď o hudobnom vkuse spoločnosti rozhodujú hudobne nevzdelaní žudia.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #76 kedy: 27. Jún , 2006, 22:05:50 »

pitu napísal:
Citácia
Už v nejakej podobnej debate pred rokom-dvoma som sa vyjadril, že je potrebný ucelený systém hudobnej výchovy od malička. Už malé deti by sa hravou formou viedli k hudbe a podobným štýlom by sa aj na základných školách viedla hudobná výchova. Oboznamovanie s jednotlivými štýlmi, nástrojmi, ako vzniká hudba a pod... Systém hudobnej výchovy je u nás vežmi zlý, častokrát to závisí len od toho-ktorého pedagóga, či aspoň nejako deti na hodinách zaujme. Je to tu úplne o ničom.
K tomu som hovoril, že od malička výchova k hudbe a celkovo k umeniu pomôže aby civilizácia neupadala, čo sa podža mňa deje.

myslis ze niekde vo svete funguje kvalitna hudobna vychova?
Zaznamenané

o-yep sro
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #77 kedy: 27. Jún , 2006, 22:22:51 »

V niektorých krajinách sú prepracovanejšie systémy hudobnej výchovy ako v iných. Už dávno neštudujem pedagogiku, ale asi sa toho moc nezmenilo, aspoň čo pozorujem u nás. Myslím, že napríklad maďari mali systém o hodne prepracovanejší. Dosť tam fungovala aj spolupráca podobných inštitúcií ako našich ZUŠ so základnými školami. Čo u nás nefungovalo, aj tie ZUŠ sa asi idú rušiť.

To je na dlhú debatu nielen tu, ale aj medzi kompetentnými žuďmi a inštitúciami. Kžudne by som sa do procesu príprav zapojil. Žmurk

Naposledy upravil pitu, : 27.06.2006 o 23:23
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #78 kedy: 28. Jún , 2006, 00:12:24 »

Nuz, to je myslim uz ale celkovy problem naseho skolstva, nielen hudobneho. Treba zmenit celkovo obsah ale aj sposob vyuky. Ziadna reforma sa este neudiala a podla mna je celkovo omyl povazovat za reformu skolstva iba spoplatnenie vysokoskolskeho studia.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #79 kedy: 28. Jún , 2006, 08:36:18 »

A este k teme \"trhovosti\" v pop music. Pred par rokmi mala nasa kapela zmluvu s jednym vydavatelom. Majitel vydavatelstva prissiel na stretnutie, dali sme si pivo v restauracii a on sa rozrecnil o tom aky ma svoj osobny ciel v tomto biznise. Tam nam nacrtol, ako to chodi v top biznise. Najvacsi vydavatelia sa stretnu mozno raz - dvakrat v roku na nejakom odlahlom mieste a tam sa deli kolac. Dosiahnu dohodu ktora z hviez sa bude \"tlacit\" v tej-ktorej casti roka (aby v eteri nezavadzala ine hviezde, ktora ma naplanovane promo) v mediach. Cize ide o v biznise (zial) beznu kartelovu dohodu, ktoru si mozu dovolit velki hraci (nieco ako monopoly).
Tito hraci proste hraju to co chcu oni a nie to chcu posluchaci. Tu zacina obrateny princip trhu a odtial sa to odvija. Ja som bol dost nemilo prekvapeny tymto vyjadrenim a namiesto ocakavaneho suhlasneho pokyvkavania hlavou som radsej nic nepovedal, len som sa asi zhnusene zatvaril:blink:
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #80 kedy: 28. Jún , 2006, 10:46:17 »

pitu napísal:
Citácia
Progrocker - k tomu, ako ho kazia, sa pekne rozpísal yngwinier. Už je zbytočné to opakovať. Žmurk.

Ako ho kazia vieme, respektive velku robotu s tym kazenim ani nemaju. Ale preco si myslite, ze to robia naschval a zamerne ste stale este nikto nepovedali.

pitu napísal:
Citácia
...Už v nejakej podobnej debate pred rokom-dvoma som sa vyjadril, že je potrebný ucelený systém hudobnej výchovy od malička. ...

A to uz preco ? Preco nie od malicka systematicka vychova ku kinematogarafii - deti by potom mozno pozerali menej strielaciek a nestrielali by v americkych skolach po uciteloch.

Preco nie od malicka systematicka vychova k literature ? Deti by citali knihy, vedeli by sa kultivovane vyjadrovat a cim vyssia schopnost komunikacie, tym menej ozbrojenych konfliktov mozno...

Preco nie odmalicka systematicka vychova k kunhistorii - deti by vedeli vnimat umelecke diela, ich hodnotu a mozno by menej carbali sprejami po historickych pamiatkach.

Preco prave hudba ?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #81 kedy: 28. Jún , 2006, 11:03:46 »

Hudba a výtvarné umenie v rôznych štádiách sú tu od nepamäti. Patrí to k histórii žudstva. ASI AJ PRETO!! Na druhej strane naozaj pôsobia vežmi pozitívne na rozvoj psychiky človeka.

Ak si si nevšimol rastis - tak literatúru a slovenčinu si mal na škole. Žmurk :) Určite bola premyslenejšia ako hudobná výchova, ktorá je na školách len do počtu a aj tak sa tam nič vnímať nenaučia. Ale je aj v literatúre čo doháňať.
Tročku som to študoval a videl som možnosti, ako by sa to dalo, lenže to by bolo treba viac chcieť na kompetentých miestach a ceý systém prekopať.

Dúfam, že tu nepadnú ešte otázky prečo. To môže dať hocijaký analfabet z ulice otázku, prečo sa mám učiť porozumieť hudbe. No asi preto, aby si nebol taký, aký si a tvoje deti tiež. A celé ďalšie generácie...

Tá prvá otázka sa tu už zodpovedala. Už sa k tomu asi viac nedá. By sme sa zbytočne točlili a viedli tú istú debatu niekožkokrát dokola. Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 23 otázok.