Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 14:46:35
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako získať track samotného vokálu z pesničky na Cover?  (Prečítané 1301 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« kedy: 16. Január , 2014, 16:57:10 »

Ahoj,

Nepoznate niekto nejaku stranku alebo nieco kde by sa dali zohnat nahrávky samotných vokálov rôznych pesničiek? Chcem spraviť gitarový Cover Dark Tranquility - Icipher. Klávesy a basu a bicie tahám z gitár-pro verzie som si exportoval midi, nic moc ale mne to staci. Basu som v minulosti robil tak ze som cistu nahravku gitary hodil o oktavu dolu ale myslim ze Midi zneju lepsie.
Môj večný problém su ale vokáli, u akejkolvek pesničke. Na youtube niektoré pesničky vokál majú samotný (metallica tam toho ma mrte, aj nejaky lamb of god som nasiel).
Ono by my stacilo aj keby to bol vokál cover od niekoho kdo na to má ale zatial som nič nenašiel, max ludí čo "spievajú" do nahrávky a ešte v zašumenom prostredí, asi shit mikrák.

Je spôsom jak vytiahnúť ekvalizáciou z pesničky (predovšetkým) vokál? ešte som to neskúšal a moc si nemyslím že by to mohlo fungovať, ale vravím si že vliv ostatných nástrojov by v tom "výcuce" mohol byť prehlušený tým čo vlastne ja chcem nahrať. Prípadne ak niekto ste dobrý screamer a nahrali by ste sa mi tak by som bol velmo rád  Na zdravie!

Robím to predovšetkým pre seba, bavý ma proces, a výsledok skončí asi na soundcloude kde mile rád uvediem prípadného vokalistu. napadlo ma aj že to skúsim sám, ale mám súdnosť a to by dopadlo katastrofálne  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #1 kedy: 16. Január , 2014, 17:27:05 »

Ak to nemas v multitraku tak to nepojde, vsetko co sa tvari, z to vie je na nic, zneje to otrasne, lebo to len potlaci frekvencie kde je spev.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #2 kedy: 16. Január , 2014, 17:42:40 »

vsak sprav cover bez vocalu..sprav to co vies - gitary, basa, bicie..spev nikoho trapit nebude, pripadne nahraj spevove linky na gitare
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 16. Január , 2014, 18:26:38 »

chyba pri coveroch je spev klučoví a málokto vie odspievať klasiky , a ked už inštrumentalne tak inštrumentalne ale to už nieje cover ale tvorba
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #4 kedy: 16. Január , 2014, 19:21:47 »

pripadne nahraj spevove linky na gitare

... to sa s growlom da ?  Bavím sa skvele  jako jasne ze tam zpevak niečo intonuje ale ešte som nič podobne nikdy nepočul, a neviem si to uplne predstavit, keby sa hrala len ta melodia tak na gitare to vyznie ladne co by bolo v rozpore s ucelom growlovanych vokalov, a priznam sa ze nie som na tom technicky zdaleka taky zdatny ani vynaliezavy aby som na gitare produkoval tony ktore navyse zneju jako growl
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.